Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, малко по-различен въпрос, но направих цитонамазка при нов гинеколог и ми излезе резултат ПАП 1. Досега след раждането все съм била пап 2, като имам и горена раничка, плюс имах ЧПВ, което след лечение спря да излиза при цитонамазки както и чисти колпоскопии. Та малко странно ми излезе такъв добър резултат - възможно ли е или може да не е взета хубаво проба или някаква грешка?

# 496
Здравейте, момичета, успях да се срещна с патолога, който не ми беше написал резекционни линии- пише , че са свободни! Поуспокоих се! Все пак ще поискам и второ мнение и после вече ще се срещна с доц.Добрев да видим какво правим занапред!

# 497
Здравейте, дали някой може да коментира този резултат от цитонамазка
Скрит текст:

Лекарката ми каза, че има някакво възпаление, но нямало нужда от терапия, тъй като имам тестове за HPV и ППБ и всичко е отрицателно. На мен обаче ми е притеснено какво ще да е това възпаление обаче. Някакъв съвет?

# 498
Момичета колко време имахте кървене след ЛЕТЦ? 21 дена си ми върви къде слабо къде не ... Ходих днес при доцента - каза да се успокоя.. било нормално.. искало време...можело до два месеца.. различно било... Но е много кофти, както леко като течение и изведнъж люф текне повече, после пак намаля...Пия вече 4 дена кръвоспиращо, но същата работа! Вероятно нещо са се разбутали и хормоните, но за сега не пожела да ми включи нищо! Всеки Ваш съвет би бил полезен!

# 499
Напълно нормално е, не се притеснявай. Моят Летц беше направен преди година след менструалният ми цикъл и ми вървя до приключване на следващият, всичко ще бъде наред!🤗

# 500
И аз пих кръвоспиращо, защото ми дойде цикъл и беше нещо страшно, ето какво е било;

Практически са се сляли двата цикъла.Много време бях с кървене.

Летц беше на 27-29.10., не помня добре.

# 501
Моля за малко разяснения, ужасно се притесних.Изчерох някои неща и до колкото разбирам може да се окаже не чак толкова страшно. Говорих за минута с АГ- то ми която каза,че няма повод за притеснение за момента, но иска да ме види и да направи още изследвания, за да разбере защо има изменения. Това са резултатите ми .   Правих и тест за ЧПВ- положителен за 6, което пише че уж е ниско рисково. Не знам и аз какво питам, успокоение ли търся информация. Ще се радвам да се включите.

# 502
Уреа и микоплазми изледвайте, аз бях 3А порьио и 2Б в канала цитонамазка последно, и си светнах с уреаплазма, ХПВ високорискови изследвахме само - нямам, биопсия направена ли е, колпоскопия?

# 503
Уреа и микоплазми изледвайте, аз бях 3А порьио и 2Б в канала цитонамазка последно, и си светнах с уреаплазма, ХПВ високорискови изследвахме само - нямам, биопсия направена ли е, колпоскопия?

Не, сигурно ще правим на 16.07, когато ме вика. Само цитонамазка и теста с ЧПВ.Гшеда ме с ехограф като на самия преглед преди да излезе цитонамазката каза,че всичко изглежда добре.След като и пратих изследването и чу че съм притеснена само каза ,че няма за какво чак толкова да се панирам, но нямаше време да ми обясни. Добави само,че ще изследва за да намери причината и да лелуваме..Имам раничка, но я имам от поне 10 години... Каква е тази уреплазма?

# 504
Щом има положителни ЧПВ ще има лечение.Тази раничка има ли биопсия?

# 505
Колпоскоп и ако се прецени биопсия. За ЧПВ сигурно някакъв имуностимулант ще  Ви даде.

# 506
Записвам се в темата, докторът иска да ми прави биопсия, понеже имам голяма раничка, “мозайка”, било нетипично за нераждала жена. Притеснява се дали ще боли много.
Преди 2-3 месеца лекувах уреаплазма, вече е отрицателен тестът. И за високорискови типове ЧПВ беше отрицателен, но миналата годинаха махах оперативно папиломи от гърлото, имала съм и 2-3 брадавички, които махах с течен азот, сега забелязах една нова и пак ще трябва да ходя явно да я махат. Имах и херпес преди година, който май сега пак се появи.
Други доктори също бяха виждали раничката, но казваха да не се прави нищо, но този сега каза, че е много голяма и се виждало даже още със спекулума.

# 507
Не е страшно и не боли.Успех!

# 508
  • Пловдив
Момичета , имам въпрос?
На 26,06 ми взеха проба за течно базирана цитонамазка и ЧПВ профил. Оказа се, че нещо е станало и не е изпратена към Геника Пловдив.
Това го разбрах днес/ лекарката беше в отпуск/.
Чак днес , получих съобщение че ми е входирано изследването.
Това са много дни - 15 ,две седмици.
Тази проба не е ли компрометирана, притесних се защото ми е важно.
Успях да мина преглед при Доц. Илия Карагъозов и оставих стъкалцата за ревизия при неговия патолог Док.Главчев.
За съжаление  се потвърждава хистологията, разликата е ,че в Пловдив искат хистеректомия и запазване на яйчници, а Карагъозов каза LLetz и отстраняване на дисплазията.
Чакахме ЧПВ профила, за да се вземе решение.

# 509
Здравейте момичета,
Извинявам се за тъпия въпрос, но 40 дни след летз мога да сложа тампон вече нали? 🥹

Общи условия

Активация на акаунт