Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 099
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Коко-Ми, а какъв е проблема ако се обаждат само брокери?
Любезно ги информираш за условията за наемане, дали си склонна да даваш комисионно и ги оставяш да ти търсят наематели.
Като се стигне до оглед - държиш на твоите условия и вид договор. Ако не са съгласни - да се махат, следващия иде.

# 691
  • София
Нямам нищо против агенциите, но до момента си създавам впечатление за некомпетeнтност. На моменти дори са ми нахални Simple Smile

Днес получих обаждане от агенция, че двойка от Пазарджик си търси жилище. Не им се разхождало до София и от агенцията да преценят жилището и ще сключат договор.....  Казах им, че без да видя кандидатите няма как да се сключи договор.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 06:38 от Коко-Ми

# 692
  • Бургас
Седмица ми се вижда малко. Аз си давам срок месец при наемане, макар че досега за две седмици сме намирали наематели.
Но работя с брокер.

# 693
  • София
Естествено, че трябва да  преслушаш кандидатите.
Не всичко е веднага и на всяка цена.
Освен ако няма финансово притеснение.
Ще се намери читавия кандидат, малко търпение.

# 694
  • София
Оххх дано Simple Smile
Мога да изчакам, не е на всяка цена. Но само от телефонен разговор можеш да създадеш усещане за брокера отсреща. 🙂
До момента май не попадам на такъв

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 22:14 от Коко-Ми

# 695
Коко-Ми в никакъв случай без да си видяла наемателите!!!! Агенцията видяла жилището на картинка, потециалните наематели въобще и представа си нямат от него, ама вече и договор ще сключват. Нещо лъжотят от агенцията. 

# 696
слагам линк към обявата
https://www.imot.bg/obiava-2d174724750112876-dava-pod-naem-trist … -sofiya-banishora

две стаи + кухня, две тераси(едната е остъклена)
За паркета съм съгласна, но нямам възможност да подменям на този етап. Благодаря ви за мненията.

"кухня, хол, спалня" - това е двустаен, а не тристаен апартамент.

# 697
  • в пералнята
слагам линк към обявата
https://www.imot.bg/obiava-2d174724750112876-dava-pod-naem-trist … -sofiya-banishora

две стаи + кухня, две тераси(едната е остъклена)
За паркета съм съгласна, но нямам възможност да подменям на този етап. Благодаря ви за мненията.

"кухня, хол, спалня" - това е двустаен, а не тристаен апартамент.
И аз това щях да кажа. Двустаен е, не тристаен. Не виждам и честно казано 80кв.
Иначе паркетът си е екстра. В пъти по-добре от ламинат за 20л на кв.

# 698
Панел ли е? Как са общите части?
Апартаментът изглежда чист, просторен, има и нови уреди, естествен паркет - прагматично звучи много хубаво, но, по мое мнение, може да опитате да  вкарате малко уют за снимките. Еднакви възглавнички, подложки, цветя. Някакъв текстил, който да "стопли" малко атмосферата.

# 699
  • София
Кухньохол и 2 спални вече се води 3стаен апарт. по сегашните стандарти.
По обявите и кухньохол + малка спалня са двустайни.

# 700
Кухньохол и 2 спални вече се води 3стаен апарт. по сегашните стандарти.
По обявите и кухньохол + малка спалня са двустайни.

Авторката е написала в обявата : "входно антре, кухня, хол, спалня, баня, тоалетна и две тераси", а и на снимките не си вижда втора спалня. Кухнята и холът са отделно. Двустаен е.

# 701
  • София
Тухла от началото на 2000г

Стаите са три: кухня, хол, спалня. Тоалетна отделно, баня, две тераси. Жилището е доста просторно 🙂.
Ще се поправя за цветята и възглавничките 😉

Панел ли е? Как са общите части?
Апартаментът изглежда чист, просторен, има и нови уреди, естествен паркет - прагматично звучи много хубаво, но, по мое мнение, може да опитате да  вкарате малко уют за снимките. Еднакви възглавнички, подложки, цветя. Някакъв текстил, който да "стопли" малко атмосферата.

# 702
Здравейте, какво мислите за квартал Младост 1 и района до окръжна? За покупка за собствено жилище

# 703
  • Варна
Какво ви пречи да го обявите във фейсбук групите за квартири без посредници или на съответния квартал? Аз само там съм отдавала и винаги ми е отнемало ден - два. Изключвате коментарите, ако не ви се четат глупости, и комуникирате с кандидатите само и единствено в месинджър. Телефонът си не го пишете и го давате чак след подписване на договор.

# 704
  • София
Здравейте, какво мислите за квартал Младост 1 и района до окръжна? За покупка за собствено жилище

Като квартал е добре, но какво общо има с темата за наеми?

Общи условия

Активация на акаунт