Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Както Ви е казал лекарят.На колко години сте?

# 151
На 34 години съм, според лекаря трябва да се изреже с lletz.

# 152
Бих го послушала.

# 153
  • София
Тръпки ме побиват от тази болест …
Ти нямаш “тази” болест и тя не е присъда. Довери се на Карагьозов, ще бъдеш в сигурни ръце. Аз забременях, износих и родих здраво бебе няколко месеца след първия лийп Hug. Всичко ще бъде наред, само малко отлагане във времето.
S.A.S., послушайте лекаря си и отстранете този участък с дисплазия, след това неоценимо спокойствие.

# 154
Здравейте, след следена на раничка видяна презз 2016, две деца. И цитонамази до сега всее 2 Ра група, а Мин. Година дори първа излезе. На цитонамазката Мин седмица, днес излиза резултат 2c, и препоръка за биопсия.щ и тест. Следена е раничката с колоскоп до сега на всяка цитонамазка, и според докторката е все същата.
Та чужденката ми е сега, какво?  Притесних се нещо яко.
Утре ще звънкам на докторката, Да видя какво ще каже. 
Ще се радвам за мнения

# 155
Пуснете биопсия и тест за ЧПВ и вижте какво е образуванието.За мен би било логично да знам.Така е най-сигурно, че контролирате ситуацията.

# 156
Момичета, моля спешно да ми препоръчате добър ендокринолог в София, който работи с  НЗОК. Става въпрос за яйчниците.

# 157
  • В един копнеж!
Излязоха ми резултатите от цитонамазката.

Пише следното:
Резултат: PV-Iгр; СС-IIгр.

Група по Папаниколау: отметнати I и II.

Бетезда терминологична система: Адекватност на цитонамазката:
А. Задоволителна- отметка;
Б. Задоволителна, но ограничена от: левкотици- отметка;

Категории:
А. Клетки в норма- отметка.

В крайна сметка какво ми казват?!
Защо съм чекната и първа, и втора група?

Цитонамазката е взета на деветия ден от цикъла.

# 158
Едната проба е от канала, другата от устните на шийката на матката.

# 159
Доколкото разбирам, всичко е наред с резултата.

# 160
  • София
Enchantress, ако имате чист колпоскоп и никакви находки на ехографа, цитонамазката ви е идеална и доказва, че сте здрава.Ако имате просто резултат от цитонамазка, не ви казва нищо и има нужда от допълващи изследвания.

# 161
Здравейте отново,

- Бях на преглед при проф.Костов който ми изписа Crispoact Papilocare gel и Papilocare капсули и след месец каза да отида за колпоскопия.

-При доц.Карагьозов ( беше много мил и ми обясни какво ми има и че е лечимо), ми предписа AHCC 380mg и каза да отида след месец за процедура LLETZ - резекция тип 1 която се правела бързо в кабинета с спрей упойка  и после се прибирам вкъщи.

- При проф.Стефан Ковачев - каза, че трябва да се направи LEEP. Оставало се в болница едно денонощие, правело се с пълна упойка и се носело катетър или нещо такова после докато си в болницата под наблюдение, поне доколкото разбрах.

Имам около 25 дни до следващия цикъл да реша какво да правя и при кого и какво да пия докато стане време.

Има ли разлика между LLETZ и  LEEP и защо едното се прави в болница.
Не знам на кого от двамата да се доверя, ако се прибера вкъщи директно след процедурата може ли да ми стане нещо.
Много ме е страх и нищо не разбирам, а от това ме е страх още повече.

Благодаря предварително! ❤

# 162
Здравейте отново,

- Бях на преглед при проф.Костов който ми изписа Crispoact Papilocare gel и Papilocare капсули и след месец каза да отида за колпоскопия.

-При доц.Карагьозов ( беше много мил и ми обясни какво ми има и че е лечимо), ми предписа AHCC 380mg и каза да отида след месец за процедура LLETZ - резекция тип 1 която се правела бързо в кабинета с спрей упойка  и после се прибирам вкъщи.

- При проф.Стефан Ковачев - каза, че трябва да се направи LEEP. Оставало се в болница едно денонощие, правело се с пълна упойка и се носело катетър или нещо такова после докато си в болницата под наблюдение, поне доколкото разбрах.

Имам около 25 дни до следващия цикъл да реша какво да правя и при кого и какво да пия докато стане време.

Има ли разлика между LLETZ и  LEEP и защо едното се прави в болница.
Не знам на кого от двамата да се доверя, ако се прибера вкъщи директно след процедурата може ли да ми стане нещо.
Много ме е страх и нищо не разбирам, а от това ме е страх още повече.

Благодаря предварително! ❤

От личният ни опит- това,което е препоръчал Карагьозов. Процедурата е лека, безболезнена,прави се в кабинет ,прибираш се вкъщи и нямаш проблем.Вярно,че до следващият цикъл трябва да се пазиш, да не вдигаш тежко,без спортове. Това е най- щадящият вариант .

# 163
Според мен са едно и също. На частно е амбулаторна процедура, но ако е по здравна каса, има клинична пътека с престой и нощувка. Оттам е разликата. Аз лично исках да избегна лежане в държавна болница и минах при Карагьозов.

# 164
Едно и също са, въпросът е кой колко иска да реже в случая.Явно Карагьозов малко, другият лекар не знам.Упойката е лека и за 20-30мин заспиваш просто, на мен така ми е правено и двата пъти.Първият път се прибрах у дома, вторият си стоях в болницата и си ми беше добре.Имах нужда от възстановяване и условията за това бяха супер във ВМА.Въпрос на избор.

Общи условия

Активация на акаунт