Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 777
  • 787
  •   1
Отговори
# 510
Интересно ми е как някои финансови "инвеститори" ми обясняват как Париж не можело да се сравнява със София.
Там най-често съм ходила, та мога да се изкажа.
Точно преди Олимпиадата много яко ремонтираха улици почти в целия град, съответно Роаси бус от летището до центъра (Операта) беше с променен маршрут. Ами мога спокойно да кажа, че на практика до последните 3-4 мин. преди да стигне бусчето до Операта (и Галери Лафайет) това, което виждах през прозорците, беше просто плашещо. Преди обяд, не говорим вечер какво е.
Същото е и по почти целия път от летището (Шарл де Гол) с влака (RER) през селца/квартали/предградия - и къщи, и високи блокове, по гарите бели бяха само жандармеристите от ж.п. жандармерията, с пълно оборудване - жилетки, белезници, палки, не  обикновени пистолети, а нещо като картечни пистолети.
Около Айфеловата кула и Трокадеро е друга "средата", в 16 район пък още по-различна.
В Париж няма как да тръгнеш да събаряш стени и да правиш вътрешни преустройства - ако искаш големи помещения, купуваш аристократичен апартамент или ново строителство. На съответната цена, разбира се. В останалите кооперации, дори да изглеждат масивни и добре отвън, отвътре помещенията са малки, даже миниатюрни.

В Рим, с влакчето до централна гара, предградия/квартали с високи ЕПК-та, също не е особено привлекателна "среда". Вътрешни преустройства и там трудно ще направиш.

# 511
  • София
Аааа Рома Термини е яко, особено вечер, не можем да ги стигнем
 Лъвов мост ли ?  нищо не е...Joy

# 512
Какъв е проблема на втората обява?
Такива са цените в Ст. град - факт.
В темата пише и наемодател с няколко еднопространствени, доволен е.

Компромисно състояние (поне за моите стандартни)
Не се пуши- това няма кой да каже дали ще ходиш до тоалетна, дали ще готвиш и дали ще пушиш. Пиша като непушач Simple Smile

# 513
  • Бургас
Пуши се. Ама навън Simple Smile

# 514
  • Варна
Това с котките е много популярно в чужбина. Нарича се pet sitting. Случва се през сериозна лицензирана платформа с регистрирани хостове и гледачи. Не съм ползвала лично, но приятелка така обиколи цяла Нидерландия и околностите. Разликата обаче е, че там отсядаш напълно безплатно в домовете на хората, като в замяна “плащаш” с грижата си за животните. Хората са наясно, че това си е труд, при това не лек и евтин, както и огромна отговорност.

# 515
  • в пералнята
Pet sitting е съвсем различно. Но да плащаш 20 лв на ден някъде в Пловдив, за да гледаш 5! котки, е направо смешно.

# 516
  • Варна
И аз това казах. На запад ти плащат за труда чрез безплатни нощувки. Тук някоя пловдивска мома се е объркала. Но сигурно ще се намерят балъци, които не си ценят труда, да ѝ плащат.

# 517
Следващия биг хит ще е психолог за домашен любимец. Хората полудяват.
Какво толкова му е тежко да гледаш котка? Явно дефиницията за тежък физически труд се е променила.

# 518
  • Варна
Изобщо не е следващ, а настоящ. Отдавна има такива. Един труд можеда бъде тежък не само във физическо отношение. Не е приятно да чистиш кенеф и всичко около него, в който са пикали и срали 5 котки. Отделно половината хостове в тези платформи са и с кучета, които трябва да се разхождат. Ако са от едра порода или повече от 2 - 3, си е баш тежък физически труд. Да не говорим че носиш отговорност за тези същества каквото и да се случи с тях по време на престоя ти. Хранене, разболявания, наранявания, не дай си боже някое да избяга... Носиш отговорност и за имуществото на домакина. Едно е да отседнеш в апартамент за нощувки, съвсем друго е в личния дом на хората, с всичките им лични вещи по шкафовете.

# 519
  • в пералнята
Първата услуга, която намерих за Пловдив - гледач за 5 котки на ден струва 125лв.
Идея за бизнес, щом ти се вижда лесно.
Представям си миризмата на тоалетната на 5 котки... Wink

# 520
Слагаш една щипка и дишаш през устата. Simple Smile

# 521
  • София
Някой има ли настанен чужденец? Ама да иска и регистрация ? Т.е. има ли някой опит....аз уж горе долу съм наясно, аме все пак да питам за особености .... Пък и каква гаранция че после ще се опише от адреса... Е чужбина да го гоня като се изнесе, не става... ( апропо ние имаме малко опит с чужденци от преди доста години, горчив опит, ама се надявам че е било изключение, та и тук да питам.. )

# 522
  • Бургас
Какво значи "да иска регистрация"?
Чужденците нямат като нас постоянен и настоящ адрес, че да ходят до общината да се регистрират. Представят документ единствено в служба "Миграция", някъде е достатъчен само договор за наем, другаде се подписва декларация.
Имам украинци, те представиха само договора за наем.

# 523
Имала съм чужденци наематели. Обикновено се иска нотариално заверено, че съм съгласна да живеят в имота. Иначе не могат да си извадят документи за временно пребиваване. И за да си изкарат временна ЛК им трябва адрес, на който пребивават. Това е.
И аз си мислих, че това значи регистрация и даже юрнах единия да се отрегистрира.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 19:28 от Tortilla Flat

# 524
  • София
Кой го знае. Този ще работи в Бг, работодателя му плаща наема явно, може затова.  Утре ще разпитам подробно. Абе иска регистрация...това с две думи.

Общи условия

Активация на акаунт