Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 686
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Според мен първо се успокой до колкото ти е възможно. След като те вика няколко месеца след като родиш, не е от най-спешен порядък.
След като не е взел материал за биопсия от външната част, значи е преценил, че няма нужда към момента.
Христамян е голям специалист, нямаше да те остави така ако смяташе, че имаш нещо толкова страшно.
Мисли за бебето и как всичко ще се нареди скоро.
Не мога да повярвам, че имам и външни лезии, които се виждат с просто око. Никъде в целия фейсбук, всички женски групи и форуми, където писах никой не беше чувал, а и нямаше опит дисплазии на вулвата. Всяка втора жена е имала проблемна цитонамозка, или конизация, а за вулварни лезии никой няма опит. Тук пишат жени с толкова голям опит с цитонамазки, биопсия от цервикса. От толкова много жени аз ли съм първата с такава вулварна дисплация. Аз ли съм най- големия карък и то по време на бременност.... В нета пише, че вулварните дисплации се причиняват от 16 hpv ( 75%), 31( 15%)  и 18 тип( 10%), а аз дори ги нямам......

# 676
Ами то и ендометриоза на цикатрикса е рядка диагноза, ама случва се. Една бучка на корема, която се напипва подкожно (и се вижда) и кърви. Много си е страшно (особено преди да са установили какво е), а след махането забравяш за случая.

# 677
Антония, не си първата, тук също има теми за левкоплакията - потърси в търсачката.

# 678
Антония, не си първата, тук също има теми за левкоплакията - потърси в търсачката.
Нямам левкоплакия. Док ми обясни, че левсоплакията е побеляване на вулвата след менопауза и няма общо с hpv

# 679
Редактирах се, видях.
Виж по чужди форуми какво е споделено, но след като си била при добър специалист, не се притеснявай толкова.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 17:56 от Lana Gatto

# 680
Редактирах се, видях.
Виж по чужди форуми какво е споделено, но след като си била при добър специалист, не се притеснявай толкова.
Има група на ВИН -вулварна инраепителна неоплазия във фейс със 700 члена, английска или американска. Там споделят за симптоми и лечение, като трудно намират лекари и след биопсия по- най-бързия начин им правят отстраняване на вулвата.

# 681
По-притеснителното за мен е, че предвид бременността ходиш всеки месец, а досега АГ не ти е обърнал внимание.
Аз бях чувала само за левкоплакията, не за VIN, но ти пожелавам да си спокойна и като родиш интервенциите да бъдат минимални.

# 682
Аз бих отишла на второ мнение. Ако това е някакво успокоение, доколкото четох този вид рак и изменения се развиват много бавно.

# 683
  • София
Аз реших да изследвам,  понеже се информирах благодарение на вас. Ако има позитивни ще се консултирам за лечение с АНСС - в iHerb намерих, но пак от вас разбирам, че има разлика. За какво да следя при поръчка ? На коя фирма са най-добри ?

Когато аз проучвах кои са най-добри и тн, честно казано четох в чат джи пи ти, защото информацията в интернет е малко подвеждаща. Той ми обясни, че много компании злоупотребяват и не използват качествен състав, ами някаква имитация и да съм гледала да има кръгче с буквата r вътре в него и това ознавало, че продукта е …сега да не кажа някоя глупост, ама май оригинален и патентован.

Та след доста четене, разбрах и че д-р Карагьозов изписва на пациентите си само тези на AminoUp японските. Отворих им сайта и имат списък с локации в цяла България на аптечната мрежа къде са заредени. Обадих се в аптека по избор, поръчах си колкото ми трябват за цялото лечение и ми ги доставиха.

И като цена тези хем са оригинални, хем са по-евтини. 120 капсули е опаковката и струват около 110лв, докато масово в интернет са по 60 капсули и са от 150лв нагоре..

# 684
Аз реших да изследвам,  понеже се информирах благодарение на вас. Ако има позитивни ще се консултирам за лечение с АНСС - в iHerb намерих, но пак от вас разбирам, че има разлика. За какво да следя при поръчка ? На коя фирма са най-добри ?

Когато аз проучвах кои са най-добри и тн, честно казано четох в чат джи пи ти, защото информацията в интернет е малко подвеждаща. Той ми обясни, че много компании злоупотребяват и не използват качествен състав, ами някаква имитация и да съм гледала да има кръгче с буквата r вътре в него и това ознавало, че продукта е …сега да не кажа някоя глупост, ама май оригинален и патентован.

Та след доста четене, разбрах и че д-р Карагьозов изписва на пациентите си само тези на AminoUp японските. Отворих им сайта и имат списък с локации в цяла България на аптечната мрежа къде са заредени. Обадих се в аптека по избор, поръчах си колкото ми трябват за цялото лечение и ми ги доставиха.

И като цена тези хем са оригинални, хем са по-евтини. 120 капсули е опаковката и струват около 110лв, докато масово в интернет са по 60 капсули и са от 150лв нагоре..
А по колко капсули на ден ви беше изписал доктора и за колко време?

# 685
  • София
Вярвам, че е индивидуално и зависещо от степента на дисплазията (ако има такава), но като за начало започнахме и двамата с приятеля ми за 1 месец прием х4 капсули всеки ден и двамата, след което имаме още 2 месеца прием, но х2 капсули всеки ден. Това са 3 месеца лечение, след което след още 3м трябва отново да се изследвам.

Чувала съм и съм чела, че е крайно недостатъчно 3 месеца и доста жени си самопродължават лечението по 5-6 месеца, за да има ефект, но за момента се доверявам на лекаря и ще видим.

# 686
Привет, влизам да треперя за резултати при вас след Lletz заради хистология от абразио с ЦИН 3, жлезно ангажиране и HPV 16 и 18. Летц правих в Надежда, не съм имала никога оплаквания или ранички и ми дойде като гръм от ясно небе.

# 687
Ниа, дано всичко е наред !
Какви ти бяха резултатите от цитонамазката ?
Колпоскопия правена ли ти е в годините по време на профилактичните прегледи

# 688
Благодаря! Цитонамазка правя всяка година, сестра ми почина от рак на шийката и винаги е I или след ражданията на децата ми IIA, на колпоскопия и сега нищо не се виждаше, но заради хистологията решихме да направим Lletz. Правих абразио заради missed, изобщо не очаквах това сега.

# 689
Много съжалявам !
Дано да са изчистили всичко и лошото е да зад гърба ти 🤗

Общи условия

Активация на акаунт