Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Да, ще имаш сега различни течения, важно е да няма дразнене и необичаен мирис.Ще имаш воднисто също, около овулация ще е друго, след овулация променено и тн.

# 121
Здравейте! Миналата седмица си направих цитонамазка в Щерев и резултата е ПАП 2 В. От изчетеното тук, много се притесних и когато лекарката ми звънна да обсъдим резултата бях очудена, че ми каза че няма от какво да се тревожа, всичко е нормално, за раждала жена и да си направя следваща след 1 година. Много съм раздвоена, попринцип тя все пак е лекар и не трябва да й подлагам думите под съмнение, но пък чета че жени с моята група са правили доста допълнителни изследвания или лечения. Може ли да споделите опит и мнение, защото съм доста притеснена!

# 122
  • Sofia
Нищо й няма на групата ПАП 2 В.
Но е хубаво да правите и колпоскопия (дори групата да е ПАП 1).

# 123
Нищо й няма на групата ПАП 2 В.
Но е хубаво да правите и колпоскопия (дори групата да е ПАП 1).
[/quote]
Благодаря Ви за отговора! Ще имам впредвид на следващия преглед да говоря с лекарката!

# 124
Здравейте отново,

Най-накрая излезе резултата от ХПВ изследването и показа този тип 16 за който четох, че е най-опаснен.

Много, много ме е страх.
Означава ли, че щом имам раничка и този тип е предрак или нещо подобно.
Направо ще се побъркам докато излезе резултата от биопсията....

# 125
Вероятно раничката е свързана с този щам на ЧПВ, нп засега няма място за паника.Ти сама каза- предрак, до рак има много време.Но засега не знаем нищо конкретно, така че не се притеснявай излишно.
Ако си с ЦИН1 и си млада, има голяма вероятност да се лекуваш само и да не се наложи нищо
повече освен проследяване.
При всички положения има изход от
ситуацията и ще си здрава, гарантирам ти.❤

# 126
Здравейте,

излезе хистологията след Лийтца, изрязано до здраво,Цин1/2, въпреки че биопсията показа ЦИН 2/3.

За протокола- тя се чувства много добре, няма никакви течения и болки.

Успех и здраве на всички!

# 127
Здравейте, моля да ме насочите към специалист във Варна за конизация на шийката на матката. Предварително благодаря!

# 128
Здравейте, моля да ме насочите към специалист във Варна за конизация на шийката на матката. Предварително благодаря!

Аз съм доволна от професор Корновски.

# 129
Здравейте,

Днес излезе резултата от биопсията и за нещастие е ЦИН 2..
Папиломовиден покривен сквамозен епител от шийка с дисплазия по Borst С2N2, HSIL.
Лекаря се държа ужасно и абсолютно нищо не ми обясни..

Оказа се, че имам и ХПВ 16,31 и тази йод негативна зона сега и това..
Не мога да спра да плача и да мисля, че ще умра, не знам какво да правя, какво следва, къде да отида.
Едни говорят за конизация, други за горене, трети, че било спешно и вече наистина ще се побъркам.

Преди 2 години имах мисед аборд който преживях много тежко и тъкмо щяхме да започваме опити за дете и всичко рухна и се превърна в "предрак". Искам да имам деца, искам да имам нормален живот, не знам как да постъпя и какво да предприема...
Моля Ви за съвет..

# 130
В кой град сте? Ако сте в София (а и да не сте), Майчин дом. Първо, никой не се държи ужасно, второ, това си е най-голямата специализирана болница за гинекологични проблеми. Хората си знаят работата. В един момент все трябва да се довериш на някого, нали?

# 131
Здравейте,

Днес излезе резултата от биопсията и за нещастие е ЦИН 2..
Папиломовиден покривен сквамозен епител от шийка с дисплазия по Borst С2N2, HSIL.
Лекаря се държа ужасно и абсолютно нищо не ми обясни..

Оказа се, че имам и ХПВ 16,31 и тази йод негативна зона сега и това..
Не мога да спра да плача и да мисля, че ще умра, не знам какво да правя, какво следва, къде да отида.
Едни говорят за конизация, други за горене, трети, че било спешно и вече наистина ще се побъркам.

Преди 2 години имах мисед аборд който преживях много тежко и тъкмо щяхме да започваме опити за дете и всичко рухна и се превърна в "предрак". Искам да имам деца, искам да имам нормален живот, не знам как да постъпя и какво да предприема...
Моля Ви за съвет..

Здравей!

Първо и най- важно е да се успокоиш!Разбирам какво ти е, защото и моята дъщеря така ми се обади- уплашена и разстроена.

Минахме през това- биопсията и показа Цин 2 към 3, теста за HPV положителен за високорисков щам.

Направиха и Лийтц- щадяща процедура,която траеше точно 15 мин в кабинет.Хистологията показа по- нисък Цин-1към 2.Сега бори вируса с имуностимуланти.

Състоянието ти е далеч от предрак.Да, трябва да вземеш мерки без излишно мотаене, но чак спешно не е .
Всичко ще бъде наред!И деца ще си имаш!

За София мога да препоръчам докторът, който се занимаваше с дъщеря ми-внимателен и обясняваше много добре!

# 132
  • Ланкър, планините Овнерог
Тъга, я горе главата. Аз, че съм си баш с рак, не съм си написала завещанието още, та ти ли. И аз за София мога да препоръчам лекар/и, не знам върши ли работа

# 133
  • София
Щом сте млада и планирате бременност, ще Ви направят LLetz, след която процедура ще можете да забременеете и износите дете. Вероятно ще пиете и имуностимуланти заради вируса. Намерете си лекар, на когото да се доверите.

# 134
Gia6, кой е лекарят?

Общи условия

Активация на акаунт