В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 326
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Нали е точки, не оценка..
Да споделя и аз - още като видях нмръщената физиономия, се сетих, че нещо не e наред - не му стигнало времето да си препише текста с грешки, то защото аз съм виновна, че му казах да си напише на чернова и после да препише.
Каквото , такова - казах му да не се притеснява, все пак за никъде не му трябва това НВО. Веднъж пък не дадоха произведение от 10.клас!!!
Да го премахнат това НВО, няма нужда от стрес - или който иска да си провери знанията -   по желание да бъде.
Сканират се и се проверяват онлайн от учители по БЕЛ - имам позната, която проверяваше ДЗИ. Каза, че голяма част от есетата, които й са се паднали да  проверявала, били от chat gpt

# 526
  • Пловдив

Да го премахнат това НВО, няма нужда от стрес - или който иска да си провери знанията -   по желание да бъде.
Сканират се и се проверяват онлайн от учители по БЕЛ - имам позната, която проверяваше ДЗИ. Каза, че голяма част от есетата, които й са се паднали да  проверявала, били от chat gpt

Е как така с chat gpt? Нали им събират всички телефони и други помощни средства?  Ако е истина, не мога да си представя колко са изобретателни тези деца.

# 527
Ох, моята въобще не е разбрала смисълът "Да имаш или да бъдеш?" и е писала някакви несвързани неща поне според мен, та не се надявам на много точки.

# 528
Ох, моята въобще не е разбрала смисълът "Да имаш или да бъдеш?" и е писала някакви несвързани неща поне според мен, та не се надявам на много точки.
Може на проверяващия да му допаднат

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 17:52 от ina21

# 529
Абе добре, че не сме ученици, че не се знае ние какви бисери ще напишем по тази тема 😆

# 530
Бокси, ако разбереш да ми кажеш и на мен, ще те черпя с бАнбонче( шоколадовко ), обаче само Адно, оти останалите ша съ си за меня.

Нинка, значи остава да чакаме, а докато стигнем до този момент, ша си цъкаме на PUBG, там поне като мъ ядосат и почвам наред да ги убивам.

Ирче, ко речи, ко, gpt - то а.

Ванюша, ми в вякои региони, в забутани кътчета, дето всички познават всички, може и да са ползвали.

Витка, правя си на моменти проба с тоз интелектуалец, днес нарочно го питах нещо, мииии, такива небивалици ми избълва, че чак му се накарах. И пак искаше да ме лъже, гахти и нахалството. Та тъкмо получих отговор от него, отивам до мойта, и ко да чуя - и аз тъкмо щях да го питам това. Пита го ( нейното друго gpt ), ми и нея я излъга същите глупости.
Нали писах, мойта има на туй доста повторения, даже преди да ми каже, и казвам едно изречение, какво бих написала, а тя - същото писах и аз, после каза още какво е писала, не всичко е запомнила, но вика, че само глупости е написала.

Ради, експериментират, ко да каже човек. То от няколко години е туй НВО, мястото изобщо не му е на този етап.

Принцеса, нормално, явно доста учители са претупали и подминали точно това. Но дори и да го бяха взели в началото, а не както е в края на годината, със сигурност нямаше да се сетят.

Etee, нарочно си е, и те знаят, че масово не са го взели и разгледали в час.

Ми мойта каквото и да е сътворила, аз пак съм доволна, мин. уч. година, почти не е била на уч - ще, добре че успя до края да натрупа оценки, че да не се гърчи лятото.

Виткааа, хич не думай, мойте щяха да са топа на топа. Я мноу обичам да си сътворявам собствени бисери.

# 531
И моят хал хабер си нямаше от Ботевото стихотворение и каза, че не са го учили.
Каквото толкова.

# 532
Есетата ги пишат като ползват втори телефон или чрез айфон часовници,така съм чувала от познати деца. И аз съм изненадана колко са изобретателни!

# 533
  • София
Да се разпиша, че сте продуктивни днес Simple Smile
И моята не е доволна, въпреки че каза, че било по-лесно от пробното, което правиха пред месец и много по-лесно от тестовете, които имали за домашно. Но само в частта граматика. С въпросите по стихотворението смята, че не се е справила добре, не го е харесала, не е сигурна, че го е разбрала, но пък е сигурна, че за първи път го вижда/чете Sunglasses Тезата била свързана със стихотворението, според нея - да бъдеш (велик идеал) или да имаш (познатата мизерия), та нещо такова била писала. Според нея тезата винаги била обвързана с някакво произведение и понеже не се сетила какво друго може да е, решила, че е това, пък и пасвало.
Резюмета тя НЕ може да прави - тооолкова подробно преразказва, че понякога се чудя дали не вкарва и нещо от себе си Joy  В училище ѝ бяха върнали един тест с нула точки на резюмето и забележката, че това е дори повече от подробен преразказ и никак не влиза в категорията резюме. Но какво сте казали - к'от тако'а.
Едно дете попитало квесторката какво е деятелен залог, но тя казала "аа, аз съм математик, не ги разбирам тези работи. И да искам, не мога да помогна" Joy
Това с chat gtp на ДЗИ звучи абсурдно

# 534
Питах сега младежа. Учили са това стихотворение в училище, като видял текста, си го спомнил. Отделен е въпросът, че половината от отговорите му на литературните въпроси са грешни. Провери си ги, което ме учуди. Явно използването на логика докато отговаряш на литературни въпроси не носи много успех 😆 По първата част уж всичко му било вярно.
Той не беше притеснен изобщо и не знам защо някое дете трябва да се притеснява от НВО десети клас. Нищо не зависи от този тест. Може и въобще да не отидеш.
За преписването на ДЗИ мога ода да напиша. Големият ме осведоми подробно. Оставят един телефон с вещите, втори е при тях или имало някаква джаджа със сим карта, която се закрепя някъде по тялото. Миниатюрна слушалка в ухото. 500лв май спомена, че била цената, за да ти диктува някой в ухото. Това с джаджата. Без нея, ако ползваш втори телефон, било по-евтино, но по-несигурно.

# 535
Леле ,а аз наивната си мислех,че не могат да преписват с тези видео наблюдения  и квестори уж има.
Както вече казах и моя на първата част няма грешка , тезата също като щерката на мандарина е написал по текста , каза че така било най сигурно 😂 Не са важни ,но все пак беше хубаво да видим имат ли надграждане на знанията и да си сверим малко часовниците и с това стихотворение направо ги закопаха.

# 536
boksii, и аз съм от наивните, но децата са изобретателни.

# 537
Ами то камери има, но звук няма.
И аз, наивната, си мислех, че на ДЗИ е трудно да препишеш, но явно си има начини. А квесторите... Ами и те са хора. Явно има всякакви. Едни ще следят бдително, други ще отчитат присъствие само. Още в седми клас при големия имаше случай на оставен текста за преразказ в стаята. Разказваше тогава. Бяха скъсали от бъзик някакво момиче от друго училище, че дори и с текст пред нея, не успяла да си напише преразказа.
Познати деца ходиха на предварителните изпити в ТУ и бяха възмутени, че се подсказвало и преписвало. Не знам какво трябва да се направи, за да се пресекат тези практики. После става като в онзи стар виц "Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на доктор"

# 538
Ами то камери има, но звук няма.
И аз, наивната, си мислех, че на ДЗИ е трудно да препишеш, но явно си има начини. А квесторите... Ами и те са хора. Явно има всякакви. Едни ще следят бдително, други ще отчитат присъствие само. Още в седми клас при големия имаше случай на оставен текста за преразказ в стаята. Разказваше тогава. Бяха скъсали от бъзик някакво момиче от друго училище, че дори и с текст пред нея, не успяла да си напише преразказа.
Познати деца ходиха на предварителните изпити в ТУ и бяха възмутени, че се подсказвало и преписвало. Не знам какво трябва да се направи, за да се пресекат тези практики. После става като в онзи стар виц "Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на доктор"
Това ,че няма звук за пръв път го чувам.И защо няма звук,да не се чува учителите какви ги плещят?Ние имахме оплакване от госпожата по математика искахме даже да ни я сменят и ни казаха ,че първо ще разследват случая и тогава ще преценят ,като се наблегна,че ще прегледат записи как преподава.След месец затишие в час се явила директорката с друга учителка по математика,която през целия час правила забележки на госпожата ,един път децата я поправили тя ги скастрила ,че нейното е правилно и другата госпожа и казала със строг тон ,че децата са прави и тя има грешка.Е, минаха три месеца и нито я махнаха ,нито ни уведомиха как е минала проверката ,както ни обещаха и родителска среща не пожелаха да ни направят.

# 539
При наборката, след като 8 и 9 клас нищо не правеха по български, в 10 клас дойде уникален преподавател.
Та тя , като им видя нивото, почна с произведенията от 9 клас, които са включени за матурата.
Тази госпожа навакса почти всичко занемарено.
Стихотворението са го взимали подробно, даже вчера пак са преговорили всичко от 9 клас. Но тя е объркала един затворен, един отворен не е разбрала и е писала глупости, резюмето и било много дълго. А бе колкото, не се е трогнала. В понеделник ще е по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт