Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Идвам да се похваля с Пап 1- порцио и канал, чист колпоскоп, година и половина почти след Летц.

# 91
Идвам да се похваля с Пап 1- порцио и канал, чист колпоскоп, година и половина почти след Летц.

Браво,много се радвам за теб ❤️ Дано има повече такива резултати в темата.

# 92
Интересно ми стана, без топли душове какво значи? Къпане със студена вода ли? Nature Snowflake

Даа, да не е горещ душа 🫣

# 93
Здравейте! Дали може да ми помогнете с разчитането.

# 94
  • София
Има атипични клетки, може да не е нищо притеснително или да става въпрос за някаква инфекция, но с информацията, която имам в момента, аз най-малкото бих направила нова цитонамазка в по-кратък срок, 6 месеца. Междувременно поне една обикновена микробиология си пуснете.

# 95
Благодаря за бързия отговор. Ще се консултирам с АГ, как да постъпя.

Има атипични клетки, може да не е нищо притеснително или да става въпрос за някаква инфекция, но с информацията, която имам в момента, аз най-малкото бих направила нова цитонамазка в по-кратък срок, 6 месеца. Междувременно поне една обикновена микробиология си пуснете.

# 96
И преглед с колпоскоп, ако не е правен.

# 97
Не е правен. Каза, чи шийката изглеждала добре, ако може да се вярва. Иначе два-три дена преди взимане на пробата имах леко зацапване за два дена, което се падаше на 9-ти 10-ти ден от цикъл. Тя каза, че можело да е заради предстояща овулация (правих си тестове и бяха положителни на 20-ти ден от цикъл). Дали има вариант зацапването да е повлияло на резултата?

# 98
Не мисля, пише, че пробата е задоволителна и няма отбелязана кръв.
Колпоскопия си направете задължително.

# 99
Благодаря! Ще си направя при следващия преглед другата седмица. Дано всичко е наред, защото не си намирам място.

# 100
Имала съм 3-та група и след лечение си стана нормална.Така че дано това е причината, но шийка, гледана с просто око с тази група не е добре.Моята беше чиста на вид, пап1, а на колпоскоп се видяха два проблемни участъка и се наложи конизация.Биопсията показа цин3, а хистологията цин2, имам активен ЧПВ 42 или 43, забравих.Него пуснах 6м след Летц.
Мисля, че. бях пуснала снимки на шийката - преди мазане с лугов разтвор - абсолютно интактна, но след намазването се видяха двете проблемни зони.

# 101
Здравейте,

Днес бях на генеколог и ми правиха колпоскопия с някакви разтвори. Според лекаря се правела на всеки 6 месеца задължително, но до сега никога не са ми слагали подобни разтвори.
Това се откри при прегледа като при развода от йод малка част не се оцвети, прилагам и снимка

Адски много се притесних тъй като той започна да говори за предракови изменения, биопсия и т.н, а през последните 3 месеца посетих 2 различни генеколога, които казаха, че просто имам раничка на шийката и била хормонална, много жени я имали и изобщо не било нещо притеснително, а цитонамазката януари ми бе ПАП 1, нямам никакви болки, течения, оплаквания като цяло, освен нормално болезнен цикъл и овулация.

Взеха ми цитонамазка и секрет и казаха след 2 седмици да отида пак, но ще умра от притеснение през тези 2 седмици.
Моля, ако някой е имал подобен случай и знае нещо, нека сподели.
Много, много ме е страх..

# 102
Последните две страници точно за това говорим.
Вземете биопсия и ще се види какво е.А лекарите дето дават определения с просто око- това не е сериозно.

# 103
Аз не съм ходила от 4 години на профилактика, бях 2 група последно, без видими изменения. Знам всичко за пораженията, профилактиката, просто не знам какво ми стана, писна ми от лекари (поради други причини).
Нямам никакво оправдание, просто като съм с партньор повече от 15 години не ми беше толкова притеснено, макар да знам, че това няма никакво значение. Преди това ходех на 6 месеца, но такъв стрес ми докарваше, че реших да ходя на година, а те станаха повече.
В края на месеца имам час, въпросът ми е сленият - кръвни изследвания за високорискови щамове ЧПВ ще покажат ли достоверен резултат, или трябва секрет ?
Желая на всички добри резултати и здраве !

# 104
По-добре секрет.

Общи условия

Активация на акаунт