Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 750
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Едно и също са, въпросът е кой колко иска да реже в случая.Явно Карагьозов малко, другият лекар не знам.Упойката е лека и за 20-30мин заспиваш просто, на мен така ми е правено и двата пъти.Първият път се прибрах у дома, вторият си стоях в болницата и си ми беше добре.Имах нужда от възстановяване и условията за това бяха супер във ВМА.Въпрос на избор.

Четох че проф.Ковачев е работил до 2024 във ВМА, сега доколкото разбрах оперира в Доверие, но не намирам никакви мнения за него. Да бъда честна не знам кой от двамата да избера, много ме е страх да няма някакви усложнения.. :/

# 166
  • София
Това е лека процедура, доколкото разбрах и се уверих, важното е да е изрязано до здраво, за да не се налага отново. Май по време на самата манипулация се засича с разтвора дали отдолу клетките реагират като здрави. Лекарите си знаят работата, на който и да се спреш, ще видиш, че всичко ще е наред. И смени този депресиран ник. 🙂

# 167
При Карагьозов е с местна упойка, общо взето нищо не усетих. Много бързо мина. Станах и си тръгнах. Единствено ми беше малко по-отпаднало, нямах никаква болка нито тогава, нито следващите дни. И течение/кръв нямах поне 7-10 дни, което ми беше много странно.

# 168
При Карагьозов е с местна упойка, общо взето нищо не усетих. Много бързо мина. Станах и си тръгнах. Единствено ми беше малко по-отпаднало, нямах никаква болка нито тогава, нито следващите дни. И течение/кръв нямах поне 7-10 дни, което ми беше много странно.

Той каза, че с някакъв спрей ще ме напръскат, няма да боли и веднага след това ще си тръгна, но малко ме притеснява, че след "изрязване" няма да съм под наблюдение..

# 169
При мен беше с игла май. Самото изрязване е.. съвсем малък участък. В моя случай беше нещо като 1 см. и от обгарянето нямаше кръв. Наистина се чувствах много добре и не съм се притеснявала за нищо, същия ден се прибрах до другия край на България с кола /не шофирах аз/.

# 170
  • София
Първият ми лийп беше в кабинет с лидокаин. Помня единствено мириса на пърлено….никаква болка. След като свърши процедурата отидох на работа Blush
Каква е цената на лийпа при Карагьозов?

# 171
Първият ми лийп беше в кабинет с лидокаин. Помня единствено мириса на пърлено….никаква болка. След като свърши процедурата отидох на работа Blush
Каква е цената на лийпа при Карагьозов?

Не успях да попитам покрай цялата паника с моята лудост, но в сайта на Вита пише 500лв.
И на мен ми казаха май лидокайн на спрей, надявам се да не боли..

# 172
  • Варна
Тъга, хич не се притеснявай, това наистина е лека процедура. При мен се наложи реконизация, вторият беше скалпелна, направих я в Плевен. 2-3 часа след процедурата лекарят ме пусна да си ходя за Варна. Е, не съм шофирала, но пътят не е гладък и си има подрусвания и т.н.

# 173
  • Ланкър, планините Овнерог
Тъга, за цената си питай, защото подозирам, че и избор на лекар ще трябва да платиш. На мен Карагьозов си ми каза предварително цената за доплащане. Предполагам, че и сестрата, с която работи на кабинет, ще може да те ориентира. Да не се изненадаш на финала, не друго.

# 174
Изборът е индивидуален. Понеже са ми се случвали и двата варианта, аз бих предпочела да стана и да си ходя веднага. Стресът от пълната упойка, събуждането и незнанието какво се е е случило, и после оставането в държавна болница при мизерни условия, в които дори няма нормална тоалетна не си заслужават (аз бях в онкологията). За отношението на лекари и сестри дори не говоря. Във Вита се отнесоха много добре и винаги с грижа и внимание, за което си струва да се плаща. Мен леко ме заболя при процедурата, но не е нещо нетърпимо, просто може би ме му се чакаше да хване така добре упойката, но после си отиваш вкъщи и няма болка. Само пазене стандартно за след операция. Желая успех!

# 175
При Карагьозов няма да е 500лв.
Тъга , мен ме оперираха Гановска и Тончев във ВМА, не е нужно светило да бъде, спокойно.
Искам да уточня, че при теб ще е лека интервенция, но по принцип
усещанията след Летз/Лиип или скалпелна конизация са субективни и зависи от това колко е рязано.
Казвам това, за да не се подвеждат четящите.Ако при моята първа процедура си бях у дома веднага след това и нямах почти никакви оплаквания, то след втората, която беше дълбока и обширна конизация плюс абразио на матката, имах нужда да лежа и да почивам 6-7 дни, болеше ме и едва ходех.
Така че не слушайте толкова чужди истории, а вярвайте на лекарите си.
Аз знаех, че операцията ще е по-продължителна и по-сериозна, бях в болница, имах нужда от възстановяване.Бях с катетър и тампонада след нея.

# 176
550 беше при Карагьозов преди няколко месеца. Но преди това платих още толкова за преглед, hpv изследване, цитонамазка, биопсия.

# 177
Бих искала отново да Ви благодаря от сърце. Ако не бяхте всички вие в този форум, сигурно щях да съм се побъркала от страх и притеснение, вдъхнахте ми кураж и поне доколкото е възможно спокойствие, че не се случва само на мен и че не е чак толкова страшно.

А за добавките според вас кое е най-ефективно, АHCC, Хупавир или Papilocare, Crispoact. Мога ли да ги пия всичките за да се маха по-бързо тази гадост или са нужни лекарства, а не добавки както каза проф.Ковачев?

# 178
О, не, в никакъв случай.Пиеш едно и то колкото са ти казали.Тези лекарства не са шега:

# 179
  • Варна
И аз се присъединявам - в никакъв случай всички. На мен ми помогна AHCC.

Общи условия

Активация на акаунт