Внезапно нямам достъп до важен за мен сайт и не знам какво да правя, отчаяна съм

• 2 157
  • 17
  •   1
Отговори
Каква може да е причината внезапно да нямаш достъп до определен сайт, който иначе се отваря от друг лаптоп безпроблемно, че и в браузър на телефон и таблет? Пропускам ли нещо, някакви настройки да направя? Наистина ми е много важен този сайт. Както казах, не е свален или нещо такова, още си функционира прекрасно, само че не и на моя лаптоп. Лаптопът ми като цяло също си е супер, като се има предвид, че вече е доста старичък. Някой имал ли е сходен проблем?  Моля за предположения и идеи, какъв може да е проблемът.Наистина не е просто някакъв си сайт, за разлика от други, които посещавам и мога да мина без някой от тях.

# 1
  • София
1 - изчисти бисквитките/кеша на браузъра, но внимавай ако имаш запазени пароли
2 - отвори инкогнито мод на браузъра и пробвай така
3 - Провери дали firewall/антивирусната не го е блокирала
4 -  Рестартирай рутера
5 - да не би да си банната по IP?

# 2
Какъв е този ВАЖЕН за теб сайт? Правителствен ли е? На институция ли е? Корпоративен на банка ли е?
На корпорацията, в която работиш служебен акаунт ли е?

# 3
Изчисти си данните за сърфиране на браузера

# 4
  • Fairbanks, Alaska
С какъв Уиндоус си? Аз имам лаптоп със седмица и няколко сайта вече не могат да се отварят. Наскоро купих нов лаптоп и му инсталирах Уин 11. Въпросните сайтове си вървят без проблеми на него.

# 5
Най вероятно антивирусната е решила без да те пита че тоя сайт е съмнителен и не ти го отваря. Аз преди време имах проблем със сайта за залози бет 365 и лаптопа не ми го отваряше, но влязох в антивирусната и и забраних за тоя сайт да е активна и вече нямам проблеми. Същия сайт не ми го отваря и браузър на телефона, но като си го  инсталирах като отделно приложение също си влизам в него.

# 6
Ако имате инсталирана VPN, я спрете, т.к тази програмка може да блокира сайта, считайки го за опасен. На мен ми блокира дори сайтове за субтитри.

# 7
За да не си играете да триете бисквитки, направо опитайте да го отворите през друг браузър.
Също, ако не се отваря на служебно устройство, а го отворяте през лично устройство, може фирмата да е забранила достъпа.

# 8
Ако е лепнала malware, друг браузър няма да помогне.

# 9
Банната сте по IP.
- Възможно е да имате вирус на компютъра, който да е регистрирал необичаен трафик и са ви баннали.
- Може въпросния сайт да има ограничения - за достъп от държава и вас да ви определя извън държавата.

Пробвайте да влизатее от друго IP - например от телефона си, като мобилния интернет често сменя IP адреса.
Рестартирайте си рутера с надежда да си смени IP-то.
Пишете на сайта, пратете си IP-то и помолете за съдействие - те могат ръчно да ви изтрият от листа с баннатите.
Инсталирайте си програма /по-добре потърсете някой, който разбира/, която да ви сменя IP-то фалшиво.

# 10
Има ли развитие по въпроса?

# 11
Все така нямам достъп, а от друг лаптоп си влизам без проблем. Но той е на майка ми и на практика тайно го ползвам, защото тя не е съгласна.
Изкарвам онлайн доходи от този сайт, не са много, но за мен лично в момента е изключително важно. Ако беше който и да е друг сайт от тези, които често посещавам, някак щях да го преживея.
 А не мога да си върша нещата през смартфон, ако можех, нямаше да пускам тема. Естеството на сайта е такова, че само от лаптоп или настолен компютър можеш да работиш, такава им е политиката.
Вече се чудя дали да не занеса лаптопа на сервиз, там да търсят причината. Или да се примиря с поредната каръщина в живота ми, тъкмо уж нещата се нареждат и ето нова спънка.

# 12
Ок, но ако естеството на въпросния сайт е да генерира велик трафик или да използва изчислителна мощ на машината ти, твърде е възможно интернет доставчика ти да ти блокира достъпа. Или антивирусната ти програма при някой ъпдейт да е стоплила, че с посещенията на този сайт губиш повече отколкото печелиш.

# 13
без да кажеш по-конкретно защо нямаш достъп - каква грешка дава не може да гадаем...
може да пробваш да ползваш телефона за интернет и да вържеш лаптопа към него
можеш да пробваш да смениш браузера, чистиш бисквитки, рестарт на рутера (ако не си със статично ИП)...

ПП а, и ъпдейт до последната версия на операционната система и браузера.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:16 от neuromancer

# 14
Прощавай, но ти някакво дете ли си?

Толкова съвети получи. Толкова хора ти казаха къде е проблема, ти въобще нещо предложено пробва ли?

Общи условия

Активация на акаунт