Плач в количката

• 994
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте
Бебчо е на 5 месеца и от месец вече отказва да стой в количката . Започва да плаче и не спира докато не го взема . Пробвах всичко закачих играчки ,забулена открита да вижда с музика без музика да го оставя да се наплаче белким заспи . И не не спира и не заспива . Сега личната каза че може да го уча да сяда .смених коша полу седнало положение да гледа и пак без ефект . Разходките ни са с кенгуро . Надявах се като сметя коша да спре да плаче и да няма проблем но не. И те така някакви идей ? Какво да правя за да не остана без рамене 😅 и бебо да е щастлив в количката

# 1
Здравейте
Бебчо е на 5 месеца и от месец вече отказва да стой в количката . Започва да плаче и не спира докато не го взема . Пробвах всичко закачих играчки ,забулена открита да вижда с музика без музика да го оставя да се наплаче белким заспи . И не не спира и не заспива . Сега личната каза че може да го уча да сяда .смених коша полу седнало положение да гледа и пак без ефект . Разходките ни са с кенгуро . Надявах се като сметя коша да спре да плаче и да няма проблем но не. И те така някакви идей ? Какво да правя за да не остана без рамене 😅 и бебо да е щастлив в количката
Накъде сочи коша - напред или към вас? Пробвайте да го обърнете в другата посока.

# 2
Ох, и аз имам същия проблем. Скучно му е вече да стои в количката. Иска да се движи. Малко е натоварващо психически за мен. Времето става топло, а повечето време трябва да прекарвам вкъщи, където той може да пълзи и да се търкаля. Разходката с количка ни е възможна, само когато спи, но пък на мен ми се иска да сме си вкъщи именно в часовете за сън пак, за да мога да свърша малко домакинска работа в това време. Ама ще се заредя с нерви и ще чакам да израстне този период.

# 3
Освен тест драйв на колички докато не си хареса някоя ,не виждам как ще стане иначе
ПС. Сега си спомних ,че брат ми обичаше да го карам бързо с количката ,не се шегувам ,веднага спираше да плаче.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:41 от LionKing

# 4
Не кенгуру, а ергономична раница. Тогава няма да ви се откъсват раменете.
Второто ни дете не искаше да стои и минута в количката, още като новородена. Аз съм върл почитател на бебеносенето, но исках да си го спестя в най-горещото време, поне в началото. Ама не. Така си отрасна върху мен, а след прохождането и с двете деца почти не съм ползвала количка повече.

# 5
  • Банско
По принцип всякакво носене на бебето го привиква и после е много трудно да се откъсне от вас. Пробвайте найстина да обърнете коша на количката. Другото е да спрете да го носите и да стиснете зъби и да го слагате само в количката дори и да реве. След седмица или още малко ще се откаже и ще свикне.
С първия ми син разбрах, че трябва да си по-голям инат от детето и да победиш ти, тогава разбират че няма на къде и се примиряват!
Все пак е на 5 месеца, колко да реве? Ще пореве  половин, един час пък ще спре.

# 6
Вземи си хубава ергономична раница. Има модели, които са предназначени за  възраст над 5-6-месеца, така че изобщо не е нормално чак да ти се откъсват раменете от 5-месечно бебе просто от разходка. Дъщеря ми докъм 2-годишна възраст се е случвало да я слагам в раницата, че през деня заспиваше само в раница или на ръце.

Иначе може наистина и в количката да е проблемът или на коя страна гледа детето.

# 7
По принцип всякакво носене на бебето го привиква и после е много трудно да се откъсне от вас. Пробвайте найстина да обърнете коша на количката. Другото е да спрете да го носите и да стиснете зъби и да го слагате само в количката дори и да реве. След седмица или още малко ще се откаже и ще свикне.
С първия ми син разбрах, че трябва да си по-голям инат от детето и да победиш ти, тогава разбират че няма на къде и се примиряват!

Много съвременни изследвания твърдят точно противоположното: че ако оставиш толкова малко бебе да плаче и , ако не го гушкаш, това може дългосрочно да повлияе на психическото му развитие.  Не споря кое е правилно и кое не, но съветвам авторката да се поинтересува по темата преди да вземе решение кой от двата подхода е правилен за нея. Аз лично вярвам, че природата е най-добрият учител. А в природата на жената е да има майчински инстинкт, който те приканва да гушнеш бебето, когато плаче. Аз не бих действала срещу инстинкта си.

# 8
  • София
Съвременните ортопеди не препоръчват "да го учиш да сяда". Педиатърката определено явно е от старата генерация. Иначе 5 месеца ми се вижда рано да обръщаш коша, но ако това ще помогне пробвай. Също така вече са ти дали препоръчки за ергономична раница, тя също е добра опция. Може да е период всичко това все пак.

# 9
Като чуя, че бебе свиквало да го носят, съответно никога да не допускаш да те стигне тая беда, направо се изприщвам.

# 10
Прощавай, но това са събрани на едно място най-лошите съвети. Резултатите от такова отношение се проявяват в бъдеще по неподозиран начин.

# 11
В допълнение на ергономичната раница, препоръчвам ей този вид носилка - бебето може да шава и да се оглежда и само с едната ръка се държи и тежестта не е на рамената

# 12
Съвременните ортопеди не препоръчват "да го учиш да сяда". Педиатърката определено явно е от старата генерация. Иначе 5 месеца ми се вижда рано да обръщаш коша, но ако това ще помогне пробвай. Също така вече са ти дали препоръчки за ергономична раница, тя също е добра опция. Може да е период всичко това все пак.

А кога да го уча на всякъде пише че до 6тия месец трябва да може да стой седнал сам .
Притесних се сега

# 13
  • София
Детето започва да сяда само към 8-9 месец. Може да гледате упражнения как да го подпомагате, но това директно да го сложите да седне поне според съвременните ортопеди е грешно.
Не виждам за какво има да се притеснявате…

# 14
Здравейте 😊
Нашият педиатър ми каза ,че е нормално бебето да стои седнало стабилно около 7 месец. Моето момиче искаше да сяда още през 4-5 месец. След консултация с педиатъра започнах да я оставям по малко седнала и подпряна с възглавници.Сега е на 7 месеца и си е доста стабилна в седнало положение.
Относно количката ако бебето преди си е седяло в нея без проблеми просто изчакайте да премине периода. Моето момиче също имаше период,в който ревеше или само мрънкаше в количката може би 1-2 седмици. 2-3 дена не я изкарах навън и премина. Сега пак е в период поспи,хапне,повози се и започва да мрънка ,прибирам я вкъщи и е доволна 😊
Успех 😊

Общи условия

Активация на акаунт