Детето спи много

• 968
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте имам момче на 1г и 5м !Много съм притеснена понеже,каквото и да правим заспива на 2 и половина3 и така е през целия ден ,!2ч и половина игра ………=толкова сън ……
……!😭 Вечер заспива към20/21ч и спи ,но се буди поне веднъж за ядене😭Има ли някоя от вас , която е била в сходна ситуация?

# 1
Отдавна ли е сънливо или от скоро?
Много ли се умаря? Пускали ли сте кръвни изследвания за липси на витамини? Пълноценно ли се храни? Какво казва педиатъра по въпроса? Също кратки дремки ли прави? Колко общо дневен сън има? Ако прави кратки дремки трудно ще издържи интервалите за възрастта. И от там може би е такова положението.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 11:28 от Petya.P01

# 2
Здравейте имам момче на 1г и 5м !Много съм притеснена понеже,каквото и да правим заспива на 2 и половина3 и така е през целия ден ,!2ч и половина игра ………=толкова сън ……
……!😭 Вечер заспива към20/21ч и спи ,но се буди поне веднъж за ядене😭Има ли някоя от вас , която е била в сходна ситуация?

Децата от 1 до 2 годишна възраст трябва да спят по 14 часа в денонощието.
Така че слагате 1 лист и пишете от толкова до толкова буден, от толкова до толкова спи.
Смятате за едно пълно денонощие и ако се оказва, че детето спи повече от 14 часа,
 тогава вече мислим, дали всичко е наред.
Мисля, че ако сметнете часовете, ще се окаже, че детето си спи нормално. Според мен на годинка и 5 мес е мъничко и лесно се изморява, така че е в реда на нещата да си спи повече.

# 3

Децата от 1 до 2 годишна възраст трябва да спят по 14 часа в денонощието.
Така че слагате 1 лист и пишете от толкова до толкова буден, от толкова до толкова спи.
Смятате за едно пълно денонощие и ако се оказва, че детето спи повече от 14 часа,
 тогава вече мислим, дали всичко е наред.
Мисля, че ако сметнете часовете, ще се окаже, че детето си спи нормално. Според мен на годинка и 5 мес е мъничко и лесно се изморява, така че е в реда на нещата да си спи повече.
Ами спането изглежда така става в 07.00 играе до 08.30/ после пак заспива .Към 10.00се будим и играем до 13.30/14.00-пак заспива до 16/16.30-ставане от сън и игри до 20.00-Тогава заспива ,но се буди през нощта да яде!Питах много майки около мен ,които ми казаха ,че техните деца спят по1път на ден 🤨Смятах съня общо горе долу15/16ч

# 4
Отдавна ли е сънливо или от скоро?
Много ли се умаря? Пускали ли сте кръвни изследвания за липси на витамини? Пълноценно ли се храни? Какво казва педиатъра по въпроса? Също кратки дремки ли прави? Колко общо дневен сън има? Ако прави кратки дремки трудно ще издържи интервалите за възрастта. И от там може би е такова положението.
Ами той отдавна си е така имаме 16зъба,които ни тормозят много  ……Изследвания сме правили само , когато педиатъра ни е казвал ,консултирах се с него каза да го наблюдаваме,но

# 5
През нощта колко време е будно детето. Може и това да му влияе някак си.

# 6
Буди се само за хранене

# 7
Това си е нормален режим. Моите деца бяха на същия режим до към 1,5-2г. Но към 9.30-10 ги слагах за един час сън, след това 12.30-13 за втората дрямка.

# 8
  • Банско
Синът ми беше същия и сега се изморява по-бързо, по-спокоен е от другите деца и не изпада в хиперактивност.
Това е точно нормалното! Другото с хиперактивността е ненормално и с неспането, и си е признак на дефицити. Детето ви си е наред!

# 9
Звучи ми абсолютно нормално. Синът ми на тази възраст имаше следния режим - ставаше към 7 и към 9 лягаше да спи за около час, час и половина. След това на обяд лягаше пак за 2-3 часа и в 21 си лягаше, като спеше непробудно до следващия ден.

# 10
Буди се само за хранене

Радвайте се, имате спокойно, добре гледано  и щастливо дете. Режимът му е съвсем нормален.
Майките, които са ви разказвали, че техните деца не спят, всъщност са тези, които имат проблем и техните деца всъщност са неспокойни и на моменти хиперактивни, което в тази ранна възраст не е ок.

# 11
  • Между гори и планини
Малкият ми син спеше много, ударих джакпот с него, след като брат му 5 години по- рано ми беше стопил лагерите от безсъние! Така, че - радвах се!
До година и половина, дори 2 си спеше и преди обед - сам си лягаше на дивана в хола, след като се наобядва също. И то спеше от 1.30 до към 4-5 следобед. А вечер заспиваше отново в 21 ч и така до сутринта в 7. Към 3 окончателно започна да спи само следобед за 3 часа. В будно състояние обаче беше много активен, постоянно бягаше с крачета като торпедо . Нощем спеше непробудно . Има такива деца, радвах се!

Общи условия

Активация на акаунт