Това много имуностимуланти ли са?

• 1 595
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В момента вкъщи са последните ни 3 деца. Абитуриентка, третокласник и яслена група.
И не говоря за често,а за ежедневно спортуване, движение, по 2-3 часа на открито и т.н.
Иначе, почнат ли се добавки и лекарства, организмът свиква на външна помощ и спира сам да се бори. Имунитетът е точно самостоятелната му реакция. Затова и до 24 часа при "разболяване" не се препоръчва химия.
Разбира се,всеки си преценява.
Прилагам тази тактика към семейството си (аз, съпруг и 5 деца) и от около 25-30 години сме боледували буквално няколко пъти.
Но трябва желязна дисциплина по отношение на движението.
Наскоро четох научна статия, че дори 30 Мин гимнастика у дома дневно, увеличават с около 30% имунитета.

# 16
  • София/Севлиево
Аз забелязах,че покрай малкият също почнах да боледувам.Когато баткото бе малък никога не съм лепвала нещо от него.Може би и възрастта ми оказва вече влияние-тогава бях под 30,сега съм 40+...

# 17
  • Washington,USA
Около мен има много болни. Пазя дистанция колкото мога и си мия ръцете постоянно, но вземам и добавки.
Първата е коластра, витамин C, добавка с Гинко билоба + цинк, селен, B6. Искам да включа и едно хомеопатично- Осцилококцинум.

Притеснявам се обаче да не би да са много нещата.
Няма проблем да се взимат така. Само не знам Гинко билобата как ще помогне ?
[/quote
Гинкото ми е за студени крайници.

# 18
  • София
Ясно че повечето от коментиращите тук боледуват рядко.Е ок, но аз като майка на 5 годишно, което ходи на градина, съм постоянно болна покрай него.И да, имам пълноценен съм от 8 часа , храня се здравословно и често сме на село на чист въздух. Идеята ми е че всеки организъм си е различен и някой боледуват рядко, други по често, към авторката-консултирайте се със лекар според мен

Ами не е точно така всъщност и го казвам като човек дето е майка на 6г. и каквото домъкнеше вкъщи детето аз го лепвах.
Имаше един период дето аз бях здрава има няма 5 дни в месеца и беше някакъв ужас. Оказа се, че имам доста липса на витамини и минерали. След набавянето им нещата драстично се подобриха. Та не, не е до това кой често боледува и кой рядко боледува.

Към Авторката на поста бих дала съвет да престане да си правите експерименти със себе си и да се тъпчете с какво ли не ами да се обърнете към имунолог. Той ще Ви пусне по-разширени изследвания и ще видите какво има нужда да пиете и какво не.

# 19
Нищо не пия аз и смея да твърдя, че не боледувам. От време на време някоя хремичка или лека кашлица, които минават без лекарства. Детето пие имуномикс плюс от октомври до март. Случва се за ден-два да има температура, но всичко минава много бързо и с минимално количество химия.

# 20
  • Melmak
Фивър е права за движението. Аз откак спортувам вече не знам какво е грип и настинка. Мм беше с грип/вирус, нито го гоня да спи в другата стая, нито нищо. Даже бях хоум офис и седях в хола с него.

Обаче спорт и спорт! Разбира се, ако има дефицити е редно да се запълнят. Масово хората имат дефицит на витамин Д. Няма как да се знае без да се изследва. Други витамини и минерали-също.

Аз пия добавки за конкретни проблеми, които имам, като една от тях е витамин Д. Имах сериозен дефицит, който вече запълних и сега съм на поддържащи дози, пия магнезий, инозитол и други. Но така да си пие човек селен, защото е чул, че помага за имунитета.. не.

Спортът се подценява, защото изисква време и усилия! А хората искат с 2 хапчета да оправят положението.

# 21
Около мен има много болни. Пазя дистанция колкото мога и си мия ръцете постоянно, но вземам и добавки.
Първата е коластра, витамин C, добавка с Гинко билоба + цинк, селен, B6. Искам да включа и едно хомеопатично- Осцилококцинум.

Притеснявам се обаче да не би да са много нещата.
Няма проблем да се взимат така. Само не знам Гинко билобата как ще помогне ?
[/quote
Гинкото ми е за студени крайници.
Така става Simple Smile  Просто се почудих като видях и него.

# 22
Малко късно се включвам, но не си давайте парите излишно за Осцилококцинум ( или каквато и да е друга хомеопатия  Rolling Eyes ). Разтворете си една лъжичка захар в чаша вода и ще има същият ефект за имунната ви система и за здравето ви като цяло.
За другите добавки, които пиете не мога да коментирам. Всеки организъм е различен, ако ви влияят добре и спазвате дневната доза няма да ви навредят.

# 23
Не съм съгласна за хомеопатията, хич изобщо...
Останалите все тая дали ги пиеш сега... Като се разболееш какво ще включиш още, като организмът ти е свикнал превантивно на всички тия добавки ..

# 24
  • София
Малко късно се включвам, но не си давайте парите излишно за Осцилококцинум ( или каквато и да е друга хомеопатия  Rolling Eyes ). Разтворете си една лъжичка захар в чаша вода и ще има същият ефект за имунната ви система и за здравето ви като цяло.
За другите добавки, които пиете не мога да коментирам. Всеки организъм е различен, ако ви влияят добре и спазвате дневната доза няма да ви навредят.
И как стигнахте до тоя извод?

# 25
  • Варна
Аз също не смятам, че хомеопатията действа, но не за това е темата.

# 26
  • София
Много неща не действат за определени хора. Това не означава, че генерално хомеопатията или дадено лекарство не действа Simple Smile

# 27
  • Варна
Моята ЛЛ освен педиатър също е и хомеопат. Дъщеря ми вече е тийн, но като е боледувала като малка винаги съм давала шанс на хомеопатията, защото личната първо изписваше това, а чак в краен случай стигнахме до АБ. Ами какво да кажа, нито веднъж не са подействали хомеопатичните дивотии. Само си мъчех детето. И аз съм пробвала, при мен същия резултат. Съжалявам, за мен хомеопатията е самовнушение и бездънна яма за пари. С което спирам да пиша по темата, защото излишно спамим. Авторката пита за съвсем друго.

# 28
  • София
Съжелявам ама не всеки хомеопат става! И аз съм имала препоръка от много и аз съм взимала ама не е действала. На скоро обаче реших да дам пак шанс… ами получи се Simple Smile
Аз пък не бих препоръчала да се блъскат хората с имунистимуланти докато имунната система не издъхне и не си докарате някое автоимунно. Масови се изпистват имуностимулатори и добавки без дори да се пуснат изследвания. Такъв е моят опит…
Наясно съм, че не за всеки действа и не всеки лекар е читав камоли хомеопат такъв, но генерално за нещо няма как да дам заключение.

# 29
Осцилококцинум е при първи симптоми на заболяване, то  не е за профилактика.

Общи условия

Активация на акаунт