Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 727
  • 745
  •   1
Отговори
# 135

Доктор Крумов

# 136
  • Ланкър, планините Овнерог
А, и аз него имах предвид. Другият е доц.Карагьозов, но Крумов си е съвсем ок, а за по-скоро може да се запише час.

# 137
От София съм, биопсията ми е правена при Проф.Румен Димитров, колпоскопията при д-р Иван Димитров, консултирах се и с още няколко лекаря и едни казват горене, другите конизация и нямам представа на кого да се доверя..
Четох доста да доц.Карагьозов, но часове да него има чак през 2026г.
Наистина не знам при кого да отида..

# 138
Крумов. От екипа на Карагьозов е, негов ученик е. Първият, при когото отидох след биопсията, беше Крумов. След това той ми записа час за следващата седмица при Карагьозов. Крумов ми е махал полип преди 6г.

# 139
  • Sofia
И аз ходя при Крумов. Препоръчвам.
Хем в екипа на Карагьозов и си разбира от работата, хем достъпни часове, хем човешко отношение.

# 140
Здравей, пиша, за да те успокоя, до колкото е възможно Simple Smile бях точно в твоята ситуация - имам положителни точно тези два щама 16 и 31, направиха ми LEEP през декември и хистологията не показа нищо притеснително, а аз имах доста голяма раничка с големината на 50 ст. На колпоскоп нещата не изглеждаха никак добре също, мозайки, много кръвоносни съдове и тн, но накрая се оказаха просто някакви жлези или нещо подобно. Така че не се притеснявай предварително! Действай както те съветва лекарят ти - биопсия най-вероятно.
Когато аз бях в твоето положение си мислех постоянно, че няма как да е нещо не толкова опасно, имайки предвид и двата много опасни щама, но слава на Бога се оказа, чв не в толкова страшно. След това пих пробиотици, някакви имуномодулатори и тн и сега след месец ще ходя на контролна цитонамазка и чпв тест, надявам се всичко да в ок Simple Smile иначе моя пап беше 2ра група, нормална.
Поздрави!

Здравейте отново,

Най-накрая излезе резултата от ХПВ изследването и показа този тип 16 за който четох, че е най-опаснен.

Много, много ме е страх.
Означава ли, че щом имам раничка и този тип е предрак или нещо подобно.
Направо ще се побъркам докато излезе резултата от биопсията....

# 141
Отиваш при Крумов, прави ти Летц и всичко е баред, Тъга.Цин2 не е нищо страшно.
Първо си млада, второ резултатът не е страшен, трето деца ще имаш без проблем.Аз бях Цин3 от буопсия, след Летц се оказах с Цин2, имам ЧПВ, вече втори щам през живота си, пък имам две деца и две конизации  и съм жива и здрава .Горе главата!❤
Мога да препоръчам и моя лекар- Цветан Тончев.
Знам, че и Попова, от екипа на Карагьозов, е добра.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 11:00 от ДХ3

# 142
Отиваш при Крумов, прави ти Летц и всичко е баред, Тъга.Цин2 не е нищо страшно.
Първо си млада, второ резултатът не е страшен, трето деца ще имаш без проблем.Аз бях биопсия Цин3 от буопсия, след Летц се оказах с Цин2, имам ЧПВ, вече втори щам през живота си, пък имам две деца и две конизации  и съм жива и здрава .Горе главата!❤
Мога да препоръчам и моя лекар- Цветан Тончев.
Знам, че и Попова, от екипа на Карагьозов, е добра.

Много благодаря, д-р Иван Крумов нали?
Вече запазих час за след 2 седмици.
А имате ли мнение за проф.Стефан Ковачев, четох и за него, че бил един от най-добрите онкогенеколози?

# 143
Този Ковачев не е ли вече
мн.възрастен?

# 144
Не мога да повярвам, но някак си току що се освободи час при доц.Карагьозов за след 2 дни и го запазих. На него мога ли да се доверя според вас?

# 145
Ти сама трябва да имаш вяра в лекаря си.По принцип се бият за час при него, така че сама реши дали да му се довериш, предвид на репутацията му.Но при него е драма със следенето и аз лично не бих си го причинила за профилактика, така че реши сама как да процедираш.Вариант Б- с него да вземете решение какво ще правите с проблема, а после да се следиш при някой от екипа му,

# 146
Сега той е гинекологът ми, той ме оперира. Аз лично съм супер доволна.

# 147
Много благодаря на всички. Толкова ме е страх, но това че има толкова много жени тук преминали през нещо подобно ми дава вяра и сила да се боря.
Тръпки ме побиват от тази болест и най-вече защото нищо не знам за нея и се моля с цялото си сърце всичко да е наред и при мен и при всички Вас.

# 148
Ще е наред, момиче, имай вяра.Аз забременях 6м след летц.Родих нормално.Всичко беше наред  , ама ето,че
пак минах през това след 16г .Още съм жива 💋

# 149
Здравейте!
Включвам се и аз в групата с моята история. Преди две години на преглед с колпороскоп лекаря ми видя както се изрази "мозайка на 12 часа". Тогава каза да изчакаме и ми даде да пия AHCC и папилокеър. Тогава цитонамазката ми излезе Пап 3а. Но все пак се доверих на лекаря и не се шашнах. Пих си лекарствата и чаках да дойде време за следващия преглед. Малко се замотах и отидох точно след година. "Петното" си беше там. Цитонамазката излезе 2 група с препоръка за тест за ЧПВ. Реших да потърся второ мнение от онкогинеколог. Според него имало йод негативен участък, но не било притеснително да отида след 6 месеца за нова цитонамазката. Реално и той не ми вдъхна доверие, а и изобщо не ми допадна като поведение. Та изчаках да минат няколко месеца и миналия месец записах час при д-р Крумов във Вита. Направихме преглед, колпороскоп, тест за всички рискови щамове на ЧПВ, цитонамазка и биопсия. Цитонамазката ми излезе 1 група, всички щамове на ЧПВ са негативни, но биопсията е "лека до умерена
епителна дисплазия CIN I-Il". Д-р Крумов препоръча да го изрежем с lletz процедура.
Според с вас как да действам от тук нататък?

Общи условия

Активация на акаунт