В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 235
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • София
tatatuni, ако сте в езикова може би ще е за по високо ниво, при нас е за от А1 до В1, в случая моята В1, защото е с интензивно изучаване, което всъщност беше интензивно само в 8 клас.
За свидетелството при нас инструкциите са за 3 броя снимки, паспортен формат, надписани на гърба с имена и клас. Припомних си старото фото в моя роден град, колко вълнуващо ми се струваше да се снимам точно за свидетелство или бележник, в началото чернобелите снимки с поръбени краища, после и цветни, тъмното студио с плюш и апарат на стойка срещу тебе и  как се чакаше да си вземеш снимката след дни.....та това си представям като кажат паспортни снимки Smile
Излиза, че на едни свидетелства снимката ще е залепена, а на други ще са си принтирани с вградена снимка от Школо, демек аналогови и цифрови 🤔 

# 706
  • София
И моята си "направи устата" да я освободя другата седмица, ама не е познала! Не само не е познала, направо полудях! Изобщо не разбирам и не одобрявам възпитаване в подобно отношение към задълженията. Съжалявам, може да съм крайна, но смятам, че днес отношението към училището е бъдещото отношение към работните и всякакви други ангажименти. Засега са ученици, значи задължението им е да ходят на училище и да изпълняват задачите, които им се поставят, дори и да им се струват безсмислени. Ако искат, да спорят (възпитано и аргументирано) с тези, които им ги задават, да изискват добро отношение, компетентност, ангажираност от страна на учителите, но ако някой не си върши добре работата, не е аргумент и аз да не си я върша. Това ми е малко като с разделното събиране - ама те ги изхвърлят на едно място, за какво да го деля. Абе ти свърши това, което се иска от теб, какво има да философстваш! Пък и чак тогава можеш/имаш правото да изикваш и отсрещния да си върши неговата работа.
Скрит текст:
Аз, като работодател, не искам някой постоянно да се чуди как да изкрънчи някой почивен ден, да спести по-гадна работа, да си тръгне по-рано, щото...нещоси, да не му дреме как вървят проектите - че нали тези проекти плащат неговата заплата. Да има претенции, ама да не дава нищо насреща, или "даването" да не е пропорционално на получаването, така да се каже. Естествено, не искам да седи денонощно в офиса и да няма лично време - това го правя аз, но то за мен е ясно. Няма никакъв начин да го очаквам от служителите. Но в работното време отговорността към работата е приоритет. Имаме сега такава колежка - ей, една линия не може да пусне, без да се консултира с колегите около нея. Не взима никакви решения сама. Ако я питаш защо е направила едикакво по някакъв начин - ами Х така ми каза. Е добре, де, вземи решение, пък си го защитавай после. Обаче вечно някъде ходи по обяд, няма я по 3 часа и казва - аз ще остана после да си ги отработя тия часове, той приятелят ми е на фитнес и да не седя сама в къщи. А бе, моме, нашата работа не е да присъстваш физически някъде определени часове. Ходи където искаш, ама си свърши работата. Нали като останеш сама няма кой да ти отговаря на постоянните въпроси - какво ще свършиш, тогава. Просто ще повисиш, ще се поупражняваш в чертана и утре ще почнеш всичко отначало - ми по-добре не оставай, то няма смисъл. Това момиче е с нагласата - ама аз си ги "отработих", нищо, че няма никаква продукция насреща.
Относно уважението също имам "особено мнение" - никой, никому не дължи уважение, то не се дължи, то се заслужава. Но всички сме длъжни да се държим възпитано. Което е съвсем различно от уважение. Някой ще те мачка, ще се държи подигравателно, ще се гаври в теб от позицията на силата/властта, пък ти ще го уважаваш. Трябвало. Ами не, не трябва. Но не трябва и да го напсуваш, да го набиеш, нито пък да се съгласиш на всяка цена. Спорѝ спокойно, възпитано, аргументирано, с мярка. Понякога е безсмислено, де, получаваш плюнки и викове.
Мнооого липсват занимания по дебати в съвременното училище. Много!

# 707
Съгласна съм абсолютно с Мандаринка.
И аз много издивявам от това "ми то няма смисъл, нищо не правим". Наборът ми знае мнението и не се опитва да изклинчи. С големия са ни вечните спорове на тази тема.

# 708
И аз не одобрявам отсъствието без причина и много се ядосвам, когато ме моли да го освободя и него, защото видиш ли другите нямало да ходят и щели да бъдат 3-4 деца.Честно казано го разбирам и дори ме кара да се чувствам виновна, че го карам да ходи на училище ,но също като Мандаринка смятам ,че трябва да се научат на отговорност.
Щом са им дадени тези учебни дни има за какво.Нашите на края на другата седмица ще връщат учебници и ще вземат тези за 11клас.

# 709
  • София
Ами аз моята я освободих днес и другата седмица. Само утре ще ходи, че ще ги оформят по история. Вчера ми прати снимка от час. 5 деца на кръст, нищо не учат и се пържат на 30градуса. Еми като е така смисъл няма. Утре ще си върне и учебниците.

# 710
  • при моите любими
И аз не одобрявам отсъствието без причина и много се ядосвам, когато ме моли да го освободя и него, защото видиш ли другите нямало да ходят и щели да бъдат 3-4 деца.Честно казано го разбирам и дори ме кара да се чувствам виновна, че го карам да ходи на училище ,но също като Мандаринка смятам ,че трябва да се научат на отговорност.
Щом са им дадени тези учебни дни има за какво.Нашите на края на другата седмица ще връщат учебници и ще вземат тези за 11клас.
Много точно, хем съм против и сме говорили, хем ми е съвестно. Върнаха си учебниците и утре ще им дадат другите. Ще има и изпитване по история. Другата седмица вече може и да не ходят. Те май самите учители ги пускат, защото и на тях не им се седи на жегата в клас с 5 деца и без да преподават. Ще видим какво ще стане.

# 711
  • в очите на дъщеря ми
Ами аз моята я освободих днес и другата седмица. Само утре ще ходи, че ще ги оформят по история. Вчера ми прати снимка от час. 5 деца на кръст, нищо не учат и се пържат на 30градуса. Еми като е така смисъл няма. Утре ще си върне и учебниците.
И аз така, ма както се разбра, съм се окичила с приза.....мдаммм...
Аз като цяла мразя "преливането от пусто в празно"....какво се очаква да се промени в седмицата, без учебници и за съжаление без мотивация....заради едното "няма пък, ще вървиш на училище"

# 712
Бора, за  Б1 е ☺️ Аз съм се объркала. Прибра се набора, било много лесно, но каза, че май прекалил с говоренето. Според мен няма как да прекали, но така или иначе все тая. Стремежът му е 💯 от 💯 😂

# 713
  • Сф
Ей, тия 15 дни по семейни причини ще ви побъркат! Все едно съм в седмокласната и се дискутира въпрос 16 от НВО по бел, от който зависи живота направо на нацията!
Има ли ги? Има ги. Кой както иска / не иска да си ги ползва.
Изумяват ме генералните изводи. Честно!

# 714
  • София
Мамзел , благодаря права си. Но наистина ми натежа и исках да си споделя болката.От началото на годината се ядосваме ,че умни и талантливи деца намразват предмета ,който обичат заради човек , който явно не му е това призванието.Целия клас искаме да я сменят особено догодина , когато ще изучават профилирана математика.Вече съм споменавала  за това ,че сме подали официално оплакване от нея с искане за смяна,но отговор нямаме.
Виж, учителите не са свещени крави за да не можеш да си кажеш мнението, ако не си съгласен с тях. Да, дължи им се уважение, но точно толкова, колкото на всеки друг член на обществото. Отделно, те работят с публични ресурси, всичко и дъската на която пишат, и отоплението на училищата, и ремонтите, и всичко е платено от обществото. Съответно обществото има право да критикува обосновано. Обоснованата критика не е обида, а начин да накараш един човек да се замисли, дали не бърка някъде, ако има потенциал да мисли де. Така че, ако не сте съгласна с начина на работа на някой учител, не е проблем да го кажете, както във форума, където споделяме проблемите си, така и на нея лично или на ръководството.
А, не са я опитай да надигнеш глава, дори и тук в темата и моменталически долита "другарката" и ти набива канчето!
Учителите според Вас са тунеядци и не плащат данъци?
Не защитавам определени учители, но изказвам мнение, поради причината, че когато коментирате даден колега, коментарът е едностранен. Този човек много пъти не  участва във форума, за да даде мнение.

# 715
Последното ще се направя, че не съм го видяла. 🤭Добре де 😁 тук сме родители на десетокласници и си споделяме радости и неволи... Понякога се оплакваме 🤷 Ама айде моля всеки да си гледа в паничката. 😁🤭

# 716
  • в очите на дъщеря ми
Мамзел , благодаря права си. Но наистина ми натежа и исках да си споделя болката.От началото на годината се ядосваме ,че умни и талантливи деца намразват предмета ,който обичат заради човек , който явно не му е това призванието.Целия клас искаме да я сменят особено догодина , когато ще изучават профилирана математика.Вече съм споменавала  за това ,че сме подали официално оплакване от нея с искане за смяна,но отговор нямаме.
Виж, учителите не са свещени крави за да не можеш да си кажеш мнението, ако не си съгласен с тях. Да, дължи им се уважение, но точно толкова, колкото на всеки друг член на обществото. Отделно, те работят с публични ресурси, всичко и дъската на която пишат, и отоплението на училищата, и ремонтите, и всичко е платено от обществото. Съответно обществото има право да критикува обосновано. Обоснованата критика не е обида, а начин да накараш един човек да се замисли, дали не бърка някъде, ако има потенциал да мисли де. Така че, ако не сте съгласна с начина на работа на някой учител, не е проблем да го кажете, както във форума, където споделяме проблемите си, така и на нея лично или на ръководството.
А, не са я опитай да надигнеш глава, дори и тук в темата и моменталически долита "другарката" и ти набива канчето!
Учителите според Вас са тунеядци и не плащат данъци?
Не защитавам определени учители, но изказвам мнение, поради причината, че когато коментирате даден колега, коментарът е едностранен. Този човек много пъти не  участва във форума, за да даде мнение.
Я, пак....какво общо имат данъците? И да! много голяма част от учителите са попаднали случайно в училище и последствията са за нашите деца!
tatatuni е права, не следва да се обръща внимание на подобни мнения!

# 717
  • Бургас
Моя нищо не е споменал за връщане на учебници!
Още ги изпитват, препитват и нямат оформена оценка по нищо!
В нашето училище, всичко ще се случи на 27 и 30. 06, това е! Чака се последния ден!

Днес са го изпитали по математика, решил е задачата. Другата седмица е казала, че пак ще го изпита. Ходи и на консултации. Дано да му пише 3 ! Дай Боже!

# 718
  • Пловдив
Както всички знаете аз съм съм фенка на частните учители и смятам ,че детето ми е постигнало много благодарение точно на тях. Ами не плащат данъци. Парите са на ръка или по сметка на която пишем зареждане на сметка ,а не плащане на уроци. За толкова години нито за каката съм видяла касова бележка, нито за наборката. Така че добре е да не говорим за данъци. Данъци плащат тези на заплата, просто защото няма как да избягат от тях.
"коментарът е едностранен"-да, всеки има мнение, но рядко е едностранен ,защото родителите коментират по между си, а 28 деца също имат що-годе реална преценка. Защо един учител е страхотен ,а друг "не става"? А коментарът на учителя не е ли едностранен? Само той му предава по история, например, и щом той казва, че не го бива по история, значи не го бива. Кратко и ясно.
За съжаление субективния фактор работи в пълна сила.

# 719
  • в очите на дъщеря ми
Лелеее, Рени,  абсолютно си права, как не сетих, за този доход, наречен "частен урок", ми не плащат данъци...факт!

Общи условия

Активация на акаунт