Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 781
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Вече не е необходимо да се сменя талонът на колата със същия адрес като този на имота. Достатъчно е колата да е с регистрация в рамките на София.

# 496
Да споделя едни снимки от частна обява, вчера ми излезе във ФБ, Люлин-5, гарсониера, панел, последен или предпоследен етаж, 650 лв.

Скрит текст:

# 497
  • Варна

Разчиствах си галерията в телефона и попаднах на този скрийншот от преди време. Исках да го коментирам с вас в темата. Вие бихте ли наели вещо с такъв “достъп” до леглото? Аз не бих, дори само за нощувка, пък има хора - счели са, че е подходящо решение за ежедневна употреба.

И на всичкото отгоре цената не е съобразена. Това е много висок наем за едностаен във Варна. На толкова вървят луксозни студиа в пешеходната зона или стандартни двустайни в широк център.

# 498
  • в пералнята
Аз лично не, но не съм и в таргета.
Идеално ми изглежда за студент. За съжаление не познавам много Варна и не знам колко е добър кварталът и колко е близо до университета.

# 499
  • Варна
Твърде скъпо е за студент. А и как се кани гадже в това легло?! 😂

# 500
Не, не бих. Такива помещения ме докарват до лудост буквално. Това се вижда че е и под покрив, евентуално може и да е по-височко в другата част на леглото, но въпреки това е гадно. Освен това не мога да си представя лепкавата варненска жега да я прекарвам баш под покрива.
Ако бях студент, гръцката махала нямаше да ми е таргета, щях да търся нещо над винса, над медицинския и около общежитията на ТУ за да съм в близост на себеподобни.

# 501
  • Бургас
Аз бих, ама ако бях по-млада Simple Smile
Но цената трябва да е съобразена, също ми се вижда скъпо.

# 502
Пускам и аз нещо, което мисля, че е абсурдно. Първоначално си мислех, че е техническа грешка, но го видях в още една група.
https://www.facebook.com/groups/2443044662435233/permalink/29522 … 20719844/?app=fbl

# 503
  • Бургас
Не излиза, поверителна е групата.
Дай скрийншот.

# 504
  • София
Това със стълбата, в Зап Европа е пълно с такива обяви за студенти, квартирка. Е съответно на ниска цена... че и за покупка има

https://www.properstar.com/listing/106401316

https://www.properstar.com/listing/106045334

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 14:48 от Cabo San Lucas 40

# 505
Здравейте, позволявам си да критикувам и защото съм наемодател и донякъде имам това право. Не е просто зяпане. Пазарът е безумие!! Моите съболезнавания към наемателите като цяло.

Тази е шантава обява и заслужава да е в архива на Бг мама и със скрийншот. Видях я и бях шокирана, но за да се пуска, значи някой се е връзвал преди...
Донякъде бих разбрала, ако е мега яката локация в Рим, Цюрих и тн и да прежалим, че ще чистим котешки акота, ама просто.....

И още безсмъртни бисери 2025 г състояние и условия. Цена не коментирам

# 506
  • София
Какъв е проблема на втората обява?
Такива са цените в Ст. град - факт.
В темата пише и наемодател с няколко еднопространствени, доволен е.

# 507
В първата обява в Бордо пише, че кухнята е оборудвана, а банята е нова. За стандартите на бг-мамите и господата, навестяващи имотните тема, жилището е коптор за изриване.

Днес слушах шумен разговор, по-скоро монолог на бг строителен работник, споделящ на висок глас "неволите" му по време на 1-месечна работа някъде в ЕС. Чичо на около 50 години, яка комплекция, загорял. Работодателят му е намерил жилище. Стая в многостаен апартамент, кухничка в коридора за общо ползване, в неговата стая - нищо. Работодателят осигурил матрак за пода. Хазяинът-чеченец, 2 депозита+предплащане за 2 месеца. Не чух в коя страна е било това, може би го е казал преди да се кача.
Това го споменавам, защото все ни се дават сравнения с чужбина, как там е цветя и рози и колко е прекрасна средата. Сигурно е така, но от среда до среда, т.е. от квартал до квартал, съответно от цена (наем) до цена (наем) разлика от земята до небето. И тук е такава тенденцията, различното е, че ножицата между наемите на качествените имоти и обикновените или дори евтините не е толкова разтворена.

# 508
  • София
За така обожествяваната Чужбина много пъти съм писала плахо, че не е баш както ни го обясняват в темата.
И там има всякакви хора, помещения,  и недоволства. И не е чак толкова социално и регламентирано както ни го обясняват.
Пиша от собствен опит и от двете страни  т.н. град на милионерите в Герм.

# 509
  • Бургас
Ами ако за едностайните за по 1000-1500 лв. има наематели, значи цената е пазарна. Да, безумна ми е и на мен, ама ако не се наеме, ще свалят цената.
Освен ако не пускат обяви ей тъй да се намират на работа.
В Бургас има едни, периодично пускат един таван за 3000 лв. на месец, после свалят обявата, пускат го за 500 лв. нощувка. Шарен свят, хора всякакви.

Това с котките е екзотика, но що пък не. Във Фб има групи за почивки в целия свят на разменни начала, какъвто е и първоначалният замисъл на Airbnb преди да се комерсиализира. Често хората пишат, че имат куче или котка и очакват човекът, който дойде, да се грижи за тях.

Общи условия

Активация на акаунт