Много сложни и обсебващи отношения след раздялата

• 3 132
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Такива хора наистина са изключително трудни за общуване. Аз съм деликатна в момента, но и максимално ясна с него какво искам от отношенията ни и какво не. За съжаление, дори и да има проблясъци, няма как да осъзнае, че вината не е в мен, за да сме разделени.

Според мен трябва да изберете кое Ви е приоритет: да се разделите с него или да го убедите, че вината за раздялата не е само у Вас. Струва ми се , че искате да постигнете и двете, но според мен не е възможно. Ако сте решили да продължите без него, няма място за деликатност и дискусии. Оставяйте го да си мисли, че вината е само Ваша. Защо Ви е да си хабите нервите да го убеждавате в обратното след като сте решили , че няма връщане назад?

# 16

Само заради децата. Той ни се обажда всеки ден. Его не ми остана вече.

Ако иска да чуе децата им дай телефона на тях.
Ти с него нямаш работа.
А защо въобще ходиш при него.
Ако му оставяш децата - даваш и казваш чао.
Ако нещо иска да те занимава бъди директна и ако трябва груба.
Дай ясно да се разбере, че комуникацията ви ще е само за децата.
Само се оправдаваш.

# 17
Няма страшно този период ще отмине,в деня ,в който той си намери друга жена.Може даже да му помогнеш.Все ще се сетиш за някоя ,,уж приятелка ",с която да го запознаеш .

# 18
  • Буркина Фасо
да стане сводница. доообре Simple Smile

# 19
Ха, и защо трябва да му помага?
И колко трябва да мрази някоя жена, че да и го натресе?

# 20
Ако наистина нямаш намерение да се събираш с мъжа ти, разведи се с него в кратък срок. Не казвам, че утре ще умреш, ама имай предвид, че в момента той те наследява заедно с децата. С развода това ще се промени. В момента си отговорна с него за задълженията му - настоящи и бъдещи до деня на развода, възможно е да трупа дългове, за които не знаеш. В момента той има право на информация в болниците за състоянието ти, ако се наложи да постъпиш в лечебно заведение. Извини ме, че пиша само за негативни житейски сценарии, но те са в основата на брака и партньорството. При вас такова няма, а ти все още не си му отрязала достъпа до личната ти информация.

# 21
Сега пак ще почне да се обяснява как трябвало да се общува заради децата.
Ми не, не трябва.
И аз съм дете на разведени родители.
Колко му е да си пестелив в разговорите? Елементарно е.
Границите всеки сам си ги поставя, а ти не си ги поставила.
Кратки и бързи разговори само за децата. Само което касае децата.
Всичко останало прекъсваш. Ако трябва грубо.
Къде ходиш, с кого, какво правиш  - отговаряш директно - това не е твоя работа. Ако продължи, предупреждаваш, че или ще разговаря само за децата или затваряш. И го направи.
Като си взимаш децата. Казваш здрасти и чао.
Ама елементарно е. Даваш децата - здрасти и чао.Ако има подробности набързо.
Казваш, че и у тях ходиш. Ама ти нямаш работа при него. Ако караш децата до неговата къща е малко тъпо. Трябва той да дойде са си ги вземе.
Истината е, че обичаш драмата. Или пък е възможно Миленака да е права.
Просто тролиш.

# 22
И аз се чудя каква е ползата от развода щом се ходи да спиш при бившия/бившата.Да ходиш на екскурзия с бившия, заради децата и пр .Това не значи да нямаш добър тон на комуникация ,но такива отношения,хем са ми странни, хем някак си не морални , особено,ако в картинката има нови партньори.

# 23
Миличка, ти сама не знаеш какво искаш. Защо ходиш у тях, какви са тия срещи и приятелства? Той не ти е приятел, не е бил и няма да стане. Дълбоко се заблуждаваш, но неволно заблуждаваш и него. Той съвсем основателно предполага, че щом искаш да се виждаш с него, значи може пак да се съберете.

Покажи, че сте разделени наистина, като прекратиш това "приятелство". И вземи се разведи с него. Така, както отлагаш истинската раздяла за неопределено бъдеще, на мен ми изглежда, че всъщност не я желаеш.
С ръка на сърцето, дай си сметка, какво целиш с тези срещи? Държиш го на кукичка ли?

# 24
  • Поморие
Миличка, ти сама не знаеш какво искаш. Защо ходиш у тях, какви са тия срещи и приятелства? Той не ти е приятел, не е бил и няма да стане. Дълбоко се заблуждаваш, но неволно заблуждаваш и него. Той съвсем основателно предполага, че щом искаш да се виждаш с него, значи може пак да се съберете.

Покажи, че сте разделени наистина, като прекратиш това "приятелство". И вземи се разведи с него. Така, както отлагаш истинската раздяла за неопределено бъдеще, на мен ми изглежда, че всъщност не я желаеш.
С ръка на сърцето, дай си сметка, какво целиш с тези срещи? Държиш го на кукичка ли?
Сигурна съм вече, че не желая съжителство като съпруга с него. Като си стъпя на краката ще помисля и за следващата крачка. Не се колебая, не бих се върнала. Живот там, с него - не виждам. Заявила съм му го. Ако не е възприел, с времето ще възприеме.
И аз се чудя каква е ползата от развода щом се ходи да спиш при бившия/бившата.Да ходиш на екскурзия с бившия, заради децата и пр .Това не значи да нямаш добър тон на комуникация ,но такива отношения,хем са ми странни, хем някак си не морални , особено,ако в картинката има нови партньори.
От моя страна не се очакват нови партньори, следвателно няма да забърквам нови хора в хаоса на живота си. С две малки деца, нямам възможност да мисля за връзки и любов. А и нямам и желание. Сегашните - вземи единия, удари другия. Надали ще ми се падне нещо по-добро, а и шансове/ опции надали имам. И от други хора чувам, че ми трябвал мъж в живота, но не съм на това мнение. Връзките (повечето) в днешно време са натоварващи и с времето стават и токсични. Сама се справям най-добре, никой като не ме тормози, имам желание за живот и си върша родителските и всякякви задължения с лекота, радвам се на всеки нов ден.
Сега пак ще почне да се обяснява как трябвало да се общува заради децата.
Ми не, не трябва.
И аз съм дете на разведени родители.
Колко му е да си пестелив в разговорите? Елементарно е.
Границите всеки сам си ги поставя, а ти не си ги поставила.
Кратки и бързи разговори само за децата. Само което касае децата.
Всичко останало прекъсваш. Ако трябва грубо.
Къде ходиш, с кого, какво правиш  - отговаряш директно - това не е твоя работа. Ако продължи, предупреждаваш, че или ще разговаря само за децата или затваряш. И го направи.
Като си взимаш децата. Казваш здрасти и чао.
Ама елементарно е. Даваш децата - здрасти и чао.Ако има подробности набързо.
Казваш, че и у тях ходиш. Ама ти нямаш работа при него. Ако караш децата до неговата къща е малко тъпо. Трябва той да дойде са си ги вземе.
Истината е, че обичаш драмата. Или пък е възможно Миленака да е права.
Просто тролиш.
Ами не е тролене, а реална човешка история, каквито има навсякъде около нас. Не мога да оставя децата, прекалено са малки, за да се справи с тях. Драма не желая в живота си, затова и се разделихме.
Няма страшно този период ще отмине,в деня ,в който той си намери друга жена.Може даже да му помогнеш.Все ще се сетиш за някоя ,,уж приятелка ",с която да го запознаеш .
Това ми хареса. Но засега нямам свободни приятелки. А и той се прави сега, че дори не поглежда други жени сега, макар, че има случаи в брака ни, които казват друго.

# 25
  • София
Как така родител не може да се справи със собствените си деца сам? Ми като не може, няма да ги вижда. Толкоз.

# 26
  • Буркина Фасо
никой не се е родил научен. Smiley

# 27
Явно и като са живеели заедно не е могъл да прави нищо с тия деца.
Сега ги използва за претекст, а тя се връзва на хорото.

# 28
На колко са години децата? Да ги направи може, да ги погледа 1 ден не може.

# 29
В момента може да не искаш връзка, но няма да е така завинаги. Против природата е трудно да се върви. Даже бабичките се влюбват, камо ли млада жена като теб. Ще видиш, животът продължава. Това, че си била наранена, не означава, че винаги ще се чувстваш, както в момента.

Общи условия

Активация на акаунт