В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 315
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
На нашите им казали, че на техните НВО няма да ходят. Но на останалите ще карат втора смяна. Вчера и днес е втора, после си минава на сутрешната, утре пък ще имат и контролно по Мат., проекта по Физика го остави за петък, да видим кога ще го направи.
По БЕЛ още не им е върнала класните, чакаме да видим какво е сътворила. В понеделник домъкна за третия профил, попълнихме листа и го върна на класната. В класа и на този етап се очертават 5 групи, като някои най - вероятно ще отпаднат. Успеха на този етап е екстра, поне тази година ми спести наровете, но да не прибързвам, че като нищо може в последния момент дузпата да се окаже лоша. Макар чееее, туй няма да и промени с нищо крайният резултат. Явно тази година децата са се рефрешнали, като знаят, че от следващата ще са с доста по малък обем учебници. Ще го карат по - спокойно.
Иначе мойта си писа очакваното - АЕ, от самото начало си каза, че иска него, а и нямаше опция да е един от профилите.

# 376
  • София
Ееее, ама наистина ли ще чат! И аз съм нещастна, че са нормални учебни дни. А, пък набора май още и не знае за тази промяна.
Обаче не разбирам защо в дните на НВО 7клас другите ще ходят на училище и ще викат и шумят на главите им. Все пак това НВО е важно и трябва да се прави на спокойствие.

# 377
Ims, мисля че ще се учи следобед, както е сега с 4 клас.

# 378
А при нас ще са онлайн другата седмица заради матурите.
Утре ни е последното класно по английски език и приключват с контролни и класни.Оценки ще оформят по някой вече им казаха годишните.Успешно вървим към приключване.Само по История не знам какво ще му пише нямаше я тази седмица другата като са онлайн едва ли е го изпита а има една тройка и две петици. Много го е яд , защото по принцип му върви предмета знае всичко,но госпожата е малко особена.

# 379
Моят в момента учи в сграда на професионална гимназия. Там седми клас и седмокласно НВО няма, така че няма на кого да пречат.

# 380
Имсче, втора смяна ще карат, споко.

По Физика им казала, че много се били отпуснали, трябвало по - сериозно да се отнасят, да се били стягали, нищо, че им е последна година. По Био. пък съм тотално изненадана, казала им - ще го дам онлайн, направете така, че да не си личи за 6 - ците, че сте преписвали, дано само не е някакъв капан. В понеделник ще имат класно по Физика, после по Химия ( за датата още не се знае, иначе е писана,но се пада в неподходящ ден ), и по Био. май ще е контролна.
Момичета, още малко, не остана. Мойта си го раздава ваканционо от доста време. Определено се усеща разлика в сравнение с предишните години.

Само да пожелая на набора на Карзчето, късмет, дано тази година да я преключи без поправки, та да си отдъхнат малко.

# 381
Съгалсно Заповед РД09-2471/30.08.2024г. на МОН: "В дните, определени за изпити от националните външни оценявания в VII и X клас по български език и литература и по математика, с учениците от тези класове не се провеждат други учебни часове. "
Наборите отиват само за НВО , след него са свободни за деня.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 22:33 от ina21

# 382
Показателно за интереса ми към НВО е, че дори не знам на кои дати е. Всъщност погледнах веднъж, за да видя дали ще си е в града. Видях, че датите не съвпадат с пътуване или състезание и ги забравих на мига.

# 383
  • Пловдив
Аз ви казвам ,че ако някой ми обясни какво става в главите им ,много ще го черпя.
Днес има нова версия. Урока по математика е сменен за утре. На състезание ще се ходи и ще се скача следваща височина вече. Ще си тръгне веднага след втория скок, за да учила. Тя цяла година лежа,сега се сете,че трябва да учи.

# 384
  • Бургас

Само да пожелая на набора на Карзчето, късмет, дано тази година да я преключи без поправки, та да си отдъхнат малко.
Олее, Тони, благодаря ти,много мило!
Искрено се надявам,че ще се пребори за тройки по двата предмета! Единия уж е направил проект,думи и там, каквото е нужно, ама аз докато не го видя написано в школо не смея да се зарадвам!
По математика - от доста време са със заместник. Правили са класна, чакаме оценка. С другата им госпожа всички са с двойки, целия клас! Дано закърпи тройката и там!
И като знам изискванията на това даскало, до 30.06 ще съм на тръни!
Иначе за работата всичко му е уредено! Ще подготвяме документите тези дни!

# 385
Аз ви казвам ,че ако някой ми обясни какво става в главите им ,много ще го черпя.
Аз съм сигурна, че и наборите не са наясно какво става в главите им, но с времето ще им се избистри.

# 386
Рениии, трансформация, ей туй става. Сега са гъсеници, след малко гледаш се превърнали на пеперуди. Явно има причина за промяна на часа за урока.

Карзче, егахти и учителката ви по Мат., с лупа да я бяхте дирили, пак нямаше да я откриете. Дано с тази дето замества, нещата се подредят. За другия предмет, карай го спокойно, и там нещата ще се наредят.

Витка, те не знаят, но и ние сме тъй. Уж сме големи хора, но в главите ни е каша.

Мойта ми каза, че нямало да правят по Химия, по Мат. днес не са правили, остава им само по БИО. и Физика. Решила е да си ползва останалите и дни по семейни, снощи дори приготви учебниците, щяла да ги занесе в последният и ден когато ще е на училище. Тя направо си приключи годината, остана да разбера дали аз ще ходя до уч - щето, или тя ще ми домъкне бележките за да я освободя.

# 387
  • Пловдив
Към края на учебната година да се разпиша и аз Simple Smile
Наборката чака с нетърпение края на месеца и края на общообразователните предмети. В професионална паралелка е и за другата година избра само факултативни часове по математика+графиката. На НВО ще ходи, но не се готви по-специално. Каквото - такова. Направиха няколко пробни в часовете и това ще бъде. След като прочете "Тютюн" вече няма търпение да си чете книгите от нейния, а не от задължителния списък. Сега е приготвила "Тайната история" на Дона Тарт, която е доста популярна сред тийнейджърите. Аз също я препоръчвам.

# 388
Здравейте,

При нас пуснаха информация, че децата ще учат в деня на матурите. И тъй като те са първа смяна, няма просто да продължат до 13:30. Сутринта се явяват на матура, а ще учат втора смяна. Ще трябва да висят в училище 9 часа.
Не ми се вижда нормално това решение.

# 389
При нас пуснаха съобщение, че в дните, в които се провежда НВО за 10 клас, часове след това с тези ученици няма да се провеждат.
Не е ли еднакво за всички училища?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 18:13 от vasi-lena

Общи условия

Активация на акаунт