Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 38 764
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
И нормално ли е толко яко да стиска тоз сутиен, бога ми...🫣

# 181
предполагам, че е нормално понеже сте много отекла, какъв вид сутиен е, имаше един които може да се закопчава по-навън или навътре (дефакто по-свободно става). Корема ще спадне,не си спомням вече кога понеже моята операция беше отдавна предполагам до няколко дни....Аз ставах с помощ, защото не можех сама да се изправя от легнало положение. Излезте и се разходете на хубавото време Simple Smile

# 182
И нормално ли е толко яко да стиска тоз сутиен, бога ми...🫣
побъркваше ме и мен. И аз имах чувството, че ме прегърбва и не мога да изправя рамене.Всъщност се оказа,че е толкова непоносим,защото в клиниката са ми намъкнали Липоеластик размер М,че и презрамките сложени на най-къса позиция, после поръчах размер Л,но и той ми стягаше. После поръчах на друга марка Л,беше една идея по-добре, но също ми стягаше. Снощи, повече от година след операцията пак пробвах сутиена на другата марка,в подгръдната даже ми е хлабав. Всичко е от отока.
А лента не съм носила. Излизах на фризьор още в първата седмица. От втората бях на работа.

# 183
предполагам, че е нормално понеже сте много отекла, какъв вид сутиен е, имаше един които може да се закопчава по-навън или навътре (дефакто по-свободно става). Корема ще спадне,не си спомням вече кога понеже моята операция беше отдавна предполагам до няколко дни....Аз ставах с помощ, защото не можех сама да се изправя от легнало положение. Излезте и се разходете на хубавото време Simple Smile

Липоеластик..на най-хлабавото е...😑Няма накъде да се отпуска..р-р М-Л пише на етикета(ма на дрехи съм С-ка, не би трябвало да е толко малък, демек)...ще се насянав по-бързо да спадат отоците, явно..няма какво друго да направя...

# 184
  • Sofia
Сутиенът трябва да е стегнат (естествено, не по-малък размер), защото предпазва от образуване на хематоми, сероми, помага за спадане на отока.

# 185
Здравейте момичета,

Мина 1 месец от моята операция за уголемяване на гърдите (довечера ще се опитам да кача снимки, дано не забравя)

Щастлива съм, доволна съм и виждам всичко онова за което винаги съм мечтала.

При изписването си спомням, че анестезиолога ми каза, че след месец мога да се завърна към леките тренировки, поне за долна част.

Вие как мислите и какво сте правили?

# 186
Аз след месец започнах да ходя бързо и след два да тичам по много километри. Това след първата операция, след втората започнах да ходя бързо по много на 20тия ден и не съм тичала, защото вече ме мързи😆
Когато и да започнеш, отначало ще има дискомфорт, но се свиква. Гръдните мускули трябва да ги щадиш не само сега, а и въобще занапред.

# 187
Чи Лу, аз и без друго никога не съм тренирала гърди, не ми е и зор.

Ще отбягвам засега и упражнения за горна част, започвам с долна част, корем и кардио.

# 188
Здравейте, днес са точно 50 дни от операцията и току що мина консултанцията ми. Нямам оплаквания, дискомфорт или притеснение, часът беше записан контролно като част от  следоперативното наблюдение. Предвид хубавото време, предстоящият летен гардероб с по-изрязани дрешки - мога да нося какъвто сутиен желая, не е вече задължителен спортеният, обгръщащ и непосилно да скриеш под рокля 😊 Също докторът потвърди че няма проблем или опасност от тренировки, подскоци -но със спортен сутиен. Спане - по гръб или настрани е ок, по корем не. Все пак е индивидуално, бих препоръчала всеки да се допита до доктора си. При мен операцията беше само импланти, без повдигане, 445 ментор. Хубаво лято!!

# 189
Момичета, аз съм много прясна(на 7 дни от операцията), но искам да попитам относно сутиените. Утре ще отида да ми махне доктора лепенките и сефте ще видя гърдите си(не смея грам да отворя оперативния сутиен, само пооткопчавам 2-3 кукички, колкото да подишам нормално за минути 🫣).
Какъв сутиен е удачно да си купя на първо време(за смяна), отново същия на Липоеластик или? Реално тези колко време ще ги ползвам? Кога ще мога да си взема хубаво бельо(без банел) и различно от тип бюстие? Разбрах, че от тук натам ще се спи винаги с бюстието...заслужава ли си да взимам втори следоперативен изобщо? Но моя е черен и искам и бял, предвид набрижаващото топло време. Моля за съвети на миналите по този път. Също края на август ще мога ли да сложа бански поне за няколко часа?

# 190
Момичета, имам много важен въпрос, след като не се стигна до втора операция при доктор Кънев (първата ми е при него) сега обмислям да сменя имплантите си при доктор Евгени Василев. Имам позната която е  супер доволна от него, друга пък нейна приятелка не била доволна. Чувала съм, че като мамолог е прекрасен, но тук е различно, лекаря трябва да има и ръка.
Аз белег от Кънев почти нямам, страхотен резултат, но той много ме обиди (дълго е за разказване) и затова отказах операцията при него.
Д-р Василев добре ли работи? Няма много информация за него освен като мамолог. Благодаря

# 191
Каква е специалността на д-р Василев? За да прави операции е хирург, но какъв?
Не бих си направила пластична операция при лекар който не е пластичен хирург, както и не бих си оперирала примерно стомаха при пластичен хирург.

Сега проверих- гинеколог е. Ами, оставам си на същото мнение, може да е топ специалист в областта си, но докато той е специализирал години как да изражда бебета и да оперира кисти на яйчниците, някой друг лекар години е шил и присаждал кожа за да стане пластичен хирург.
Специалност мамолог няма, т.е. няма лекар който да е само мамолог. Мамология учат в специалностите гинекология, образна диагностика и онкология.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 01:44 от Чи лу

# 192
Каква е специалността на д-р Василев? За да прави операции е хирург, но какъв?
Не бих си направила пластична операция при лекар който не е пластичен хирург, както и не бих си оперирала примерно стомаха при пластичен хирург.

Сега проверих- гинеколог е. Ами, оставам си на същото мнение, може да е топ специалист в областта си, но докато той е специализирал години как да изражда бебета и да оперира кисти на яйчниците, някой друг лекар години е шил и присаждал кожа за да стане пластичен хирург.
Специалност мамолог няма, т.е. няма лекар който да е само мамолог. Мамология учат специализантите по гинекология, образна диагностика или онкология.
предположих, че щом открива и премахва образувания от гърдите, може и да слага добре, затова ми се щеше някоя сблъскала се с неговият опит да сподели

# 193
Тук не съм чела да има негови пациентки, потърсете в групите за пластична хирургия във ФБ.

# 194
Тук не съм чела да има негови пациентки, потърсете в групите за пластична хирургия във ФБ.
благодаря

Общи условия

Активация на акаунт