Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 789
  • 787
  •   1
Отговори
# 435
Ако свикнеш с ниско прелитащи самолети е много комуникатовно с център. Но там няма да има високи офис сгради заради коридора към летище и няма перспектива за развитие на бизнес квартал.
[/quote]

И каква е ползата от високи офис сгради? Не от офис сгради по принцип.
На площад Македония заради Телъс процъфтяват няколко заведения за бързо хранене най-вече. На обяд е пълно с френско говорящи, англоговорящи, разни хора.

По Ботевградско шосе, вече след къщите на кв. Левски, също има доста нови бизнес сгради, с перспектива за още, вероятно защото все още има свободни големи терени. Един познат много години работеше в района, онлайн ИТ съпорт, в не толкова висока сграда - 5-6 етажа. Строена като офис сграда, не пригодена.

Та така - районът около Моста Чавдар и близката до него част на Сухата река/Хаджи Димитър е добре ситуиран, в зависимост от конкретното място на конкретната кооперация е с удобен ГТ. Много се строи. Не всички кооперации са на добро място, вече има буквално до ж.п. релсите, примерно, както и на гърба на бившия Зрънчо (което не е добро съседство). Но има възможност за избор.

Но ако изборът на квартал зависи от близостта до Околовръстното, най-вече към Цариградско и магистралата, за да се изнижеш по-бързо на път за родното място, има и такива квартали.
Варианти всякакви - броиш си парите и ходиш да избираш.

# 436
Ползата е от "бизнес центровете" е по- висок инвестиционен потенциал и по-широк кръг от клиенти.
На мен да живея под кацащи самолети не ми е ок при наличие още на десетки квартали, но разни хора, различни мераци.

# 437
Микролакацията е ключова. Тук Манастирски ливади не е долюбван, но нашите имоти са на Пирин и зоната е чудесна. Новата градина с училище е близо, но не под балкона ми. Има няколко площадки и игрище. На Пирин има огромен Фантастико, пазарът е близо, молът е на 7 мин, заведения има, магазини колкото си искаш. НДК се стига супер бързо без задръствания с трамвая. Достъпът до Околовръстното е също безпроблемен. И най-вече - много лесно се отдават имотите! Наемите са добри.
Може би да погледнете и Слатина около метрото и препоръчания Дианабад.
Последно купихме в Павлово.

# 438
  • в пералнята
А какво мислите за Карпузица? Там в момента има голям бум на строежи.

# 439
  • Бургас
Точно скоро минавах оттам и ми допадна. Даже си бях харесала и една сграда на бургаски строител, но тъй като ми станаха много имотите за под наем, се отказах.

# 440
  • в пералнята
Подшушни на лично коя сграда Wink

# 441
А какво мислите за Карпузица? Там в момента има голям бум на строежи.
От там с трамвая се стига лесно до МА, нали?
Наш роднина има апартамент там, много спокойно и зелено ми се стори.

# 442
да не е Хаджи Димитър, понеже над него са самолетите Simple Smile
И ако в МанЛи Изток сега правят новия водопровод, който ще реши проблема с водата - то самолетите от Хаджи Димитър НЯМА как да ги премахнеш с никакъв нов водопровод Simple Smile

Вземете двустаен НС , на хубав етаж, с мазе и ПМ задължително, може да е открито парко място но да има. Да е поне Акт 14, даже към Акт 15 най -добре. Може Хаджи Димитър, може Полигона зад Тех Парка, може Младост 4, Може Овча Купел до НБУ. Погледнете и Левски около метрото също.  Абе до метро задължително . Да не е Ман Ли, под него е вода... Disappointed Relieved

# 443
Имам панела гарсониера в Х.Д,последно я отдадох в началото на месеца за 850лв, за два дни. Брокерът ми знае изискванията:без животни, без чужденци, без работници. До сега винаги се е от давала за толкова време и наематели те са ми били безпроблемни.

# 444
Взех днес ключа от наемателката, снимах и обявих за 700 лв. Точно за толкова се е отдало идентично на моето, съседното помещение, предната седмица. Докато да изключа коментарите: един ме пита как съм успяла да избягам от Карлуково без да ме хванат, вторият беше щял да пише на Раднево че един пациент им липсва - да си ги преброят. Един ми обеща, че ще го наеме, обаче само с цел да го запали. И четвъртият каза, че дава наполовина и то, само ако му осигуря безплатно паркомясто. ТОВА всичкото за някакви секунди, докато спра коментарите. КОГА УСПЯВАТ - заклевам се, не знам Simple Smile

# 445
  • София
Здравейте,
Знам, че в други държави и в щатите не е така и наемодателят е длъжен да покрие всякакви усложнения, но въпросът ми все пак се отнася за тук. Практикува ли се в договор да се добави клауза, че апартаментът е отдаден без вредители с  документ от съответната проверка, разбира се. И избавянето да се плаща от наемателя. А при напускане - да се приспада сума от депозита. Поводът - чух от доста хора напоследък, че в България пак има дървеници.

# 446
  • София
Здравейте,
..... Практикува ли се в договор да се добави клауза, че апартаментът е отдаден без вредители с  документ от съответната проверка, разбира се. И избавянето да се плаща от наемателя. А при напускане - да се приспада сума от депозита. Поводът - чух от доста хора напоследък, че в България пак има дървеници.
Не съм чувал за такава практика, не помня да е споделяна в темата -> По-вероятно отговор не.
Но, разбира се, всяка клауза може да бъде добавена, дори и непопулярна, щом страните са съгласни.

# 447
  • Бургас
Няма подобна практика, поне аз не знам, но може да се въведе.
В темата има наемодатели с опит от дървеници и тяхното трудоемко изтребване.

# 448
Здравейте,
Знам, че в други държави и в щатите не е така и наемодателят е длъжен да покрие всякакви усложнения, но въпросът ми все пак се отнася за тук. Практикува ли се в договор да се добави клауза, че апартаментът е отдаден без вредители с  документ от съответната проверка, разбира се. И избавянето да се плаща от наемателя. А при напускане - да се приспада сума от депозита. Поводът - чух от доста хора напоследък, че в България пак има дървеници.
Не мога да дам съвет, но мога да споделя моя опит. Беше преди повече от 6 години, ама явно са актуални тези проблеми.
Имах наематели студенти. Обади се едното момче и ми призна, че има дървеници. Целия нахапан. Знаех, че в СГ има дървеници и хлебарки, но апартаментът, който отдавам е в центъра. Явно гости от СГ са ги принесли.
Не е истина колко е трудно отърваването от дървеници. Плати си момчето нещо, платих и аз. Съжалих го. Но все пак сподели за проблема. Защото съм имала и наематели в СГ, които наводниха целия блок с хлебарки и се изнесаха ни лук яли, ни лук мирисали.
Аз изобщо не подозирах даже. Върнах депозита, отидох да вкарам в ред апартамента и като отворих шкаф, чекмедже, каквото и да било, ужас. Пъплят като мравки навсякъде.
В двата случая беше сигурно, че е от наемателите привнесено. Но по принцип е трудно доказуемо дали наемателите са виновни, че са ги приютили, или ги има в сградата. Поне за хлебарките.

# 449
  • в пералнята
Истински кошмар е това...
Аз редовно пътувам по работа и въпреки че отсядам само в хубави хотели, оглеждам обстойно.
Най-много ме е страх от такива години, защото няма отърване. Нали преди година и нещо цяла Франция беше изпищяла.

Общи условия

Активация на акаунт