В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 312
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
При нас в деня на матурите другите ученици ще са онлайн,но за нашите специално деня на тяхната матура си е неучебен.Тоест правят си матурата и се прибират.Явно училищата сами си преценяват как да процедират.И при 7ми клас пак ще е така нашите ще учат онлайн.

# 391
  • София
При нашите днес видях в програмата, че са неучебни. Супер! В нашето училище учат на 2 смени и няма как да са след това на училище

# 392
Сега погледнах в shkolo, стои си програмата за петък, което предполага че ще учат след НВО-то

# 393
Съгласно Заповед на министъра, в деня на НВО за ученеците от 7. и 10.клас,  с  учениците  от тези класове не се провеждат други учебни часове. Тази заповед важи за всички училища, защо не се спазва или не са я прочели?

# 394
При нас пък има ново инфо. На техните - не, но на 7 клас щели да бъдат онлайн, имало квестори, те пък щели да са в други нас. места. Училището, и не само неното, а всички в града, са само първа смяна.
И днес нова изненада, отложените тестове ще ги правят. По единия щяло да е онлайн, а другия на хартия, на единия им казала, че нямало да им пише оценките, искала да види какви знания са придобили през тази година.
Днес мина по Физика, теста бил от учебника, и тъй като всички са щели да преписват, щяла да ги изпита за да направи проверка, кой колко е учил. А като си помисля, че по Гео. ако не беше хванала лесното грахче, и тя щеше да е само с една оценка. Ся сигурно като оздравее и се върне, ще падне яко изпитване.
А сега да питам, когато се взимат дните по семейни, трябваше ли между двете бележки да се иде поне един ден? В смисъл, да кажем взимат се 5 дена, и след това с друга бележка останалите, може ли да стане без прекъсване?

Ханна, то какво да се готви, и те са дни като другите, ще идат, ще пишат квот знаят, и ще се приберат.

# 395
  • Майничка
Тони, трябва да има поне един учебен между тях.

# 396
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Днес наборчето е на 3 теста, като 2 от тях са за промяна на оценката. Човека не е доволен от себе си. Joy Има и пробно НВО по БЕЛ. Ще е натоварен ден.
13 и 16-ти са неучебни за десетокласниците

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 09:24 от ninanb

# 397
Явно всяко училище си решава правила. Те директорите на училищата вече са си като управител на частна фирма.

# 398
  • Майничка
Няма такъв филм "всеки си решава" за 10 клас. Решава се намясто само за останалите.

# 399
  • Пловдив
По този повод "всеки си решава" - навсякъде ли е така, ако ученикът иска да ползва дните по семейни причини последните две седмици, трябва да събира подписи от всички учители, че са съгласни да отсъства?

# 400
Ханна, за първи път чувам такова нещо. Flushed

# 401
  • Пловдив
И аз го чух за първи път вчера от дъщеря ми. Но явно е така в нейното училище. Дори една учителка не е подписала на един съученик и съответно няма да може да си ползва дните. Явно не са съвсем формални тези подписи. Направо като да си търсиш заверка преди сесия 👀

# 402
И аз не съм чувала подобно нещо и ми звучи абсурдно.Аз един път съм се възползвала по семейни причини и беше поради смърт в семейството и не виждам как ще тръгнем да обикаляме за подписи в такъв момент.Все пак са по семейни причини и не сме длъжни да им се обясняваме според мен на всички за какви причини става въпрос.

# 403
Имам едно много щастливо дете от днес. Изпитите за промяна на оценка са повишителни все пак. Другото контролно ще е отлично, а на пробното НВО по БЕЛ има около 60 точки, което за него е страхотно и по Химия го оформили за 6. Разказва ми деня си сигурно 30 минути, а аз отдавна не бях го чувала това щастливо глашче.
Похвалих се Grinning

Матуристите доволни ли са от резултатите?

# 404
  • Майничка
Браво на детето, Нина! 👏

Хана, има логика. Може да има деца без необходимият брой оценки, застрашени от удължаване на срока или поправка. Ако класният не е проследил тези неща и разпише, после в очите на родителя и детето той ще е виновен, че го е прецакал  и не го е предупредил.
При нас не събират подписи, но преди да разрешим в края на срок, питаме колегите.
Бокси, ясно че при вас е било форс мажор, Хана говори за последните 2 седмици.
Примерно, аз предупредих, че поставям условие за конкретен ден, защото тогава ще се разменят учебници, а нямам място за съхранение на тези за следващ клас. Така че родител трябва да ми посочи кой, в този ден, ще вземе учебниците, за да разреша.

Общи условия

Активация на акаунт