Много сложни и обсебващи отношения след раздялата

• 3 121
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Поморие
На колко са години децата? Да ги направи може, да ги погледа 1 ден не може.
На две (синът ни) и на годинка (дъщеря ни). Не знам наистина дали би се справил сам един ден, синът е доста истерично дете, което прави бели на всяка крачка, малката все още иска да суче. Без мен трудно я виждам картинката в подобен случай. Иначе като поотраснат ще е по-различно.
В момента може да не искаш връзка, но няма да е така завинаги. Против природата е трудно да се върви. Даже бабичките се влюбват, камо ли млада жена като теб. Ще видиш, животът продължава. Това, че си била наранена, не означава, че винаги ще се чувстваш, както в момента.
Не знам дали ще се случи, честно казано предпочитам спокойствието, най-близките и да няма някой, който да ми стъжнява живота, с чиито настроения да се съобразявам, да се опитва да ме контролира и да се чувствам като нечий придатък. Нищо не може да замени свободата.
Трябва наистина да е изключително свестен човек, за да си струва да направя подобен компромис. Но таргета на подобен човек едва ли ще съм аз.

# 31
Тоест като му даваш децата за един ден, ти отиваш с децата и му седиш в къщата.
Това е някакво безумие.

# 32
  • София
И много вероятно през това време си говорят и той измъква всякаква информация, която после използва срещу нея.

# 33
Един вид тя отива с децата и пак си ги гледа в негово присъствие.
Joy
Той ако е баща би следвало сам да може.
И какво Блонди ще стане ако му ги оставиш?
Малкия ще му изпотроши апартамента ли.
Обясняваш му следващия път как да си гледа децата и му казваш, че ако не може да си ги гледа, няма да ги вижда.
Показваш веднъж и следващия път му ги оставяш да го видиш как ще се справи.

# 34
Много те е контролирал, а пък през година правите деца. Как става този номер? Един път си се подвела, но пък 2 пъти. И то за кратко.
 Не можел да гледа, а не може да си вдигне гащите. Значи да прави може, е това е мъж "мечта". То гледането женска работа.
 Май по-добре че си го разкарака, преди да направи номер 3.

# 35
  • Поморие
Много те е контролирал, а пък през година правите деца. Как става този номер? Един път си се подвела, но пък 2 пъти. И то за кратко.
 Не можел да гледа, а не може да си вдигне гащите. Значи да прави може, е това е мъж "мечта". То гледането женска работа.
 Май по-добре че си го разкарака, преди да направи номер 3.
Бях адски наивна, но си научих уроците и за тези години драстично израстнах ментално. Нямаше никакъв шанс да направим още едно бебе, държах на предпазните мерки, а напоследъка дори нямах никакво желание, защото осъзнах, че този човек НЕ е годен за съжителство и отглеждане на деца и няма да се промени. Много жени мислим, че мъжете се променят, но истината е, че незрелите от тях никога не порастват, ревнивците няма как да се "излекуват" , безотговорните няма да станат отговорни и това е - ние трябва да спасяваме себе си, децата си и никога повече да не си позволяваме грешен избор. Затова и няма да се обвържа повече, вече имам и две деца да пазя. (Не, че мъжете пък се избиват😅).
Грешката ми също е и че твърде дълго търпях този начин на живот, а още в началото на връзката беше същото, че и по-зле.
И много вероятно през това време си говорят и той измъква всякаква информация, която после използва срещу нея.
Ако се афектира достатъчно е способен. И дори да няма какво, винаги може да се измисли. Затова и не знам кога ще се реша на официален развод. Ще ме изкара сигурно к...а, както ме нарича още от самото начало, само защото съм имала няколко гаджета преди брака, психически нестабилна (защото такава почти станах от живота с него), лоша майка, защото си държа детето строго (не отглеждам лигльовци, че после до 30+ няма оправия) и въобще изцяло ми е ясен какво ще направи ако го ядосам. И като нищо и ще подлъже съда и ще ми вземе най-скъпото. Макар, че и той има предпоставки, които не го правят по-способния родител.
Сега се държи добре, дано така да се задържи. Но да проумее, че НЯМА да се върна никога!
Обещах си да поема по нова посока и никога няма да прецакам живота си отново.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 08:50 от theblondeambition96

# 36
  • Далечният изток
Ами първо, в съда не вади доказателства само едната страна, и второ, съдиите не са малоумни и не се лъжат щото някой нещо им казал.

# 37
  • Бургас
Съда, ако се лъжеше толкова лесно, затворите щяха да са празни. Сама казваш, че не може да се грижи за децата, те са още бебета. Изобщо няма да му ги дадат ей така. Класика на всеки отчаян мъж, да заплашва с това, като не иска развод.
И въпреки всичко, което ни обясняваш аз съм с усещането, че ти самата не искаш да се развеждаш. Някаква несигурност има и той също я усеща. А и явно добре знае как да те манипулира.
Когато аз взех решението за развод, му съобщих и 2-3 дни след това отидох при адвокат да напишем молбата. Все още живеехме заедно дори.

# 38
Несигурността на авторката е дали ще я "вземе" друг. Само това чета сред заявленията как щяла да си гледа децата сама. Кой ще ме вземе, сравнения с 16-годишни в друга тема, ама мъжете не примирали за 30-годишни жени с две деца и т.н.

# 39
  • Бургас
To и това е от любимите фрази на мъжете - Кой ще те вземе с 2/3 деца?
Ако това ѝ е зора лоша работа. Или ще се върне при бившия или ще се натресе на друг, като него.
Има мъже и мъже. Аз съм на 38 с 3 деца и имам достъчно мераклии да ме "вземат". Друг е въпроса дали искам.

theblondeambition96, поживей си сама. С тези малки деца едва ли имаш и много време за каквото и да е. Пък мъже има. Едва ли ще останеш цял живот сама. Важното е да не правиш компромиси със себе си и особено с децата си, само и само да имаш мъж.

# 40
  • Поморие
To и това е от любимите фрази на мъжете - Кой ще те вземе с 2/3 деца?
Ако това ѝ е зора лоша работа. Или ще се върне при бившия или ще се натресе на друг, като него.
Има мъже и мъже. Аз съм на 38 с 3 деца и имам достъчно мераклии да ме "вземат". Друг е въпроса дали искам.

theblondeambition96, поживей си сама. С тези малки деца едва ли имаш и много време за каквото и да е. Пък мъже има. Едва ли ще останеш цял живот сама. Важното е да не правиш компромиси със себе си и особено с децата си, само и само да имаш мъж.
Ами аз и не искам никой да ме "взима". Връзките натоварват психически, а сега имам немалко грижи в живота. Харесва ми да съм необвързана. Никой не ме тормози, мога да си гледам децата спокойно и да се радвам на живота. От последните отношения (бракът ми) имам лоши спомени, които винаги ще са обеца на ухото ми. Никого не искам освен семейството.
Несигурността на авторката е дали ще я "вземе" друг. Само това чета сред заявленията как щяла да си гледа децата сама. Кой ще ме вземе, сравнения с 16-годишни в друга тема, ама мъжете не примирали за 30-годишни жени с две деца и т.н.
Просто казвам истината и уточнявам реалността, когато някой ми намекне за търсене на нова връзка. Иначе нямам никакви намерения за такава. Сама се чувствам много добре. Ако и мъжът ми спре да се надява, че ще се върна - ще бъде идеално. Заявила съм го неведнъж.

# 41
  • Далечният изток
Така. За пореден път - пускаш тема да се жалваш, а на третото ти мнение вече започваш да се изказваш все едно психолог или друг капацитет дава съвети. Като си щастлива, спокойна и се радваш на живота, защо въобще пускаш теми за сложния си живот, обсебващи отношения и т.н?! Имаш раздвоение на личността? Някакви други ментални проблеми?

# 42
  • Поморие
Така. За пореден път - пускаш тема да се жалваш, а на третото ти мнение вече започваш да се изказваш все едно психолог или друг капацитет дава съвети. Като си щастлива, спокойна и се радваш на живота, защо въобще пускаш теми за сложния си живот, обсебващи отношения и т.н?! Имаш раздвоение на личността? Някакви други ментални проблеми?
Отговярям на хората, коментирали темата. Това, че вече съм свободна и няма мъж, който да ме натоварва е голям плюс в живота ми, не живея с мм в едно и също жилище, не съм длъжна да търпя нищо, единственото, което ми идваше в повече беше това, че човекът настойчиво и маниакално ме молеше да се върна и да попадна отново в ада на съжителството с човек с комплекси и нелекувани проблеми, където да се мъча да отглеждам децата си и да функционирам адекватно под емоционален терор. Този човек смятам, че поне донякъде разбра, че номерът му няма да се получи както преди време и аз живот за проваляне нямам. Извинявам се, ако темите ми натоварват някого, всеки има правото да ги подмине. Не смятам да има още такива.

# 43
  • Далечният изток
Като знаеш много добре всичко това и си толкова веща в отношенията, защо въобще са тези теми? Освен да търсиш внимание, за друго в момента не се сещам.

# 44
Като знаеш много добре всичко това и си толкова веща в отношенията, защо въобще са тези теми? Освен да търсиш внимание, за друго в момента не се сещам.
Взе ми думите от клавиатурата Grinning

Не си свободна авторке.

Общи условия

Активация на акаунт