Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 723
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
ДХЗ, благодаря ти много!

Не знаех, че има ОнкоЧПВ.

# 466
Здравейте, момичета! Искам да споделя с вас, че една година след конизацията, поради Цин 3, чпв 31 щам имам след това 3 поредни цитонамазки 2 група, чист колпоскоп и вирусът е изчистен, започвам прегледите нормално, както преди. 🥳Обръщам се към всяка една от вас, която в момента е преминала през това или предстои, всичко ще бъде наред, вярвайте и следвайте препоръките на вашите АГ, към които имате доверие! На Деси и Бъни съм изключително благодарна за всяка една подкрепа и всяко едно разбиране! Обичам ви момичета, вие сте върха и продължавайте все така да помагате!🌹❤

# 467
OncoHPV изследването не показва наличието на високорискови типове, а дали вече има настъпила онкогенна активност - т.е. вече да е започнало развитието на изменения. Затова е и лечението. Затова питам и за препоръки за лекари, а не как да си живея живота.
Оф, животът си е лично Ваш да си го правите каквото решите.
Но не пишете глупости по форуми, които се четат от много жени и се тълкуват който както му дойде. Не, тестът дето сте изръсила 200лв да го направите, не значи, че вече има онкогенна активност. Значи, че имате високорисков/и ЧПВ, които са способни да продуцират, вече продуцират или са (в минало време) продуцирали протеини-тригери за онкологични процеси. Не значи, че тези процеси са започнали. Не значи и, че ще започнат някога. Значи, че трябва да се следите.

Инфо за четене тук, тук и тук например

Лека вечер.

# 468
Ксения,❤

# 469
  • София
ксения, много ме зарадва, много! Бъди здрава и много щастлива Heart Eyes

# 470
Благодаря ви, момичета и вие все така да сте ми здрави, целувки и прегръдки!🥰🌹❤

# 471
Здравейте. От град в провинцията съм и когато си правя тест за ЧПВ , ходя при гинеколожката си, тя ми взема проба и аз си я нося в офиса на Геника в града ни. Пробата ми е секрет на една пръчка с тампон (като памук) отгоре. И е в пластмасов контейнер. Та въпроса ми е , тази проба не изсъхва ли , докато се транспортира до лабораторията (сигурно поне 1 ден)? Вие като носите проби в изнесени офиси на лаборатории, така ли изглеждат? Дали не дава фалшив отрицателен резултат? Благодаря ви предварително за отговорите

# 472
Аз също давам в Геника ,но течно -базирана.Изследването за HPV  е ДНК изследване и по пътя на логиката изсъхнало или не би следвало да може да се отдели материал дори и с навлажняване или по друг начин...Но знам ли...Това са само разсъждения...

# 473
Памучния тампон е забоден в хранителна среда, като желе, прозрачна. Самият контейнер е такъв - лекарите го наричат “транспортна среда”.

# 474
Здравейте днес пуснах цитонамазка ако може някой да ми разчете добър ли е резултата като видях толкова неща написани и доста се притесних , а съм на преглед чак другата седмица

# 475
  • Пловдив
Здравейте момичета, на 52 години.От 2022 до 2024 година цитонамазката винаги ми е била 2 група.  Към края на 2024 година започнаха проблемите . Продължителен цикъл който не спира,  но не е обилен .Назначиха ми хормонална терапия с Прималут Нор за три месеца и нещата се нормализираха,  но тази година 2025, май месец  от 05. 05 цикъла така и не спря , дори с Прималут Нор.
Бях на преглед при трима лекари 2024 година, единият от които е онко гинеколог.  Всички твърдяха, че всичко е ок.
Тогава според тях всичко чисто, няма полипи, причини за проблема хормонални промени. Нормални за възраста.

Така последва абразио на 06.06.25. Селена Пловдив.

Хистология резултат :  Обилно лизирана кръв, фрагменти от цервикални жлези, фрагмент от многослоен плосък епител с Умерена дисплация  ЦИН II степен и фрагменти от ендометриални жлези.

Днес след вторичния преглед, препоръката е ХДР със запазване на яйчници.
Моля за съвети,  много ми се иска да си взема материала и да 
занеса другаде за второ  мнение. Къде препоръчвате за Пловдив.
Какво друго да направя, за да съм сигурна,че тази процедура е наложителна.
 Много ми е прясно още и чак не мога да си подредя мислите.
Чета ви и половината неща не са ми ясни, не ми се е налагало да ги знам.

# 476
Genitoo, ок е цитонамазката.
Крепост, имаш цин2 , което са промени на лигавицата на матката и аз бих я махнала при този резултат.

# 477
Здравейте, отдавна следвам темата, благодаря за информацията, научих много от вас. Върви ли още кампанията на някоя лаборатория за HPV, ако ги следите, и дали може да пратя пробата по куриер? Тъй като под ръка имам само лаборатория Рамус, а имам взета проба от гинеколог.

# 478
  • София
Кампанията е в лаборатория Цибалаб, но трябва да купите комплекта за проба от тях. Важно е и как съхранявате пробата.

# 479
Крепост, ХДР като хранително-диетичен режим? Със запазване на яйчници? Нещо не разбирам абревиатурата може би? Ако става въпрос за хистеректомия, то направете консултация с още някой задължително. Дори бих направила още 2, аз не съм фен на махането на органи просто така, ако не се налага. Все пак, ако пак препоръчат (най-вероятно с оглед на възрастта), изберете добър оператор и щадящ метод.
Много ме е яд на провинциалните лекари, които неглижират ситуации. Виждала съм какви ли не случаи в родния ми град, направо престъпно безхаберие!

Общи условия

Активация на акаунт