Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 37 643
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Стига де, не ме следвай😆
Като за начало спри да мъкнеш тежко с тази ръка известно време и след 3 месеца примерно пак иди на ехограф. Аз мисля, че там се вижда много добре, на мен даже докторката ми показваше къде е по-дебела капсулата.
Иначе тук в темата имаше момиче с което си пиша и заради такова усещане си ги махна. Едната нещо я притесняваше, ходи на всякакви прегледи, вкл при доц. Романски, който и ги е слагал. В крайна сметка нищо и нямаше, но ги махна, защото не се чувстваше ок.

Мъфин, пишеш "пластична" в търсачката и излизат няколко групи, аз членувам във всички, но най-активна е с многото членове.
Тук не е позволено да се дават линкове за групи във ФБ.

# 661
Мда, страха е голяма работа. И аз съм паника голяма, но ако съм "изпитала" редица лекари накрая все пак бих се доверила си мисля. Но пък има и друго, което лично за себе си знам. Познавам тялото си и нерядко аз самата насочвам лекаря и настоявам докато и той види проблема.
Малко си противореча май SmirkSatisfied

# 662
  • Sofia
Чи лу, Hope, когато сменя Алерган, д-р Гигов какво прави със старата капсула? Логично е да я маха и нея (, като му знам мнението за тази марка), но не трябва ли да мине време след капсулектомията, преди да се сложат нови импланти. Това се чудя от доста време. Може би зависи от състоянието на капсулата и колко околна тъкан отнема Thinking

# 663
Казва, че ги маха, на мен тогава ми каза, че на лявата гърда съм имала все едно две капсули, което и идея нямам какво значи, но го запомних. Сега КК стана точно на лявата.
Не знам трябва ли, не трябва ли, ама кой иска да стои с празни кожи?! То и повдигане с импланти не трябва да се прави заедно, но го правят, защото пациентките искат да стане с една операция.
Не знам дали може да стане от това, но и да може, е малък процент вероятността, защото много жени подменят по този начин. Нещо като страничен ефект на някое лекарство, което се случва 1 на 100 и може в моя милост да е късметЯ😆
Аз имах нормален период след операцията, не е станало веднага след нея.

# 664
То и повдигане с импланти не трябва да се прави заедно, но го правят, защото пациентките искат да стане с една операция.

А на мен пък ето това ми е много неразбираемо - кой и защо би желал всичко накуп. Simple Smile Аз искам задължително две операции. Даже, ако резултатът след първата ми хареса, ще си остана само с него. Simple Smile Ама едва ли, че моят бюст е супер проблемен, въпреки че досега не съм имала бременности. Confused

# 665
По-правилният начин от това което съм чела, е първо да се сложат импланти и след 6 месеца да се обере кожата около тях. Е, да де, ама ако са много виснали, гледката е ужас- имплантите стоят високо и под тях се веят кожи😆, иначе така става най-добре.
Тази Нелито от "безопасна" така я направи д-р Ильо, но тя тогава нямаше нито мъж, нито гадже и се съгласи на тези 6 месеца.
А и да не забравяме, че и цената е доста по-висока за две операции.
На мен доц. Тепавичарова също ми отказа импланти и повдигане с котва в една операция, направи ми раунд блок, но си каза, че е временно. После я питах колко ще струва само подвигане, изреди някакви неща и пак го докара до цената която платих за операция с импланти😆

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 18:03 от Чи лу

# 666
По-правилният начин е първо да се сложат импланти и след 6 месеца да се обере кожата около тях.

Това за пръв път го чувам. Дори ако птозата е много сериозна, ли така се процедира? Или пък, ако се налага промяна позицията на зърната? То, при мен положението е ужасно, та ще я карам малко по малко. Импланти - само ако има смисъл.
Сега прочетох редакцията - бе, аз мъж си имам, ама никакъв проблем не виждам да ме погледа във всякаква форма. Laughing

# 667
Д-р Стоянов така процедираше през 2012-15. Сега не знам как е, но има логика, защото имплантите вече са си по "местата" и много по-лесно се прави пластиката.
Аз имах малки кожи и не беше ясно, дали трябва повдигане или имплантите ще я оберат. На едната я обра, на другата не, ама тя беше по-дълга😆
С раундблока горе-долу стана, но с времето пак увисна, с любезното съдействие на месечния цикъл.😆
Според мен, така се процедира, ако със сигурност ще се слагат импланти. Ти ако си имаш жлеза, пробвай само с повдигане. Аз ако имах жлеза нямаше да си слагам импланти, но и трите пъти питах и получавах отговор "при теб не става". Преди един месец също.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 18:07 от Чи лу

# 668
  • Sofia
И още една чуденка имам аз - при повдигането с разрез котва, с времето жлезата пак има някакво увисване и тоя вертикален белег не стои ли по-стегнат и някак си да се врязва в плътта. Понеже и аз следя групите във ФБ - за/против/въздържали се, доста махнаха имплантите и направиха повдигане. Сега са супер доволни - година-две след експланта, но какво ще се случи във времето...

Изместихме фокуса на темата, но човек не знае кога какво ще му дойде до главата (изневиделица) Persevere

# 669
Скоро правя 4 месеца, когато с докторът ти сте на една вълна и постигне точно това, което си искал - съразмерен и нормален бюст...❤️

# 670
Кой е др?

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 14:50 от Moderator (Bubanka)

# 671

Христов 😊

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 14:50 от Moderator (Bubanka)

# 672
Аник, ако нещо кожата не е склонна към келоиди, няма никакъв проблем с белега. Моята котва е на 2 г и освен една мноооого бледа розова ивица, която трябва много да търсиш за да видиш, нищо друго няма. На пипане пък хич не се усеща.
Ако искаш утре ще се снимам и ще ти пратя снимка отблизо. Белегът под гърдата също е почти изчезнал, но всички опити да го снимам не са особено успешни, защото винаги имам бразди от сЮтена, който почти не свалям.... освен чат-пат😆

# 673
Чи лу, Hope, когато сменя Алерган, д-р Гигов какво прави със старата капсула? Логично е да я маха и нея (, като му знам мнението за тази марка), но не трябва ли да мине време след капсулектомията, преди да се сложат нови импланти. Това се чудя от доста време. Може би зависи от състоянието на капсулата и колко околна тъкан отнема Thinking
АниК, през всичките години с Алерган не съм имала никакви проблеми, имам предвид като усещане или визуални. До последно изглеждаха много добре, и бях много изненадана, когато на пореден профилактичен преглед установиха "руптура" на единия имплант. Второ мнение го потвърди. И то сериозна руптура. Почти съм сигурна, че д-р Гигов е махнал целите капсули. И после в едната е направил снимка на импланта, т.е. това което е било имплант навремето. Изпрати ми снимка, за да видя с какво съм живяла. Имплантите имат живот и трябва да се сменят, дори и да не са сплескани, спукани или направо скъсани, самата текстура е друга. Аз открих Америка Wink
А е възможно според конкретния случай хирурга да преценява дали да махне капсулата заедно с импланта, или да я запази...

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 09:30 от Hope.Faith.Love

# 674
  • Sofia
Чи лу, не се занимавай със снимки, от чисто любопитство питам.

Дами, не ми е работа да давам акъл, но това цитиране на постове със снимки не ми се струва много ОК. Ако потребителят не иска да оставя визуална следа и иска да си изтрие снимката, докато това е възможно, цитирането обезсмисля действието.

Общи условия

Активация на акаунт