МАРТЕНЧЕТА спрятат си купони с много гости, торта и балони!

• 7 836
  • 266
  •   1
Отговори
# 15
Маги разбира, като й говорим. Аз й говоря много и не на "бебешки". Но тя няма много желание за говорене  Rolling Eyes Когато тя реши си говори нещо и нещо ми говори. Но смислено и осъзнато казва само мама, баба и от време на време тати. Казва и ам-ам, когато е гладна или си види паничката. От време на време си носи и гърнето, когато й се пишка или ака. Но в повечето случаи вече си е свършила работата в гащите  Laughing Аз, като гледам, за да се научим съвсем да ползваме само гърнето трябва да я слагам на него през 2часа. Тя няма точно време за акане и пикане. А и както се налива с вода, не знам  ooooh!

Зоуи, да си изкарате добре на срещата  Grinning Нормално е да ти е притеснено малко, като не познаваш хората  Grinning

# 16
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИЯ И ИВАН! bdbaloni
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА JESSY I! newsm59
Преско нищо смислено не казва. Срички-ба, ма, та, не, да, де, дай и т.н. казва, но не по предназначение. Rolling Eyes Аз въобще не се тревожа, знам, че и до 2 г. може нищо да не каже. Баща му е бил точно така. Иначе доста неща разбира, но чак всичко не. Колкото, толкова. Simple Smile

# 17
Ще изпреваря Дейзи и ще кажа че юздичка се нарича връзката под горната устна. Манипулацията по срязването й е елементарна, т.че Дейзи, не се притеснявай. Обикновено се извършва от стоматолог.
Това за стреса от бурната радост на родителите на мен пък не ми звучи логично, особено що се касае до изоставане в говорното развитие чак до 5 годишна възраст Naughty. Напротив, децата се нуждаят от окуражаване за нещата, които правят и казват.
За Катерина не мога да кажа че рабира всичко, рабира кога ще яде, само като кажа "хайде, ще папаш" и подивява от радост и започва една суетня и повтаряне на "па-па". "па-па" означава и пате, винаги когато види пате някъде се повтаря до побъркване. От няколко дни като се види на монитора на компютъра и казва бебе, също така се радва и на бебетата по ТВ и книжки. Сочи и казва Бау-бау, което звучи повече като ба-ба. Казва тата, мама, деде смислено. Сочи колите, когато я питам къде са по улицата. Много се радва на приятелката си Ели, настават радостни викове - двупосочни като се видят отдалеч, показва някои предмети, като я попитам. Сигурно казва и разбира и още неща, но сега се сещам за толкова.

# 18
  • София
Герда, приеми и моите най-искрени съболезнования.  Sad Трябва да си силна, да го преодолееш. Няма по-страшно от това, но... времето лекува... Прегръщам те!!! Cry

Зори аз съм давала Ентерол и действа, можеш също да дадеш и Смекта, но е важно хранителния режим и лечебно АД.

Честито на днешните рожденици, да са здрави и засмени!!!

# 19
  • София
Някой купил ли си е вече седялка за тоалетна? Чудя се много ли са големи и дали могат да се ползват вече? Аз лично се заглеждам в меката на Чико...? Иначе с гърнето не се справяме, Симона не иска да стои в него, въобще не се сеща за какво става въпрос. Когато е вършила нещо то е било случайно защото съм я издебвала сутрин. Мисля за сега да не я насилвам да стои и го ползваме за игра. Embarassed

# 20
Gerda, моите най-искрени съболезнования! Hug

Тася, темичката е много сладка!

ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВИНАГИ УСМИХНАТИ! newsm59

По темата - вики има някои смислени думи, но ги казва когато тя си реши. Казва - мама, тата, баба, деде, дай, бау, мяу,не, да, ам, на ена /една годинка/, бу /на колите и на обувките/, зай /зайче/, ръмжи ка то мече, показва по-голяма част от предметите в къщи като я питам къде са. Общо взето това е. Обаче вече неиска да ми покаже на колко годинки ще стане, колко голяма ще порастне, къде й е пупата, да каже чао и др. неща които знае. Като я попитам нещо от тези неща или някой друг ако я пита - казва ми не, не и ми обръща гръб. Явно вече й е писнало да я питаме по 100 пъти едно и също или е инат.
Рано или късно ще се научат да говорят, при всяко дете е различно. Сестра ми от малка не млъкваше, а братовчедка ми проговори на 3 г. Според мен има и значение колко му говориш на едно дете и колко се занимаваш с него. Колкото повече, толкова по-добре. Така си мисля.
Но пък и Adiland e права, не трябва да изразяваме радостта си много бурно, за да не се засрамят и изплашат. Аз на Вики, като направи нещо хубаво и както трябва винаги и казвам браво и тя си пляска с ръце.

Айде, че се отплеснах
 Hug Heart Eyes

# 21
Е, аз не казвам, че Маги разбира всичко  Grinning Разбира това, което очаквам от нея да разбира. Когато й кажа да дойде, идва. Когато й казвам, че ще яде, тръгва по мен с паницата и си знае какво следва. Когато я питам има ли пиш, гледа гърнето. Но тук има още да поработим. И такива неща. Определно, ако почна да й се оплаквам от колегите в офиса няма да ме разбере. И по-добре  Mr. Green А от околния свят си пада по животни. Интересуват я само кучетата и гълъбите. Закача се с хората, но не толкова. Но появи ли се мъжки екземпляр на хоризонта, зарязва всичко друго  hahaha

И според мен това с възторга и говоренето е някакво съвпадение в случая. Кой знае каква е причината. Все пак дори да се е стреснало, чак път да си глътне езика до 5год  newsm78

# 22
Честита темичка Hug
дай Боже само хубави неща да пишем в нея Praynig
Тасинка  bouquet

аз също съм на мнението на Лили за окуражаването и мисля да си реагирам естествено, да си се израдвам при всяка новост.
и като почна да пълзи и като проходи Боби буквално квичах от радост,поздравявах,го смях се и това изобщо не го спря да ходи,напротив .
а като каза мама за пръв път също подивях.сега го поздравявам и поощрявам за всяка нова думичка.аз скоро ви писах какво казва съзнателно.а иначе вече мисля,че почти всичко разбира малкия.

# 23
Габи, не знам дали не са голями седалките за нашите деца още  newsm78 Ние имаме една, но дупката й е голяма.

# 24
4естит рожден ден jessy newsm51

# 25
Благодаря ви момичета Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИЯ И ИВАН!
Бъдете здрави, весели и засмени дечица!

daizy това за устничката и при нас е така, аз го забелязах и питах педи. Тя каза че е безобидна манипулация, но е по-добре да се направи като се сменят зъбките, защото можело да се засегнат зародишите на новите зъбки. Ох и аз как го обясних... с две думи към 5-6 годинки.

Зори аз съм давала ентерол и смекта за разстройство и зелено ако. Но при нас се получи от антибиотици и спря като спряхме антибиотика, така че ентерола не зная до колко е помогнал, но не е навредил де.

Ники преди време казваше доста повече неща, а сега спря и всичко е ка-ка и та-ти, и в много редки случаи като има някакъв зор ма-ма Simple Smile

# 26
  • София
Здравейте, милички,
Аз също поощрявам Бояна, а и тя самата обожава вниманието и възхищението, но определено внимавам да не я стресна, защото ми се е случвало да кихна, примерно и да се изплаши, но като цяло споделям теорията за уплахата и твърдо смятам, че трябва много внимателно да се подхожда.
Зои, дечицата в двуезични семейства наистина има тенденция да проговарят малко по-късно, но това зависи до голяма степен от темперамента на детето, от една страна, а от друга може би ще ти е интересно да знаеш, че до около 5-6 годишна възраст тези дечица възприемат двата езика като един и на практика при тях няма н.нар езикова бариера, която се получава при "превключването" от един език на друг. След това дечица, които от малки говорят повече от един език, лесно усвояват и повече, с две думи да чакаме полиглоти Simple Smile
Честито на днешните малки рожденници   bouquet
Джеси, Честит празник, много щастие ти пожелавам   bouquet
Герда, мила, искрени съболезнования за баща ти!
Целувки   bouquet

# 27
Честита темичка  Heart Eyes аз чак сега разбрах, а вие 2 страници сте изписали  Wink

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИЯ И ИВАН!   bouquet   bouquet   bouquet
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ !!!   bouquet   bouquet   bouquet

И аз се радвам бурно на всички новости, когато проходи подскачах първите дни и плясках с ръце около него и той разбираше радостта ми и ходеше смеейки с глас  Joy все повече и по-големи разстояния
 Laughing
Зори аз съм давала ентерол и смекта по време на летния вирус няма риск от предозиране на ентерола, по-ефективни са ако са по-гъстички, т.е с много по-малко водичка като кашичка и с лъжичката насила в устенцата  Sad Михаил го изкара много тежко и давахме 2 дни и двете лекарства като мина само на лечебна хумана през това време.

# 28
Честит Рожден ден на Иван и Наталия. Да са здрави и щастливи милите дечица.

И да се похвалим,че най-накрая и ние се озьбихме tooth tooth tooth

# 29
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИЯ И ИВАН!
да са здравички весели и безкрайно щастливи   bouquet

Според мен Алекс не разбира много, много или се прави на разсеян  newsm78 незнам ама му повтарям елементарни неща а той така безучастно ме гледа...
Иначе казва  тати ,мама ,ам-ам,  ти-ти /ту-ту- тази кретенска игра с която беснеят по цяла вечер със Симона и 100 пъти си разбива главата и устата Close/   бути /боц/, знае как прави кучето и мечо като напоследък все нещо да ги обърква. Иначе като му кажа ,,затвори вратата ,, я затваря , ,,дай дистанционното,, го дава и на ,,я да видя какво ядеш или какво носиш,, показва веднага Joy общо взето това му е репертуара.

Общи условия

Активация на акаунт