В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 304
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
  • Майничка
При нас оформянето е до 26.

# 421
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Цитирам Sanaka от друга тема
"Чл. 22, ал. 8 (Предишна ал. 7 - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок."

# 422
Ай и язе да пожелая на по - големичките, които завършиха, да бъдат приети там къде желаят.

На нашите днес им дадоха бележките със данните. Засега знае само за 2 деца от класа и, че ще са в една стая по БЕЛ, по Мат. не е разбрала изобщо с кого ще е. За оформянето - когато тогава, важното е, че се приключи. По повечето предмети го раздават пей сърце. Вече попълних и по семейните, ден - два артисаха, но нищо, здраве да е. Едното момиче дори си е върнало учебниците, викам и и тя да ги върне утре, отказа, не и се носили утре, по натам щяла. Подхваща я мързела, да видим ваканцията как ще е.

Нинка, мноу оценки по таз Ист., обаче аз като ги сметнах, средно аритметично си е баш бананче ( 4 ), защо трябва да се пъне, или първия срок е друга оценката. Иначе едно огромно браво на него, гони си целта, бори се, и я постига. Сигурна съм, че и с останалите ще си повиши оценката.

# 423
  • Някъде по Дунава
Ston, към коя специалност се е насочил младежът в СУ? И аз харесах няколко там за наборката, тя също ги хареса, но не искала в София. Имаме две години да реши.

# 424
Ston, към коя специалност се е насочил младежът в СУ? И аз харесах няколко там за наборката, тя също ги хареса, но не искала в София. Имаме две години да реши.
В Стопански факултет. На първо място ще е Счетоводство и финанси. Останалите две, Икономика и финанси и новата, Международна търговия и инвестиции, не знам как ще ги подреди. Бизнес администрация не иска и не знам дали изобщо ще я включи.
В УНСС не знам как ще ги реди, но ще е горе-долу същото - Финанси, Счетоводство.
Цяла пролет ходеше в една фирма да работи, когато имаше свободно време. Помагаше с инвентаризации, после му дадоха и със счетоводната програма да работи. Интересно му е. И сега пак ходи всеки следобед по няколко часа. И там го харесват, много работи им отмятал. Та така, хем изкарва пари, хем и занаят учи.

# 425
  • София
Стон, браво на баткото. Стискам палци да влезе от раз в исканата специалност.
Нинка, браво и на Никола.
Стиснати палци за всички, които на финала имат зор. Оценките само нагоре.
ПП. Пиша поста 2- ри рът. От телефона понякога не успявам да изпратя. Писах и друго, ама взе че се бъгна и отиде.
Нека силата бъде с нас .... и с учениците. Joy

# 426
Стон, поздравления за баткото! Мислех си, че ще се насочи към компютърни или инжинерни специалности. Какво наклони везните към икономиката? По принцип много се тачат мъжете икономисти.

# 427
Стон, поздравления за баткото! Мислех си, че ще се насочи към компютърни или инжинерни специалности. Какво наклони везните към икономиката? По принцип много се тачат мъжете икономисти.
Години наред говореше само за компютърни специалности и се занимаваше и с програмиране. След седми клас искаше да ходи в Правец, но се отказа, като се усети, че ще е някъде далеч сам без компютъра, колелото, а и онлайн обучението беше в този период. И така както гледаше към ФМИ или ТУ, през есента изведнъж заяви, че се отказва от компютърните истории. Някакъв наплив има към УАСГ от неговото училище, последните години все има по няколко деца, които записват ССС и той реши, че може да стане строителен инженер или машинен инженер. Аз започнах да го гледам странно, защото той към машинарии никога не е проявял и капка интерес. Предложих му, ако иска да поогледа икономическите специалности. На тема данъци, икономика и подобни поне сме си говорили много през годините и винаги му е било интересно. И така в крайна сметка реши, че ще е икономика и е по-добре да учи базови неща като счетоводство и финанси, а не нещо, което звучи гръмко като маркетинг, мениджмънт и подобни. Дано и в бъдеще е доволен с избора си. Мисля, че ще му паснат тези специалности. Той е и напорист. Обича да говори с хора, няма грам притеснение от непознати.

# 428
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ston и на мен ми звучи добре. Дано му се получи.

Тони първия срок е средно аритметично 3.67 и е 3 за срока. По обяд ще се знае вече.

Иначе и набора е получил вчера служебната бележка. Нали временно (вече 5-6 години Grin) училището се помещава сградите на ТУ, днес щял да ходи и да търси залата, в която ще е на НВО, че не знае коя е и къде е. Да не се лута утре сутринта.

Аз пиша, пиша тези дни да поизбутаме тази десетокласна тема, че да мога да пусна единадесетокласна, например с литературата за лятото. Да има с какво да ги тормозим наборчетата. Laughing Та пишете и вие.

# 429
  • Mars Hotel
Уф, не знам вие как сте, обаче на мен хич не ми се ще да идва 11 клас. Шубе ме е, че скоро завършват, и колкото и да не ми се занимава с МОН, не ми се иска да ми пораства детето и да се изнася. Тя засега не иска и да чуе да остава в България и идеята, че училището ще свърши скоро хич не ми харесва. Отсега предупреждавам, че в темите за 12 клас ще рева. Grinning

# 430
Еееее, Нинкаааа, може ли тъй, егахти и учителя ( ката ), все едно златен медал ще му ( и ) дадат. Иначе за втори срок му се пада баш чисто 4, но кано нищо за годината, щом прави тъй, може да реши да го прецака. Дано да не го.
А за бутането, ще бутаме, ей ся като минат най - вече тъй „ уж важните " НВО - та. Па кат се почне едно чакане след туй, за да видим какво са понаучили. Такова бутане ще има, че даже нема да насмогнеш.

Аз чакам Карзчето, тя ми е най - голям дерт, нетърпелива съм да драсне някой друг ред, да съ поФали, че това лято ша спи спокойно.

Светлица, споко, децата растат, върват към нов етап от живота. Хич да не си посмяла да ревеш, ето, дала ти е шанс, да се пренастроиш, да свикнеш с мисълта, че ще отлети от семейното гнездо. Поне на този етап, знае къде и какво ще продължи да учи.

Абееее, аз какво чух вчера от мойта, чак ми иде да се гръмна. Сега няма да кажа за какво иде реч, нека да минат няколко дена, пък тогава ще го пиша. Иначе за утре, който щял да иде, казали, че щели да го наградят с хубава оценка. На мойта и викам - то туй за да може да идат всички, а тя - знам. Иначе българичката им казала, че щяла да изчака да излезнат резултатите, да види кой колко е изкарал, и тогава щяла да им пише срочната и годишната. Алоооуууу, те ще излезнат много след като ти трябва да си ги оформила, кви резултати, кви пет лева. А снощи ми вика - не. знам защо, но ми е притеснено за петък, знам, че не са важни, но ми е. Е добре де, все пак каква е причината тогава, а тя - ми да не се изложа. И тъй като явно и е видяла резюмето което не беше към класното или пробното, одеве и писала грахче, банана по ООП, грахчето по РП. То ако ги се слеят двете, резултата ще е екстра, но таз ги разделя, че нъл трябва да има и за едното, и за другото оценки.

# 431
ston, браво на детето!

Светлица, няма да си сама. Заедно ще плачем. То и сега от време на време отронвам по някоя сълза, но се утешавам с мисълта, че Виена не е чак толкова далеч. Колко му е 2 часа със самолет или малко повече от 12 часа с кола. А за 2 години могат да си променят желанията няколко пъти.

Задължително ли е утре да носят черни химикалки? Някой бил казал, че можело и сини, но за всеки случай трябвало да има и черни.

# 432
  • София
Нелс, трябва да са черни химикалките. Директорът беше писал в Школо. Аз сега купих.

# 433
О ,и ние сме от страдащите,че детето му иска да продължи в чужбина,но пък и се радваме ,че има амбиции.
В заповедта,която ни изпрати класната изрично пише ,че е задължително да се пише с черен химикал.До колкото си спомням и в 7клас беше така ,за да може компютъра или там каквото е да ги чете.

# 434
Аз рових тази сутрин да търся къде са черните химикали, които купих за големия за ДЗИ. Намерих единия Simple Smile
След две години и на мен ще ми е тъжно. Сега не мога да го почувствам по този начин, защото поне едното дете остава при нас. Когато обаче и наборчето замине, ще ме тресне самотата като с мокър парцал. Няма да учат в чужбина, но и София си е далеч. А и станат ли студенти, реално ще си поемат пътя и като завършат няма да се върнат да живеят при мама и тате. Да са живи и здрави, пък ще се радваме отдалеч. Все пак това е естественият ход на нещата.
Младежът си чака с нетърпение 11 клас. Ще учи само предмети, които му допадат. Но първо безгрижното лято. Предстои му и екскурзия от училище през юли. Една седмица Италия, Швейцария, Люксембург, Бавария. След това някоя планина може да направим евентуално. В края на септември го викат да помага във Варна за Световната купа по скокове на батут. Пита ме дали го пускам. Осигуряват хотел, храна, дрехи, че и ще им платят за хамалските услуги.

Общи условия

Активация на акаунт