Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 782
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
Театрална е хидрострой инвеститор, но може гбс да са подизпълнител за нещо

# 481
  • София
Театрална Резидънс не е на ГБС, но не се сещам кои бяха. 
Сухата река, Левски и Хаджи Димитър са със специфични локални централи на газ - има парно, но няма топла вода.
Но в коментирания граничен район е възможно да има връзка с мрежата отсам жп линиите, която е вече към централните софийски ТЕЦ-ове. Не съм проучвал.

# 482
В Младост 1, наемателите не търсят апартамент с гараж, освен ако не са в сгради на Артекс. Такъв им е профила.

# 483
Театрална е хидрострой инвеститор, но може гбс да са подизпълнител за нещо

Сигурно е така, мързеше ме да проверявам и ми се въртеше в главата, че е една от големите инфраструктурни фирми, от онези, "специалните", дето все магистрали, пътища и подобни неща строяха след обществени поръчки.

Сега разрових нета - всъщност инвеститорът не е "Хидрострой" АД, на известния Велико Желев (те са само строител).  Инвеститор, чрез дъщерна компания, е "Битумина Гмбх", но пак е интересно. Вижте какво са написали в "Атестация за качество", кои са им основните клиенти: АПИ, НКЖИ, общини...
https://bituminabg.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/

# 484
Те продаваха на зелено. Кой точно е зад фасадата, не знам

# 485
То и едва ли повечето хора знаят, дори може би е по-добре да не знаеш.
Но Битумина имат и "клон" за фасилити мениджмънт, та вероятно те ще поемат и ролята на професионален домоуправител на комплекса.

# 486
Микролакацията е ключова. Тук Манастирски ливади не е долюбван, но нашите имоти са на Пирин и зоната е чудесна. Новата градина с училище е близо, но не под балкона ми. Има няколко площадки и игрище. На Пирин има огромен Фантастико, пазарът е близо, молът е на 7 мин, заведения има, магазини колкото си искаш. НДК се стига супер бързо без задръствания с трамвая. Достъпът до Околовръстното е също безпроблемен. И най-вече - много лесно се отдават имотите! Наемите са добри.
Може би да погледнете и Слатина около метрото и препоръчания Дианабад.
Последно купихме в Павлово.

Абсолютно подкрепям Драго, и ние имаме апартаменти в Манастирски ливади на Пирин и на Мур. Микролокацията е чудесна.

# 487
  • Бургас
В Младост 1, наемателите не търсят апартамент с гараж, освен ако не са в сгради на Артекс. Такъв им е профила.

Права си, не е супер важен гаражът, но е по-добре да се предвиди, ако ще се купува тепърва. И моето първото студио е без гараж, отдаде се на човек без кола.
Когато купувах и ходех на място, имаше и къде да се паркира преди 5 г. Сега стана някакъв ужас. Постоянно се търсят паркоместа за под наем в блока.
Винаги може да се отдаде отделно паркомястото. Втория апартамент вече го взех със Simple Smile

# 488
Профила на всеки нормален човек е да търси къде да паркира. Не е свързано с Артекс.
Например на Св.Киприян където има много сгради на артекс, и на доста други инвеститори също, и които граничат с панелки от другата страна, шанс да паркираш - НУЛА. През деня едва става разминаване на две коли в горната й част, а вечер когато се прибират хората дори не мога да си представя

# 489
  • в пералнята
В Младост, Мусагеница и Дианабад няма къде игла да падне. Аз много съжалявам, че за последните 2 апартамента не купих паркоместа... Но тогава ми се струваше ненужен разход. Сега вече е друго.

Да ви попитам за синята зона. Имате ли представа дали може да се преотстъпва и по какъв начин и за какъв срок? Аз ще се обадя тези дни и в общината, но опит от първа ръка би ми било полезен.
Лятото ми се освобождава апартамент в центъра. Досегашния наемател не е имал автомобил и не съм се занимавала с това, но сега искам да се подготвя.

# 490
трява да му дадеш адресна регистрация, той/тя да си смени личната карта, да си направи преглед технически на колата и да й смени номерата, и тогава ще вземе стикер за зона.

# 491
# 492
трява да му дадеш адресна регистрация, той/тя да си смени личната карта, да си направи преглед технически на колата и да й смени номерата, и тогава ще вземе стикер за зона.
Румка, защо пък да й сменя номерата?

Иначе става само с постоянен адрес както пише Румка.

Това с техническия преглед е голяма тъпотия.

# 493
  • в пералнята
Сложно са го измислили, няма да се занимавам Simple Smile

# 494
Когато аз си сменях документите заради стикер за паркиране, първо трябваше да си сменя постоянния адрес, съответно личната карта, след това и талона на колата, за да съвпада адреса в талона с постоянния адрес по лична карта. Без да съм наемател, без да сменям номера на колата, само заради различна зона за паркиране, съседна на дотогавашната, разделена от 1 булевард и на 2-3 мин. с колата, 5 мин. пеша. Тъпотия отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт