Как интернет променя съзнанието и емоциите на децата ни?

• 2 229
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Епидемията с телефоните е чудовищна.
От доста време ги гледам във фитнеса,  всякакви младежи и девойки от 15-17-19 години и нагоре.
Поне 90% са с телефона през цялото време, като постоянно се рови, гледа, пише. Едвам се оставя за 30-40 секунди и пак се взима, все едно се губят хиляди в акции и е въпрос на живот и смърт. Отделно, едно 2/3 са и със слушалки, особено момчетата.

Ако се седи 1 час, то 40-45 мин е ровене в телефона поне, разбира се, повечето са с лични или общо треньори, което е другата лудост, но това е модата.

# 16
Гледам да ограничавам децата си в гледането на телевизия, играене на всякакви таблети и телефони. Екранната зависимост е голям проблем и само родителите могат да го сведат до минимум. В детската градина и в училище нямат контрол. Ограничила съм детските филмчета на детето ми до 1 час на ден, когато му кажа,  че го спирам не се сърди и разбира , че е вредно за него повече да гледа.  Но всичко е до възпитание.

# 17
Stih4eto поздравления, аз нямам същия успех засега

# 18
Фитнес програмата от упражнения на сина ми, е в приложение на телефона, примерно. Та нищо чудно, че младежите си гледат телефоните, докато тренират.
За мен прекалено много се драматизира на тема телефони, особено при по-големи деца.
Едно време беше с телевизорите, преди това с радиото и изобщо от как свят светува, все има някаква драма с технологиите.

# 19
И при малки и при големи се забелязва намаление на социалните контакти и комуникативността. Например Япония като технологична страна с всякакви приложения за запознанства и пак много на брой необвързани

# 20
Фитнес програмата от упражнения на сина ми, е в приложение на телефона, примерно. Та нищо чудно, че младежите си гледат телефоните, докато тренират.
За мен прекалено много се драматизира на тема телефони, особено при по-големи деца.
Едно време беше с телевизорите, преди това с радиото и изобщо от как свят светува, все има някаква драма с технологиите.
вярвай ми, не гледат това по 40 мин от едночасова тренировка. А и като съм минавал покрай тях се вида, че са във фейса или подбните му. Понякога се чати усилено.

# 21
Всички чатим, явно това заменя говоренето с часове по телефона. Помните ли телефоните с шайби, и колко часове прекарваха майките ни на тях? Аз помня и не беше малко.

# 22
едно време си беше истински разговори по телефоните, сега е повече чат даже и с непознати

# 23
Ох, истински разговори били. Ами и сега чатовете са истински. И предпочитам чатовете пред досадното говорене по телефона.

# 24
Ужасно мразя да говоря по телефона,а най-мразя някой да цъфне на вратата ,защото примерно не се е свързал по телефона с шайбата .Благодарна съм на вселената ,че съм родена във времето в което има чатове  или поне половината ми живот покриха хаха ....това и пералнята и сушилнята...Forever grateful 🙏

# 25
улеснява се живота с някои уреди, но това не трябва да става за сметка на социалните контакти, физическа активност.... Друг пример е училите онлайн по време на корона вируса - имам позната, която влиза като инспектор в часове - разликата е огромна. Тя казва не ми се влиза в сегашния 6-ти клас.

# 26
Всички уреди улесняват живота. И намаляват социалните контакти. Едно време на реката са си говорили, докато са прали, но не вярвам някой да иска да поднови точно този тип контакти.
Прекалено много се демонизират устройствата и младежите.

# 27
Да...това е новият свят ,няма връщане назад ...аз съм доволна.Не мога да си представя да нямам връзка с децата или да търся информация по библиотеките и тя да е супер ограничена....ужас...Мога да си работя дистанционно ,няма нужда да пътувам да се срещам с хора. Изобщо ,може би живеем в едни от най-луксозните времена на тази планета .Все още има природа и интернеда е бърз.Аз съм ок.

# 28
Последните мнения само доказват, накъде върви света.
Скоро ще ходите на кръчма или бар онлайн или ще си чатите в канала за същите.
А след това ще дойдат и дигиталните връзки, може да си карат така хората с години, без дори някога да са се срещали.
Чак се чудя от другите теми, че съществуват, че някои търсят половинка.

# 29
Ами то даже има бум на приложения за запознанства. Даже и Вайбър вече предлага такава функция. Удобно нали Wink

Общи условия

Активация на акаунт