Отговори
# 195
Не разбрах - на първите задачи, които също трябва някъде да се разпишат и решат, за да получиш отговор който да чекнеш  - къде те се разписват/решават?

# 196
  • София
Страниците за задачите с разписване са достатъчни.

Как са организирани черновите? Колко листа им се полагат и те остават ли за предаване с комплекта?
Могат да се дават и допълнителни листа за чернова /за белова не може, защото са с баркод/. Черновата се предава, но не се слага в плика с изпитната работа и не се проверява.

Задачите от първи модул разписват където решат, обикновено върху самия тест.

# 197
Как върху първият лист - нали се решава, чертае ако е геометрична...на кой първи лист ?
Аз първи празен не виждам - има по две празни страници за последните задачи.
Първите 18 къде се разписват?

# 198
Върху самите листа със задачи пишат.

# 199
  • София
Първи лист не съм казала. Казах върху самия тест. Първите 20 задачи са първи модул.

# 200
Ами аз отворих линка горе който се даде и по него питам. Там на 3 стр. има място за 19 и 20  задача, но няма място за първите 18.
Отстрани до самите задачи мястото не е достатъчно, решавали сме пробни  разпечатани от сайта на МОН и знам че мястото отстрани не е достатъчно според мен.
Доколкото виждам в интернет - дават и бели листи за чернови.
Ще попитам конкретно учителката по математика. За да ми е ясно и да мога ПРАВИЛНО да обясня и на детето.

# 201
Sanaka, благодаря. Сега вече наистина ми стана ясно.
Единствено се чудя, четейки указанието от дадените примерни свитъци по-горе в линка как реално стои въпросът с втора поправка в бланката за отговори. Показано и указано е да се попълва сгрешеното плътно и важащо е само Х отбелязването за верен отговор,  но не видях да пише, че само веднъж могат да се откажат от отговор. Децата обаче са инструктирани, че имат право само на една поправка.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 09:44 от gato

# 202
Това е свитъкът за отговори, отделно има свитък с условията на задачите, върху който могат да пишат и листове за чернова. Предава се само свитъка за отговори, условията на задачите и черновата се отделят и не се проверяват.
Има инструктаж за ученика, там би трябвало да пише също за поправките. Не помня дали имат право на втора поправка.
Има и седмокласна тема, там със сигурност всички тези въпроси са разнищени.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 10:33 от merilen

# 203
Задачите от първи модул се решават на листи за чернова, нанасят се в бланката (маркират се) само верните отговори. Миналата година всички 20 задачи от първи модул вече бяха с избираем отговор.
Разписва се решението само на втори модул.
Чернови не се проверят, в плика се слага само беловата. Другите се събират отделно.
Допълнителни листи за белова няма, смяна на свитъка може да се прави само в първи модел, след това не.

# 204
  • София
Вече всички 20 задачи от първата част са със затворен отговор и няма нясто за разписване на последните две. И тази година ще е така.

# 205
Аз също не мога да ги решавам на ум, за мен е безумно да се тръснат 20 задачи за решаване за 60 минути и да се иска само ограден отговор, вместо да гледат решение на 5-6 задачи само. Става игра на тото при деца, които са с тройки и четворки в училище.

# 206
  • София
Инструктаж за ученика https://ruo-ruse.bg/wp-content/uploads/2024/05/2.1.-%D0%B8%D0%BD … 92%D0%9E-2024.pdf

Нито в инструктажа, нито в указанията към самия тест пише, че имат право само на една поправка.

# 207
Благодаря за инструктажа...но е малоумен. Съжалявам.
Едното запечатва. Второто не запечатва. Толкова условия. Толково стъпки. Толкова сложно направено.... Кому е нужно??
Благодаря, разпечатах го..ще го зубрим явно и него.
Наистина съм без думи.

# 208
  • София
Само изглежда сложно, на практика не е. В  някои училища се провежда инструктаж на децата още преди НВО. Но дори и да няма такъв, на самото НВО си обясняват. Хубаво е все пак детето да знае и преди това кое как става, че да няма излишен стрес. Когато в добавка  е запознато с правата си, не само със задълженията, може и да си ги потърси при нужда така. Не често, но все пак има случаи в годините, когато квестори абсолютно неправомерно НЕ позволяват  на децата да пишат по свитъка. А  това би им коствало ценно време в първата част, понеже ще тръгнат да пречертават..

Мама Ру, има къде да си смятат и навън, не просто на тото да заграждат, има за целта листа за чернови. Отделно първата част вече не е 60, а 75 мин. Та 20 задачки, до една за заграждане, не са нещо непосилно за това време, особено ако си пишеш предимно  по свитъка/чертежите в него,а не се вихриш много-много по черновата.

# 209
  • у дома
Децата обаче са инструктирани, че имат право само на една поправка.
Имат право на една поправка на конкретна зад-ако искат да поправят тази зад втори път, вече не може...Иначе не знам да има ограничение колко зад да поправяш...

Общи условия

Активация на акаунт