Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 715
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив

The doors,  предлагат ми махане на махане на матка и шийка, и запазване на яйчници. Днес бях на втора консултация уж преглед да осъществи, прочете епикризата , с ченгел му вадих думите от устата,  преглед нямаше , нищо че съм платила частен.
Права сте , лекарите неглижират  пациентите.
 В сряда ще съм на трети преглед , при светило за град Пловдив.Ще видим какво ще предложи.
Със сигурност ще си взема материала и ще търся второ мнение  относно хистологията. Просто се чудя дали направо да не пътувам до София.

Момичета предложение за добър патолог за град София?

Имам лош емоционален опит, мама си отиде от рак на матката, карциносарком, бях до нея от началото , до края. Емоционално съм обременена относно операцията. Знам , че страхът е лош съветник, но.....
Много сте ми полезни момичета, всичко написано, ми помага да следвам някакъв план.
Не смятам да бързам!  Мисля първо да отшуми първоначалния шок, петък си получих честитката.
 Ще се справя, сигурна съм. Първо трябва да се успокоя.

# 481
  • София
крепост, знам, че Карагьозов работи с патолога Ангел Главашки. Успех и всичко да се случи по най-добрия и щадящ за теб начин.

# 482
  • София
Крепост, може би във вашия случай е хубаво да следвате препоръката. Щом имате Цин 2 навътре към матката, какво друго може да се направи... Не и да чакате да стане рак. 😔 На мен лекаря ми обясни, сега да видя дали ще мога да го обясня коректно, че част от шийката е навътре в матката. При вас това е хистология от абразио, не от повърхностна биопсия. Така че предполагам следва да се вслушате. Друг вариант - дълбока конизация, после пак абразио да се види изчистено ли е навътре, но това наизуст го казвам, чисто логически разсъждавам, ако намерите лекар, който да ви спести хистеректомия. И не знам дали има такъв протокол.

# 483
Крепост, след последния ти пост, подкрепям мнението за операция.

# 484
  • Пловдив
Момичета, току – що се освободи час при Илия Карагъовов .
За този петък, успях да го запазя.

Относно ревизия на материала, във Вита, някоя от вас знае  ли дали работят със специлизирана куриерска фирма или трябва да пътувам. Някоя от вас знае ли? Утре ще се обадя, ама душа не трае.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:17 от Крепост

# 485
  • София
Със супердок плюс ли го запази, че ми предстои и на мен есента?

# 486
Бъни-през супер док, платени абонамент става

# 487
  • Пловдив
Да, платих за известяване  за месец, посочих период  до края на годината.

# 488
Крепост, успех.Поддържам си мнението аз за махане на матката.
Моята майка почина от рак на яйчниците и в момента, в който вляза в менопауза и се стабилизирам, ще махна всичко.Ще се тествам за носителство преди това,но не мисля да рискувам само с прегледи.Доколкото рсзбирам цин2 имаш на ендометриума, не на шийката, нали така?

# 489
  • Пловдив
Крепост, успех.Поддържам си мнението аз за махане на матката.
Моята майка почина от рак на яйчниците и в момента, в който вляза в менопауза и се стабилизирам, ще махна всичко.Ще се тествам за носителство преди това,но не мисля да рискувам само с прегледи.Доколкото рсзбирам цин2 имаш на ендометриума, не на шийката, нали така?

Лекарят каза, че при образиото материала, който е премахнал е бил около три супени лъжици, цитирам го, и не е сигурен  от къде точно са  тези изменени клетки. Така че и аз не знам.

# 490
При фамилна обремененост и ЦИН 2 на 52… ако Карагьозов каже хистеро - направо си записвайте час.

# 491
От матката е било, няма как да го омешат.

# 492
Момичета, току – що се освободи час при Илия Карагъовов .
За този петък, успях да го запазя.

Относно ревизия на материала, във Вита, някоя от вас знае  ли дали работят със специлизирана куриерска фирма или трябва да пътувам. Някоя от вас знае ли? Утре ще се обадя, ама душа не трае.

Аз носих на място материала и разговарях с д-р Главашки и при оставянето, и после при взимането. Много свестен доктор е.

# 493
Здравейте, момичета! Не мога да се похваля! Влязох с Цин 1, а сега ...Цин 2 Помолих патоанатома да напише резекционни линии обеща,че ще го направи, но така като гледам, че върха на конуса не е чист...май още кълцане ме чака...😭Доцента е в отпуск и ще се видя с него чак след десетина дни! Има ли някой с такива резултати и какво са правили?

# 494
  • Пловдив
Здравейте,
Някой сблъсквал ли се е с рецидивиращ полип в цервикалния канал?
2022 ми бе премахнат такъв в болница, но преди няколко дни при рутинен преглед бе установено наличието на такъв, отново.
Лекарят, който посещавам бе спокоен, но на мен не ми е чак толкова.
Очаквам резултата от цитонамазката, своевременно. И предложи да го махнем след следвашия цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт