Любители на кучета - 150

• 21 627
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
Аз и в другата тема писах, кураж за семейството на Кардю, дори не мога да си представя какво ви е. Всичко тук във форума ви подкрепяме, а аз лично вярвам, че той ще отиде на по-добро място. ♥️

# 76
  • Бургас
Понякога е изключително трудно! Хем искаш да го задържиш още малко, хем не искаш да се мъчи. Когато първата ни мома се запъти към поляната под дъгата, все още не беше приемливо да се използва опцията да бъде приспана за вечен сън.
Милото ми момиче не можеше да ходи изобщо. Беше свита на топка и само мигаше. Душата ме болеше да я гледам така. Може да ми се смеете, но когато седях при нея и пеех песнички и заспиваше. И последната и песничка помня, а минаха повече от 18 години. Когато си отиде от една страна си отдъхнахме, че вече нищо няма да я боли, от друга беше много, много тежко. С нея си пораснахме. Бях на 7 когато я взехме, а си отиде когато бях на 25.
След всичко, което преживя Кити (така се казва), съм твърда, че никога повече няма да позволя да гаснат бавно и мъчително. Никога повече няма да позволя две очи да гледат и да не виждат (беше сляпа и почти глуха последните месеци). Избора да приспиш тежи много, но другата опция е в пъти по - тежка.
Пипин, вече губи слух и зрение, но живеца е там. Знам, че има най - много още година, две и се надявам да са “истински”, без да е болен.

Вярвам, че когато му дойде времето Кардю ще бяга на поляната под дъгата свободен и щастлив!

# 77
И ние си имаме една звездичка,любов и болка.                                  
   Моята сестра осинови  2 годишно куче,от улиците на Божурище.Нани беше едно голямо сърце/ не само на гръбчето. Душичка...                                                                                                              Решението да я приспи ,трябваше да се вземе буквално за минути,по време на операция...Нани живя само 8 години,но ни даде толкова много.Извинявам се и аз,че ви натоварвам,но новините около Кардю така те стисват за гърлото.Да,горчи кафето днес ...Нека е без болка ,мило старче...И тичай,тичай на воля,когато дойде моментът...

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 20:37 от Roo Roo

# 78
  • Sofiа
Миличкият Кардю Heart
Съжалявам да прочета за него и се надявам да не се мъчи старчето!
Ние загубихме нашето старче през октомври и съм доволна само, че страданието му трая под 24 часа.

# 79
Милият Кардю Grinning
Всички сме с вас. Може да не ви познавам лично, но и аз страдам, защото знам какво е, а и обикнах всички кучета във форума. Много е тежко, аз след загубата на първото ми хъски се бях зарекла повече да не взимам защото много страда ама пък като се появи страха от кучета на дъщерята ми се показа,че без куче не може.
Аз сега се чудя какво да я правя Кристал. Трябяа са я обезпаразитя и външно, взех пипети на Вектра ама калпазанката много се цапа и през ден трябва да я къпя. Докато не настроим режим да си ходи навън ще е така. Некстгард мисля да й дам?

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 10:41 от patenceto_

# 80
  • под тепетата
Моята звездичка, донесла ми любов и много запознанства с хора и кучета, които иначе нямаше да срещна!

Вместо запис, че чакам снимки на момчетата от мъжа ми вече трети ден!
Sivi, благодаря!

# 81
  • София
cardhu, прегръдки. Това са най-трудните моменти и думите не стигат.
Но... прекрасния стар белодупев Кардю е нашият най-обичан пух ❤. Всички мислено сме с него, най-вече да не се мъчи много. ❤

# 82
Чудя се аз защо нямам известия, а то съм забравила, че има нова тема.
За данъка ще трябва да се помъча да снимам Гука. След кастрацията, вече вилнее из двора, но първите няколко дни ми изкара акъла. Спях седнала до нея на дивана.
Почнахме да имаме проблем със съседите заради това, че лае. Не искат да съдействат да си промени отношението към тях. Псуват, кълнат (снощи и това чух) и вероятно я замерят с нещо като ни няма.  Сетих се да пробваме с някакви успокоителни таблетки като за начало, докато измисля вариант за треньор. Доста са скъпички тези услуги и ми трябва малко време.
Дали сте давали такива таблетки? Подействалили са? От кои сте доволни? Има доста марки на пазара.

Пълни ми се душата като гледам красавиците и красавците ви! Heart

# 83
И данък от мен с малко по-стари снимки на двете ми прасенца

# 84
Благодаря на всички! Решението е взето. Ще се говори с вет в кой точно ден. Но как ще го транспортираме? Той в колата ще лежи, няма проблем. Но до колата, а и после до вътре в кабинета....Защото куч не вижда, не чува, вече и носът не работи....И рефлексът е да мърда. А като мърда и се извива, вече го боли.
Ужас е. Мм ще отсъства до четвъртък вечер и аз ще спя долу на дивана, при Кардю.

# 85
Оххх, много е тъжно 😔😭... Вет не може ли да дойде? Да му спестите и това, ако е възможно.А и да си отиде спокоен, у дома с най-близките си ...Миличкият дядко 🥺❤️

# 86
Не им е позволено на ветовете. Ще се справим. Ето снимки на Кардю от вчера

# 87
Кардю, сега прочетох за какво става на въпрос. Прегръдки за бялото старче, а на вас сили и кураж. Прекрасен е. Heart

# 88
  • под тепетата
Кардю, на дебело одеяло ако легне, а вие двете (ако няма съсед да помогне) като на носилка да го вдигнете. И с одеялото в колата, че да може после и така да го свалите. Милия ми той...

# 89
  • Mediterraneo
Оххх, разплаках се. Милото старо момче!

Общи условия

Активация на акаунт