МАРТЕНЧЕТА спрятат си купони с много гости, торта и балони!

• 7 836
  • 266
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мерси много Миличка! Hug

Черпя всички мами и бебоци с по една   cook от сърце!

Честито и на Вени! Да расте здрава и весела!  bouquet

Хубав ден на всички! Hug Hug

# 256
Честито на малките и големи рожденници Hug

Калина, това че си с ниско кръвно и се преуморяваш ясно - но поне храниш ли се добре, пий повече течности, поемай витамини и никакви кафета на гладно...а че ти е добро детето спор няма Laughingпък и сладък на всичкото отгоре Wink

Лили, много лошо с Катеринка, дано бързо се оправи милото Praynig

Сега да ви се похваля с мойто детенце /и аз като Калина/ снощи се събуди само два пъти Crazyнаправо си отспах, въобще откакто я мина онази болест е станала някак различна - спи по-дълго денем без да подскача и да плаче на всеки 20 мин., хапва си по-добре, някак е по-спокойна, занимава се повече сама и не иска да съм непрекъснато до нея...дали пък не е пораснала, майка казва, че аз като съм станала на годинка коренно съм се променила Thinkingдано да е това, така много лесно се живее със спящо и ядящо дете Wink

По повд агресията LaughingАли някъде на 6 месеца се научи да крещи по децата, ама ей така за веселба, та има си тя едно приятелче - момченце на година и половина - страшно чувствителна и деликатна душа, та всеки божи път като се видим и тя почва да му крещи с пълно гърло, а той милия почва да хълца, след което преминава в рев, а тя лудо се забавлява, ей ви на сега и другата страна на агресора...или пък веднъж така викна на братовчед си /който е с 3 години и половина по-голям/, че той изтича при баба им  и каза - ама тя ми крещи не искам да стоя при нея Crazy

# 257
  • София
Честит Рожден ден на Вени и на мама Даника!!!Много щастие!!!

# 258
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ!!!

Мики, наистина много интересни неща  Grinning

Кали, много е гадно това с припадъците. И аз припадам от време на време  Tired Май е от кръвно, но и аз не знам. По едно време се бях заела уж да разбера от какво ми се мотае главата толкова често, но така и до никъде не стигнах. Всичко ми било наред, а защо ходя от време на време, като пиян морков, не ми казаха  Tired Напоследък поне не е толкова често, както преди 2-3 години.

Мами, все забравям да ви пиша едно мое откритие за кис мляко. Аз вече купувам само Родопея. И причината е, че това мляко си се разваля, като нормално кис мляко. Веднъж оставих отворена кофичка кис мляко извън хланилника, за да си я доям на следващия ден. Вече не ставаше за ядене. Днес отварям кофичка, която е стояла в хладилника и тя не става за ядене. Гледам срока на годност и пише 25.03. Значи независимо от това, че е била в хладилник, просто след срока на годност /пише, че е 10 дни/ се разваля. Това ме навежда на мисълта, че има нещо истинско в това мляко и не е пълно с консерванти, като Пършевица, което си стоеше по 1мес в хладилника и нищо му нямаше.

# 259
 nbirthday  Gift4естит рожден ден на Вени и на Даника newsm59  bigdance2
Мики евала ти за поста smile3501 smile3501,много хубаво си го написала,моето мнение е то4но такова,не винаги зависи от родителите колкото и да се стараят.Аз съм на мнение,4е не можем непрекъснато да ги предпазваме от вси4ко,но пък в слу4ая с Тася онова детенце сигурно щеше да си изяде шамарите CrazyМоето дете също като се радва на някой и го удря,та се га го у4а,4е не е хубаво и да си мери силата,а ина4е децата 4есто бягат от него,защото ходи да ги прегръща със засилка и ако е някое по слаби4ко може да падне.
И да ви разправям как тази нощ Дани се събуди в 1:30 и до 3:30 беше едно сукане,въртене крякане,реване и накрая се ядосах и го сложих на неговото легло,рева истери4но 5 мин.,после го гушнах и моментално заспа,та спа без прекъсване до 9 4аса,с риск да ме обвините за лоша майка казвам,4е хи4 и не съжалявам за направеното.
Лили стискам палци Praynig Катето бързо да оздравява.

# 260
Честит рожден ден на Вени и на Даника!
Много здраве и щастливо дество им желая!

Вики вчера направи своите първи самостоятелни крачки! Wink
1-2...
А от днес вече прави по 4-5, но залита като пиян пумпал.
  Laughing

Много съм щастлива, както очевадно и той. Много се гордее от постижението си и не крие радостта си!  Party

Колкото до отока - нищо още не предприемаме. Оказа се, че Вики е резистенен към Аугментин. Имали сме го в изследванията, но никой не ни ги поиска да го види. Напразно е пил Аугментин. Сега сме на нов антибиотик. Ще го пием 5 дни. 10 дни след това ще изчакаме напълно да оздравее и така до средата на април когато вече най-вероятно ще го оперират.
Незнам само до тогава колко ще порастне отока. Дано не се наложи спешна операция преди да е озравял напълно.

# 261
  • София
Нямам време да чета Tired трябва да си изчистя къщата Rolling Eyes
Само да кажа ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес бяхме на консултация и сме здрааааави newsm68 newsm68 newsm68
Преборили сме се точно навреме за утре Wink
Качили сми 40грама Mr. Green и сме пораснали с 2 см Heart Eyes Моя трътльо, вече се вталява Mr. Green

Чао засега Hug като си спретна къщурката ще се включа Wink, че вече ме е срам да поканя хора Mr. Green Тоя нет ме разваля Mr. Green

# 262
Честито и от мен на Вени и на мама Даника! Пожелавам им най-вече здраве и много късмет!
Темата за възпитанието, която сте подхванали, е толкова сложна, че... Аз не искам да коментирам, защото незнам какво ще излезе от моето дете, че да обсъждам чуждите. Не всичко е възпитание, аз съм на мнение, че всеки се ражда с някакъв характер, а и възпитанието идва не само от родителите, а ми и от другите - външния свят, приятели, и т.н. Въобще факторите са много. Аз съм благодарна на Господ, че ме срещна с подходящи приятели, и на родителите ми, които ме научиха да не се водя по акъла на другите, а да имам собствено мнение. Надявам се и аз да успея да дам такъв урок на дъщеря си и дано Господ я пази  Praynig.
Лек и успешен ден!

# 263
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВЕНИ  newsm59

Честит Рожден ден на Даника  smile3525

Е ама наистина интересни неща прочетох  Peace
Честито прохождане на Вики, стискам палци за успешно оздавяване  Praynig

# 264
Привет и от нас най накрая !  ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ ВЕНИ И АНИКА!  bouquet
                                              Честито и на тези които пропуснахме !  bouquet

Много ми  се идва на срещата в неделя не съм от най - редовните "потребители"  Joyдосега с Бобо не сме идва ли на такива сбирки и мъничко се притесняваме Embarassed - приемате ли такива като нас Blush??

Да се включа и аз по темата за възпитанието на децата . Абсолютно  подкрепям мнението на  МИКИ за всичко. Вярно е ,че ние майките с 2 деца имаме повече опит , макар за някой неща да не съм права и да съм бъркала но и за мен най- трудното нещо на този свят е да си добър родител.
За детската площадка - не смятам, че като съм с бебе всички останали хора трябва да се съобразяват с нас непременно. Аз съм длъжна да си гледам МОЕТО дете . Склонна съм да се скарам на чуждо, но само в краен случай и в зависимост от ситуацията без скандали с майката .
 Баткото имаше много дълъг период на агресия и мога да ви кажа ,че това е голям кошмар за една майка - бесънни нощи  и мислене непрекъснато къде е причината . PraynigИзрасна този перид с много мъка от моя страна.
Била съм свидетел на грозни скандали между родители на 2 годишни деца, който са се нахапали-как звучи само. Дори имаше мерцедеси мутри - подкрепление с една дума.
Наистина всико зависи от темперамента на детето и на тази база  се гради възпитанието. 
Ето двамата ми сина са коренно различни  и аз се държа по различен начин с тях и смятам да не повтарям грешките от първия път-  каквито и да са те.
Тази тема нямя свършване  Simple Smile
 Малко снимки и от нас с парола: bobo
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114243

Болничките да оздравяват бързо!!

# 265
  • София
Честито на Рожеденниците, първо,
После да се включа и аз по темата за възпитанието на децата, определено в случаи като с Бобчо на Мила и Елица на Цеци, не бих си замълчала, бих била внимателна, разбира се, но не бих допуснала експерименти за сметка на дъщеря си.
Напълно съм съгласна с Мики, че детето е самостоятелна еденица и има собствени личностни характеристики, с които щем, не щем трябва да се съобразим, но това са две коренно различни неща.
Независимо от фактът, че на самите родители, много често им се струва, че децата им не възприемат възпитателните параметри, които им се задават, аз от гледната точна на страничен наблюдател винаги разпознавам възпитаното дете от невъзпитаното.
Да не забравяме, че между 3 и 6 годишна възраст се включва и вторият възпитателен елемент - собствената детска среда, а до тогава семейството си остава основен възпитателен фактор за детето. В случая с кумовете на Цеци, според мен детето расте в среда на пасивна или активна агресия/най-вероятно и двете/ и на практика е проектирало въпросната агресия върху Елица/като по-малка, съответно значително по-беззащитна/, както прочетох случая, ако правилно го е описала Цеци, съм почти сигурна в предположението си.
Но да не забравяме, че агресията е нормална част от емоционалната сфера на всеки човек, но децата трябва да научим как да я контролират.
С две думи- агресията е нормална детска проява, но само в някои граници- ако тръгна да обяснявам, ще стане много дълго.
Така, че нещата имат две основни насоки-едната е семейната среда, където детето мии получава основното и най-важно, наречено на прост български език "домашно възпитание" и насочващо-анализиращо в отношенията на детето във собствената му среда- децата, където то, само трябва да се справи, но родителят трябва да анализира заедно с него различните ситуации /без пряка намеса, освен ако не става дума за явна агресия- никога няма да оставя някой да ми малтретира детето/. Смятам за напълно погрешно да водя активно детето си в неговата среда /както казва Мики/ това е негова територия, негов социум и то трябва да определя правилата и отношенията там, но аз ще съм наблизо и ще показвам и анализирам заедно с него ситуациите и ще му помагам да ги решава.Това е фундаментален момент, що се отнася до личностното развитие на детето и трупането на собствени "активи" по отношение на социалният му опит е сериозна основа за адекватни бъдещи способности в това отношение.
Дано не съм ви отегчила с дългия пост, преди години се занимавах с детска психология, това е и едно от нещата, които съм завършила, де, но от доста време не се занимавам с това. Сега, обаче това ще е от полза за Бояна.
Целувки  bouquet

# 266
Ази  Hugпрекрасен пост  bouquet
може ли да дадеш и някакви конкретни идеи как да реагираме в подобни ситуации Hug
и сега точно по темата-вижте до какви крайности можело да се стигне покрай спречквания между деца и родители на детската площадка-явно проблема е серьозен Shocked
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177247.0

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 17:47 от Mila mama

Общи условия

Активация на акаунт