Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 678
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Включвам се с моя случай от януари т.г. с ПАП 3Б, дисплазия-ЦИН 2, положителен HPV-16, последваща операция LLETZ, терапия с AHCC и Papilocare 6 месеца. Сега картинката е ПАП 2 - плоскоклетъчна метаплация, лека атипия. Масово бактериална флора, левкоцити. Хубавото е, че групата е 2-ра, но тези допълнителни неща какво може да означават?! Дали е нормално след тежкия ПАП от януари или ще е пак ходене по мъките?! Трябва ли да се предприема нещо, някаква терапия, лечение?! Писах и на АГ за резултата, изписа ми Полижинакс и нов тест за HPV. Ще видим какво ще стане. Надявам се, тази лека атипия с адекватно лечение да се оправи.

Желая Ви приятен ден и бъдете здрави!

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 13:17 от Снежинка_28

# 691
Снежи, според мен няма повод за притеснение. Предполагам ти е взета проба за генотипиране на чпв. Желая ти успех !
Моите резултати също излязоха - 2-ра група порцио и канал и отрицателна за 33-те типа ЧПВ, които изследвах. Нахока ме и ми каза да не пропускам годишните прегледи.
Пожелавам добри резултати на всички.

# 692
Снежи, според мен няма повод за притеснение. Предполагам ти е взета проба за генотипиране на чпв. Желая ти успех !
Моите резултати също излязоха - 2-ра група порцио и канал и отрицателна за 33-те типа ЧПВ, които изследвах. Нахока ме и ми каза да не пропускам годишните прегледи.
Пожелавам добри резултати на всички.

Благодаря за отговора! Проба за HPV ще пуснем на 26-ти, другият вторник. Стискам си палци всички да са отрицателни и да се окаже, че тази лека атипия е от бактерията, а не HPV.
Желая на всички много здраве и само хубави моменти. Heart

# 693
  • София
Момичета, лазерната конизация ми беше на 04.08, дойде ми на 09.08 и оттогава досега 10 дни вече съм в цикъл 🙄 Знаех, че първата менструация след операцията може да е “по-различна”, ама това са вече 10 пълни дни, а не изглежда като, че скоро ще свърши. Намаля, първите дни бях все едно някой ме е заколил, но си е все така алено червено. Имам нормален цикъл по принцип на 28 дни, с нормално кървене и тн.

# 694
И при мен така стана, накрая пих лекарство за кръвоспиране.Нека лекар те види.

# 695
  • София
Аз дори не разбирам какво общо има едното с другото и какво би предизвикало кървене 10 или повече дни. Днес ще се обадя на доктора.

# 696
В моя случай беше кръвоносен съд и многото рязане и травма на мястото, а иначе е рана, все пак там, шийката реагира на хормоналния фон на жената и тъканите търпят промени по време на целия месечен цикъл.Нормално е да има такива случаи.

# 697
  • София
За мой късмет и доктора, който ме оперира и моята АГ са в отпуска. Успях да се свържа с АГ, която каза, че щом не е кръвопролитие не е страшно и да не се шашкам. Ще изчакам още някой друг ден и да видим…

# 698
Пете, виждам, че активно тренираш, може би да си почиваш повече ще помогне. Преди време претърпях абразио и трябваше да лежа повече, а аз скочих веднага да върша домакински задачи. Голяма беля и кръвоизливи бяха …

# 699
  • Дубай
Пете, наистина ако тренираш, дай си почивка, защото може и от това да е... Аз, също бях със засегнат кръвоносен съд и трябваше да лежа два месеца.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 22:54 от I.V

# 700
  • София
Ми тренирам си, ама гледам да не прекалявам. Бяха ми казали, че след седмица от операцията мога да тренирам спокойно и аз си тренирам. Ще ви послушам и ще си почивам в следващите дни да видим как ще е Sad

# 701
Ма как седмица, на мен близо 2м не ми даваха.

# 702
  • София
Честно казано не съм убедена, че говорим за едно и също или дори и да е едно и също, възстановяването може би е било различно, защото имам познати, които са преминали през конизация и едната от тях сподели, че две седмици изобщо не е могла да ходи и като цяло чувам за усложнения, които аз нямам и не съм изпитвала. Нямах болки дори същия ден след операцията. Съвсем леки подсещания, че нещо е правено долу..

А и все пак това е нещо, което ми е позволено от доктор. И аз не знам вече..

# 703
Седмица е малко време за каквото и да е.Дай го по-лежерно докъм месец след манипулацията.

# 704
Здравейте,
Моля за мнение по приложените резултати от профилактични изследвания.
И тъй като не са пускани изследвания за трихомони и тн, липсват симптоми, и все пак - те могат ли да бъдат изолирани при ЖПС? Или трябва нова микробиология?

Общи условия

Активация на акаунт