Любители на кучета - 150

• 21 635
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
И аз нищо не мога да напиша. Само мисля за вас и ми е тъжно.

# 106
Нагушкайте го и от всички нас ♥️

# 107
  • София
Не знам какво да напиша... Много ми е мъчно.
Хубавото е, че Кардю има семейство, което го обича и милее за него. Той е щастливо момче!

# 108
Здравейте в темичката!

Съжалявам да прочета за това красиво момче Кардю...
На колко години е?

Навремето поех трудния ангажимент да присъствам на приспиването на френската болонка, с която отраснахме като деца. Кучето вече беше на близо 18 години. Аз отдавна имах свое семейство и исках да направя на баща ми тази услуга - да присъствам аз вместо него, защото той беше много привързан и много го обичаше...
Тежко е... Disappointed Relieved

Аз влизам да потърся съвет.
Скрит текст:
Имаме голдънка на почти 11 години /юни ще ги навърши/. Слава на Бога, в добра форма е. Уж.
Преди месец обаче прибрахме една от котките, които гледаме край блока. Дожаля ни на минус 20 градуса и просто я прибрахме една вечер. Те по принцип са приятелки с Бела, много добре се познават, виждат се всеки ден и котката ни съпровожда на почти всяка разходка. Нямат проблем една с друга.
Откакто прибрахме котката Бела започна да проявява известна ревност - отива и изяжда котешката храна от купичката. Явно смята, че я храним с много хубава храна!!! В същото време започна да отказва своите гранули. Flushed Друга храна приема с по-голямо желание. Въпреки че днес сутринта й препекох две филий с пастет и тя малко се поколеба в началото, после ги изяде.

Не знам сега - това заради котката ли е, от годините ли нещо, съвпадение ли е... Може би всичко започна известно време преди да приберем котката -  гранулите на Бела  изчезнаха от пазара, наложи се да сменяме два вида /едните диетични/. Тя още от диетичните взе да се мръщи. Намерихме от нейните, но мен ме съмнява, че в този магазин може и малко да са залежали и затова да не ги харесва.

Не знам какво да правя. Притеснено ми е. Много искам котката да остане вкъщи, защото съм привързана към нея и я храня от години. Тя също е на 10 години. Пък и след повече от месец вкъщи, как да я пратя пак навън...

От друга страна не искам Бела да се депресира заради нея.
Изобщо възможно ли е заради котката чак пък толкова да се депресира???

Когато няма никой вкъщи - това е половин ден, докато дъщеря ми е на училище, котката е затворена в детската стая, а Бела се разполагам в останалата част от апартамента. Но по принцип детската стая винаги е затворена, когато ни няма и преди е било така.

Ще гледам да я водя на повече разходки в парка сега пролетта, на вилата, където обича.

Ще й пусна едни кръвни изследвания, за да отхвърлим друга причина.

Чудя се да не я боли зъб. Но все някак щяхме да разберем, ако беше така, предполагам.

# 109
  • Бургас
Не се депресира. Храната на котките е по-овкусена и й харесва повече. Освен да ограничите достъпа до купата на котката, не виждам какво друго ще помогне.
Вдигайте купата нависоко, за да може котката да я стига, а кучето не - например на плот.

# 110
Нагушкайте Кардю, прегръдки и за Вас!
Не знам какво друго да кажа, при условие, че без да ви познавам, сълзите ми текат.
Кардю е имал късмета да бъде ваш любимец, а вие да имате неговата любов. Heart

# 111
Прегръдки за Кардю! На вас пожелавам сили и прекрасни спомени!

Ние взехме Лъки дни след като баба ми почина и емоциите бяха в крайностите. До днес дъщеря ми има моменти, в които се разстройва. Тогава й разказвам за детските си години и за Бобчо (онази същата болонка, за която писах преди дни). Баба ми правеше най-хубавата му прическа, а кафявото му носле и жълтите ушета щръкваха любопитно. И колкото и да е странно дъщеря ми се успокоява, защото "вижда" баба ми жизнена и млада, а не на легло като в последната година. Хора и животни няма как да върнем, но поне спомените ми няма кой да вземе.

# 112
Здравейте, мили хора!
За първи път сме собственици на кутре.
Присъединявам се към вас с надеждата, че ще намеря подкрепа и правилните съвети от “старите кучета”!
Поздрави и здраве за всички!

# 113
Не се депресира. Храната на котките е по-овкусена и й харесва повече. Освен да ограничите достъпа до купата на котката, не виждам какво друго ще помогне.
Вдигайте купата нависоко, за да може котката да я стига, а кучето не - например на плот.

Дано да не се депресира наистина! Че ми е грижа и тя, все пак е на близо 11 години.
Ще се опитвам да я разведрявам и ще я заведа все пак на изследвания.

Купата на котката няма как да е на високо, защото /Слава Богу/ тя ходи само по пода и не се катери по шкафове и плотове. Вероятно, защото е живяла само навън и не е свикнала на апартаментско обзавеждане. Единствено се качва по легла и дивани да спи.

# 114
  • Бургас
valentinkag, прилича на моето, което имам от 10 дена, но е голяма към 1 годинка. Но и ние се учим на ред с тоалетната. Извеждам я по-често. Очите ми казаха да почиствам. Съвети не мога да давам, но е голям сладур. Каква порода е?

# 115
valentinkag, прилича на моето, което имам от 10 дена, но е голяма към 1 годинка. Но и ние се учим на ред с тоалетната. Извеждам я по-често. Очите ми казаха да почиствам. Съвети не мога да давам, но е голям сладур. Каква порода е?

Нашата Кики е на 4 месеца и е при нас от почти два. Казват, че е той пудел, но майката ми се стори по-голяма. Не разбирам много, но и няма значение за нас.
Изненадващо още от първата седмица свикна да пишка и ака на пелена. От днес се учим сутрин да върши работа навън и стигнахме до стълбите. Simple Smile))
Много е щура! Всички ли са такива живаци?!?!

# 116
  • София
Добре дошла на Кики! Като плюшена играчка е! Simple Smile

# 117
Добре дошла на Кики! Като плюшена играчка е! Simple Smile
Благодаря! Добре заварили!

# 118
Здравейте на всички любители на кучета. Аз имам Самоед на 9 г и овчарка на 7 месеца.
Utro, имам и котки на двора - котешката храна винаги в била магнит за кучетата, харесват я много повече от тяхната. А отказа от гранулите според мен не е от ревност, а от смяната. Самоедката е много лакомо животно, но също е отказвала гранули , когато съм й ги сменяла. Опитай да им добавяш кисело мляко, или бульон и после обмисли да опиташ друга марка (евентуално, ако не свикне), при мен това проработи.
Valentina, честита топчица любов!

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 22:25 от Mimy8809

# 119
Присъединявам се към вас с надеждата, че ще намеря подкрепа и правилните съвети от “старите кучета”!
Поздрави и здраве за всички!
[/quote]
Вашето прекрасно плюшено мече, много прилича на моето момченце, което предстои да си вземем в следващите седмици<3 Да ви е много здравичко, щастливо и обичано!
Ще има само две ваксини на 2 месеца и ще трябва да изчакаме с извеждането поне месец и повече..
Да ви е много здравичко, щастливо и обичано!
Ще се радвам да обменяме информация и съвети!

Общи условия

Активация на акаунт