В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 246
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Ами уж е доволен моя седмокласник, най-вече, че премеждието е минало. Падна им се теза от "Серафим" - за първи път в историята на седмокласните НВО-та се пада нещо от 6 клас. И то много смотан цитат, по който няма много какво да се точат локуми, та опасенията му са, че е кратка. Ама карай, де, едно препятствие по-малко.

Ако съм седмокласник, тезата много ще ми хареса, най-вече, защото не мога да точа локуми. Три, четири изречения, достатъчно! 🤣

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 06:32 от krasi78

# 691
Мандаринка при нас още в началото на годината на първата родителска среща ни казаха,че снимките ще си ги вземат от Школо и няма нужда да им носим.
Значи няма да бързам да се снима наборката 🙂

# 692
  • Пловдив
По някакво стечение на обстоятелствата най-добрите ми приятелки са учителки. До преди няколко години за мен учителят беше на пиедестал. Влизайки във "най-елитната " гимназия в града всичко рухна като кула от карти. Не може учителят на всяка родителска среща да ми обяснява как това е най-елитната гимназия, как той е най-добрия учител по... ,как по негово време се учило, как сега децата не стават, какви малоумници са, а той е най- добрия преподавател, но те нищо не знаят.  Втори преподавател-дама. На всяка родителска среща родителите се споглеждаме, просто никой нищо не е разбрал. Тежък говорен диалект при това с тиха и плаха интонация. Нищо ,ама нищо не се разбира. Дали децата чуват нещо, а дали разбират? Е, нищо не разбират. Трети преподавател-отново дама-гради имиджа си чрез колега и ни обяснява ,че той проверява всичко. Чудно ,ама тя е поне на 45-50години. И ще приключа с математиката - тотал щета, дори нямам думи за обяснение. При директор уникален математик ,за мен и невероятен Човек, не знам как я е взел на работа. Но трябва да влезнем в положение-учители няма.
Останалите учители са наистина уникални, можещи и впечатляващи хора. Вероятно обаче заплатите са им еднакви. Вероятно им дължим и еднакво уважение. Вероятно...
И накрая излиза една статистика.... Гимназията е топ 1,а дали не се дължи и на частните учители, които ние избираме...
И в този ред на мисли училището в Сърница е на 11 място в страната на матурите. Не знам колко от вас са били там, но голяма част от хората трудно разбират български, трудно говорят български, но пък явно писмено го владеят.
http://budnaera.com/202503f/25-06-16-16-13-23.html?fbclid=IwY2xj … vRaalTE3YOFmmQszg

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:03 от renydent

# 693
  • Бургас
Момичета, благодаря ви за стиснатите палци за седмокласниците!
 Моя, каза,че се е справил добре и е доволен. Ще е около 4-5. Имало някои неща,които  не е сигурен, какво е написал, но нищо.
Вече тръпнем в очакване на тази по математика!
И на резултатите!

Снимките, набора сам ходи да ги прави, били по някакви стандарти, не ставали всякакви. Даже не съм ги и виждала.

# 694
Много често в малките населени места децата са насърчавани, отделя им се внимание и затова резултатите не закъсняват. Визирам Сърница.
И за мен учителите бяха божества. Така съм възпитана - в респект към тях. Докато не се сблъсках с тази гилдия вече като родител. Не ме разбирайте погрешно - аз съм най-големия критик на децата си, пред тях винаги защитавам учителите и първо търся "повредата" у нас. Но уважението ми от година на година се стопява. Класната им пише с грешки в групата на родителите, и дори учениците откровено я иронизират. Грешките не са тип "пиша на телефон". На родителските срещи, освен учителя по биология, всички други ме-кат. И това е най- малкото. Прокрадва се диалект, не познаване на родния език и допускане на прекалено много чуждици, претупване на материала и още, и още...
До 12-ти клас съвсем ще ми паднат в очите.
И много моля, училищата да не си приписват заслугите за високите резултати от изпити и състезания, защото те се крепят на раменете на финансово обезпечените родители!

# 695
  • при моите любими
И аз надникнах днес в седмокласната тема, имам и близки които бяха на изпит днес. Върнах се рязко една година назад в спомените и се радвам, че е минало. Вълнувам се за децата им. А моето се е записало за матура по АЕ утре. Имали и други ентусиасти да споделяме инфо? И дали ще я качат някъде после матурата?

# 696
cydonia,  и моят син се е записал на НВО по английски. ☺️  Предполагам, че както и другите ще я качат следобед. ☺️

# 697
  • Пловдив
anra, аз съм непоправим оптимист, но ти ме би. Дълбоко ,ама много дълбоко се съмнявам в резултатите в Сърница. Нивото няма как да е Софийско. Дори сайта на училището на се поддържа. Не знам колко абитуриенти има там. Но ако са малко, има амбициозни деца идват в Пловдив на уроци. Но те са едно -две предимно момичета на по-прогресивни родители. Имам доста пациенти от там, ходила съм и няколко пъти. В повечето семейства жената и момичето все още са след магарето. Аз като жена и дъщеря ми стоим на масата ,но жената не сяда при нас. Тя стои на табуретка до масата. Мога много да говоря по тази тъжна тема. Просто нещата са силно навързани, а манталитета и културата са доста по-различни от нашите. Много различни и от турските. Там  майката и жената е на почит.

# 698
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успех на децата днес!

# 699
"Серафим" ли се падна?
Беше любим разказ на дъщеря ми.
Успех на седмокласниците с резултата!

И при вас ли така стоят нещата - повечето деца от класа към този момент са започнали работа и в училище няма почти никой. Вчера бяха 3 деца, днес - 4. Моята даже си тръгна. Не ми се струва редно така да се освобождават от училище, за да почват работа преди края на учебната година. Иначе по някои предмети продължават да пишат отсъствия. А вече и учебниците върнаха...

# 700
  • София, в момента в любимото ми село Железница
utro77 липсват единици деца. Удърно ги оформят още. Набора остана с контролно по физика за утре и в понеделник контролни и оформяне по АЕ и РЕ.

# 701
И при моят син другата седмица в вторник ще правят тест по история и всички с шестици по биология ще бъдат изпитани. В случая учителката решила да отсее тези които са преписвали. 😁

# 702
  • София
cydonia още един ентусиаст на днешното езиково НВО, само че на немски. Погледнах само формата, че е от няколко части, четене, писане, слушане, говорене. Една сверка е докъде са я докарали с чуждия език. Успех на децата днес!

# 703
bora, не знам дали е така, но на РС госпожата по английски ни каза, че матурата била като изпит за ниво C1 ... Било хубаво да се явят за да добият представа за изпита. Така ни каза . 🤔

# 704
А, не са я опитай да надигнеш глава, дори и тук в темата и моменталически долита "другарката" и ти набива канчето!
Аз ги наричам "цветарки". Една група съфорумки вилнеят из образователните теми и чакат някоя по - пиперлива тема, за да се изявят. По едно време се чудех, кога работят и кога намират време за форума. Темата за даскалите ми е много болна и мога много да пиша. Щастливци са тези, които след две години ще приключат с училищните мелодрами. Първите 2  години от втория цикъл ме изтощиха, не знам как ще издържа още 10. Както казваше един бивш колега "можеш да не уважаваш някого, но си длъжен да демонстрираш уважение". И така, слагам си маската на лицемерието и вътрешно си повтарям омммм.

Общи условия

Активация на акаунт