Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 37 554
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
Ааа, то тегло и обем не е едно и също. При силикона горе долу да, но естествените май тежат бая повече.

Maika, аз ти ги видях във ФБ. Изобщо не са толкова зле колкото описваш, даже са си много добре. Ти просто си наблегнала на тези въпроси за разстоянието и "прехваленият" д-р Гигов, както ти се изрази там, е бил честен, като ти е казал какво да очакваш. Наричаш го прехвален, защото не ти е казал, това което искаш да чуеш, но той не е виновен за твоите анатомични особености.

Ако искаш, мога да ти кажа няколко хирурга, които ще ти обещаят съвършенство, пък после ти ще прехвалиш някой от тях😆

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 17:56 от Чи лу

# 721
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ok, слагай каквото си искаш.
Аз приключвам с темата за гърдите ти.

# 722
Како, ти с коя марка импланти беше? Дали не беше мотива баш. Доволна ли си?

# 723
Не знам как решихте по снимка, че гърдите са стегнати… увисване няма, но това не значи, че са стегнати.
Такива гърди тип лисичи муцунки въобще не харесвам, гледащи на страни пък още по… нищо общо със стегнат, малък естествен бюст.
За 200 кубика пък да търпя операция, абсурд!
Кокетка въобще не е готова психически за такава промяна. Моят съвет е да изчака 10г , така или иначе ги събира със сутиен 😀

# 724
Како, ти с коя марка импланти беше? Дали не беше мотива баш. Доволна ли си?
Да, с Мотива съм, но кръгли, висок профил. Тези които ще слагаш не ги знам какви са.
Доволна от никакви импланти не съм, искам меки, друсащи се естествени цици, но имах само меки, люшкащи се кожи😂
Иначе Мотивата са по-добре от предните анатомични Алерган, те бяха по-твърди.

# 725
Малко инфо относно нанотекстурата.

## Какво представляват Motiva SilkSurface и нанотекстурата?

**Motiva SilkSurface** (понякога наричана SmoothSilk® или SilkSurface®) е **напреднала нанотекстурирана повърхност** („ultra‑smooth“) на гръдни импланти, създадена без използването на чужди съставки като сол или захар, за разлика от традиционните текстурирани импланти ([motivaimplants.com][1], [plastichnahirurgia.com][2]).

* **SilkSurface**: около 8000 пори на кв. см, дълбочина около 16 микрона ([plastichnahirurgia.com][2]).
* **VelvetSurface** (по-груба версия): 1800–2200 пори на кв. см с дълбочина между 40 и 100 микрона ([plastichnahirurgia.com][2]).

### Техническо предимство:

Нанотекстурата е проектирана да намалява възпалението, биофилмовото образуване и фиброзната капсула около импланта ([Edina Plastic Surgery][3], [motiva.health][4]). Технологията е базирана на научни изследвания, включително такива от MIT, които подчертават по-ниското възпалително отговаряне и по-тънки капсули при тези импланти ([CloudHospital][5]).

---

## Безопасност и усложнения — как стоят нещата?

### Научни данни:

* *6‑годишно проучване* (35 пациенти) с SilkSurface импланти не отчита случаи на капсулна контрактура, разкъсване или сером; само естетични ревизии; пациентското удовлетворение е високо ([PubMed][6]).
* *Преглед и мета-анализ* на 4784 пациенти: цялостна честота на усложнения – ~5,2%; капсулна контрактура – 0,54%; без съобщения за BIA-ALCL (редка форма на лимфом, асоциирана с импланти) ([PubMed][7]).

### Допълнителни данни:

* **Retrospective анализ (5813 случая, 3 г.)**: обща честота на усложнения – 0,76%; няма закъснителни усложнения и случаи на първична капсулна контрактура; SilkSurface показва по-ниски усложнения спрямо VelvetSurface при обем 300–499 cc ([Europe PMC][8]).

* Други източници съобщават по-малко от 1% усложнения (например: 0.2% разкъсвания и 0.4% капсулна контрактура) ([Paul F. Fortes MD Plastic Surgery][9]).

### Контекст:

В сравнение с традиционните силиконови импланти (които могат да имат до 12–19% риск от капсулна контрактура за 10 години), Motiva показва значително по-нисък риск (<1%) ([Allure][10], [Mark Epstein, M.D.][11]).

### Обрати и критики:

Но има и реакции, които подчертават, че данните, използвани от производителите, не винаги са независими или peer-reviewed. Някои регулатори (Франция, Австралия) са изразили резерви към наличните данни ([Reddit][12]).

---

## Кратко резюме:

| Характеристика            | Motiva SilkSurface / Нанотекстура                                  |
| ------------------------- | ------------------------------------------------------------------ |
| Цел на технологията       | Намаляване на възпаление и биофилм, естетична интеграция           |
| Дизайн повърхност         | ~8000 пори/см², дълбочина ~16 µm, без чужди материали            |
| Клинично представяне      | Ниски нива на капсулна контрактура, сером, разкъсване              |
| Продължителни данни       | До 6 години — без сериозни усложнения                              |
| Сравнение с VelvetSurface | По-малко усложнения при SilkSurface                                |
| Критики и резерви         | Липса на широко независими, контролирани мултицентрови изследвания |

---

## Заключение

Motiva implants с **SilkSurface нанотекстура** предлагат обещаващи клинични резултати, показващи по-ниски нива на капсулна контрактура и други усложнения в сравнение с традиционни текстурирани или дори гладки импланти. Технологията е подкрепена както от лабораторни изследвания, така и от клинични серии и проследявания.

# 726
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Утре ще направя тема.
Нямам фейсбук,много неща изпускам явно.

# 727
Аз не успях да видя на Кокетка бюста,но според мен щом има достатъчно свой обем,трябва да го коригира след раждане,защото ще има промяна. На този етап е безсмислено.

# 728
Не всички жени раждат някога. Simple Smile А и потенциалното раждане може да е след 15 г. Няма смисъл да се чака за такива неопределени неща, според мен.

# 729
.
И моя съвет е да изчака раждане/кърмене  и след това да се подложи.

Гърдите ѝ не са кой знае колко зле, всъщност.
Никой не си избира. С какви гърди да се роди.

# 730
Със сигурност няма да чакам раждане, защото това няма да се случи никак скоро . Имам много за учене и за кариерно израстване, докато стигна до този момент, сигурно над 10 г.  Тъкмо след като родя ще ги сменям малките сиси с малко по-големи , ама малко .

# 731
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
НОВА ТЕМА   https://www.bg-mamma.com/?topic=1805917 

Общи условия

Активация на акаунт