Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 686
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте !
Чакам резултати от пълен пакет ЧПВ в Геника и цитонамазки. На колпоскопа нищо атипично не се видя, но ме притеснява ако излязат високо и среднорискови типове чпв, само профилактика на 6 мес ли следва ? Курс с добавки дали ще окаже влияние ?

# 661
  • София
Те и при мен не видяха нищо кой знае какво, но се оказах положителна за два високорискови. Вие можете да си го носите този вирус дълго време без никакви симптоми и не е задължително да доведе до някакви промени.

# 662
Да си кажа честно....с ЧПВ съм, миналата година с 39 и 59 щам. Получих обрив на лицето от нищото,така и изчезна след 20тина дни,с лека пигментация. Това ме накара да пусна тест.
Тази година те са се изчистили,цъфнат с 31. Секс без презерватив не съм правила. Вече не знам. Не се назначава лечение,но аз карам по схема на ЛЛ с Вирупринол.
Догодина пак ще се изследвам

# 663
Презервативът не е гаранция, за съжаление.

# 664
  • Sofia
Да, специално по отношение на ЧПВ, презервативът не предпазва.

# 665
А защо - преминава през или се предава по някакъв друг начин? Thinking

Чета ви сега и си мисля - никога не съм правила тест за ЧПВ. Никой лекар не ми е казвал да правя. Вие сами ли решихте да се проверите или ако лекар даде мнение, тогава?

# 666
Здравейте! Някой има ли опит с колпоскоп по време на бременност? Знам, че е безопасно, мен ме интересува доколко е информативно и показателно при интерпретиране на видяното. Ако някой има информация, нека сподели.

# 667
# 668
Аз откакто ви чета и 4 години не ходих на профилактика, вчера помолих за всички възможни изследвания - чпв, (в Св. Лазар колпоскопията се включва в пакета профилактика), полови хормони.
Чакам си резултата, дано всичко е наред.
Никога не отлагайте прегледите си като мен, защото можеше много да съм пропуснала, макар че съм с един партньор от 15 години, предполагам и той с мен. Обаче, след прекаран Ковид му излязоха кондиломи (преди години, махнаха му ги с лазер), аз нямах никакви, тогава АГ ми каза, че явно имам по-силен имунитет, но не си направих чпв тест тогава. Сега ако излезе нещо ще накарам мъжът ми да се тества също и да предприемем лечение според ситуацията.

# 669
  • Дубай
На мен чпв ми назначиха след резултат Cin 3 от цитонамазка...Но може и сами да си го пуснете.... Частна  лаборатория!

# 670
Може и по здравна каса, но само високорисковите.Първо гинеколог се посещава по ЗК, той взема проба и издава направление за лаборатория.Иначе Цибалаб имаха скрининг за 17лв.

# 671
  • София
Ако има данни за дисплазия, изменени клетки, се назначава. Първо за наличие на ЧПВ, аз бях пуснала изследване за всички видове и ако има положителен после се назначава онова изследване, което показва дали има процес - Онко HPV.

# 672
Аз реших да изследвам,  понеже се информирах благодарение на вас. Ако има позитивни ще се консултирам за лечение с АНСС - в iHerb намерих, но пак от вас разбирам, че има разлика. За какво да следя при поръчка ? На коя фирма са най-добри ?

# 673
Здравейтете! При мен положението е трагично. Отчаяна съм, няма друг в моята ситуация.
Бременна съм в 29 седмица и забелязах, че имам лезия подобна на голяма бяла брадавица на входа вулвата, както и една лезия около 2 см вътре на срамната устна отново бяла(обезцветена кожа). Ходих при Христамян и установи, външно че двете лезии са hpv - предракови( в най-добрия случай), които могат да доведат до рак на вулвата. Вътре шийката също има доста промени- като разкъсана е( имам едно естествено раждане), имам атипични участъци в ZT и лезии.
Преди 5 години имах атипизъм, който в последствие след хистология беше просто плосък кондилом. Тогава имах 39 рисков, с един партньор съм. Христамян каза- нямаш рак с просто око, през бременността колпоскопа изглежда винаги по-зле.Не знам за вътре, но за лезиите отвън съм много по-притеснена, защото е много много рядко и могат да доведат до рак на вулвата, затова се изрязва всичко външно. Доктора каза само спокойно, 3,4 месеца след като родиш ела да те видя и да действаме.....
Как да живея толкова време с притеснението и неведение, без биопсия и нищо, а в същото време бременна и не знам докъде е прогресирал процеса. Живея в пълен ад. На 31 години съм.

# 674
Според мен първо се успокой до колкото ти е възможно. След като те вика няколко месеца след като родиш, не е от най-спешен порядък.
След като не е взел материал за биопсия от външната част, значи е преценил, че няма нужда към момента.
Христамян е голям специалист, нямаше да те остави така ако смяташе, че имаш нещо толкова страшно.
Мисли за бебето и как всичко ще се нареди скоро.

Общи условия

Активация на акаунт