🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 196
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Лудост са новите цени на всички забележителности, няма спор 😢
Друго се присетих аз, със сестра ми сме си обещали следващия път да сме по женски и в този ред на мисли - искаме да идем на хамам пък сега. Да препоръчате някой? Искам буквално да ме разложат на съставни части.

# 316
пристигаме 19:30 на Сабиха.
"Ако"... пристигнете в 19.30. С Пегасус всичките ми полети са закъснявали с поне час. И то през деня, какво остава за вечерни полети, когато закъсненията се натрупват.

Откакто Пегасус лети от София до Истанбул нямам закъснял полет. Ама аз имам около 15 полета годишно, знам ли, може даже на късмет 🙂

# 317
Привет от Истанбул! Тук съм за 5-6 път. Утре го дават дъждовно и искам да ви попитам за идеи как да отрепем деня, искахме да се разхождаме до Принцовите острови, но ако не стане се чудим какво да правим, видели сме основните дворци, небостъргачи и т.н. Не ни се забива в някой мол, това е най-крайншя вариант.
Твърдо ако не сте били в музея Рахми Коч идете,там може да убиете цял ден,няма да съжалявате,бил съм два пъти и бих отишъл пак Blush
Вече сме си вкъщи, вчера го ударихме на пазар по Капълъ-то и Египетския, преди това в един малък мол, па как се нарамихме с чанти с покупки, ама хич не се оплаквам - все нещо хубаво и на сметка излиза. Доста бях скептична,че шопинга вече няма да се получи, но за моя радост се оказа,че не е така.
За музея на Рахми Коч - не сме ходили, но мислите ли,че ще е интересно за жени, които не се вълнуват от техника?
Поради тази причина не съм го планирала при някое посещение.

# 318
Здравейте, от тази тема научих за esim, но се оказва, че телефона ми не поддържа такава, някой с опит в такава ситуация?

# 319
Здравейте, от тази тема научих за esim, но се оказва, че телефона ми не поддържа такава, някой с опит в такава ситуация?

Няма как да ползвате такава сим карта щом телефона не поддържа функцията.
Ако сте я платили, попитайте в чата на приложението дали ще ви възстановят сумата, но ме съмнява.

# 320
  • София

Откакто Пегасус лети от София до Истанбул нямам закъснял полет. Ама аз имам около 15 полета годишно, знам ли, може даже на късмет 🙂
на късмет е, че нямаш закъснял полет. Преди четири дни се прибрахме от Истанбул. Полетът на обед трябваше да е в 11.40часа, в 10.30 съобщиха, че го изместват за 12.30. И пристигнахме в София с 1 час закъснение.

# 321
Привет от Истанбул! Тук съм за 5-6 път. Утре го дават дъждовно и искам да ви попитам за идеи как да отрепем деня, искахме да се разхождаме до Принцовите острови, но ако не стане се чудим какво да правим, видели сме основните дворци, небостъргачи и т.н. Не ни се забива в някой мол, това е най-крайншя вариант.
Твърдо ако не сте били в музея Рахми Коч идете,там може да убиете цял ден,няма да съжалявате,бил съм два пъти и бих отишъл пак Blush
Вече сме си вкъщи, вчера го ударихме на пазар по Капълъ-то и Египетския, преди това в един малък мол, па как се нарамихме с чанти с покупки, ама хич не се оплаквам - все нещо хубаво и на сметка излиза. Доста бях скептична,че шопинга вече няма да се получи, но за моя радост се оказа,че не е така.
За музея на Рахми Коч - не сме ходили, но мислите ли,че ще е интересно за жени, които не се вълнуват от техника?
Поради тази причина не съм го планирала при някое посещение.

Щом досега сме ходили с моята жена и сестра ми и те са разглеждали с интерес,със сигурност и на Вас ще ви хареса. Има много неща който ви връщат в детството , че даже и преди това-играчки,бит,култура,занаяти,техника всякаква,коли,мотори,велосипеди,лодки,влакове,кораби,абе нямам думи,много неща има. Няма да съжалявате, непременно идете,после ще ми благодарите Blush

# 322
  • София
пристигаме 19:30 на Сабиха.
"Ако"... пристигнете в 19.30. С Пегасус всичките ми полети са закъснявали с поне час. И то през деня, какво остава за вечерни полети, когато закъсненията се натрупват.

На връщане полетът ни закъсня 2 часа и 45 минути. Самолетите чакаха на опашка на пистата за излитане.

# 323
На 17 май е Нощта на Музеите. Дали Истанбул ще участва? В интернет откривам информация от 2023 год, че са участвали и нищо след това.

Тук виждам някакво събитие за млади хора на 17 май: https://www.peramuseum.org/learning/workshop/museum-week-museum- … young-people/6041

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 20:08 от Stryper

# 324
Попадна ми много сладко изпълнение на песничка, с която ми се стори подходящо да поздравя хората в темата.

https://youtu.be/vi7CHtEkAxo?si=azUnDmcULoc6HHQn

А може и това:

https://www.youtube.com/watch?v=hYn9kx1qac8

# 325
Да, имала си късмет. Последното ми пътуване с тях до Истанбул закъсняха с 1 час. Не е нещо кой знае колко, но... да се има предвид. Със същата авиокомпания имам и други закъснения (до Фетие, Тбилиси... ), но да не разводнявам темата. Случва се.  Важното е да нямате прекачване после, че тогава вече става интересно Wink

# 326
За всички, които утре ще бъдат в Истанбул.

Има промяна в разписанието на корабите на Шехир Хатларъ.
"Уважаеми пътници,
Поради парада на знамената, който ще се проведе в понеделник, 19 май 2025 г., в Златния рог, в рамките на събитията по случай Деня на младежта и спорта на 19 май, полетите, изброени по-долу, няма да могат да се изпълняват."
Линк към информацията и разписанието.
https://sehirhatlari.istanbul/tr/duyurular/19-mayis-2025-iptal-seferler-3544
В допълнение транспортът за турски граждани е безплатен.

# 327
Опитвам се да планирам нашето пътешествие. Трябва да стигнем от  Fatih до Istanbul Aquarium в Florya. Google показва, че може да се стигне за 40 мин с B1, но такъв рейс не откривам. Да не е маршрутка? И как да разбера къде е спирката й?
Гледам, че има безплатен шатъл от Sultanahmet, но не ми се чака с него. Ще ни отиде целия ден.
От къде мога да взема пресни зеленчуци в Fatih?

# 328
  • София
Опитвам се да планирам нашето пътешествие. Трябва да стигнем от  Fatih до Istanbul Aquarium в Florya. Google показва, че може да се стигне за 40 мин с B1, но такъв рейс не откривам. Да не е маршрутка? И как да разбера къде е спирката й?
Гледам, че има безплатен шатъл от Sultanahmet, но не ми се чака с него. Ще ни отиде целия ден.
От къде мога да взема пресни зеленчуци в Fatih?
Фатих е една огромна община, обхващаща няколко квартала. Султанахмет е един от тях. Wink Няма как да се отговори на въпросите без да се уточни изходната точка.

# 329
Фатих е една огромна община, обхващаща няколко квартала. Султанахмет е един от тях. Wink Няма как да се отговори на въпросите без да се уточни изходната точка.

Мястото е до Egyptian Bazaar

Общи условия

Активация на акаунт