МАРТЕНЧЕТА спрятат си купони с много гости, торта и балони!

• 7 845
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
Герчо, моля те сподели сайта на Пикадили за доставки.

http://www.bgmenu.com/default.aspx?c=100&l=134

# 226
Аз когато извеждам сина ми на детска площадка, стоя кажи-речи до него. Ояснявам му  да е внимателен с по-малките деца, да им прави път на пързалката или забележка, ако се люлее много силно. Но ми прави впечатление, че повечето майки си пият кафето и дърдоят  и изобщо не забелязват къде са децата им, да не говорим за контрол. Но когато е в  детската градина съм му казала, "ако те бият, бии и ти, но не започвай никога първи. Когато си виновен, трябва да имаш доблестта да се извиниш." Така ги разбирам аз нещата, не искам децата ми да са олицетворение на  "добродушието и милосърдието", защото няма да оцелеят в този агресивен свят. Naughty
абсолютно съгласна с теб Peace
На Благо и по 200 пъти на ден да му кажа не, само се хили. Досега не съм имала като вашите случай. С децата които излизаме няма проблем, всички като видят по-малките отстъпват и да това си зависи изцяло от родителите.  Не го оставям да си имсли, че като е по-малък всички ще го пазят и ще му дават каквото иска, взимам нещо от него и го давам на друго дете да си поиграе, когато поиска, досега не е протестирал. Възпитанието на децата е най-сложното и точно там трябва да се потрудим най-много Confused Всичко си е до темперамент на детето, няма един начин на възпитание. Това е моето мнение по въпроса Peace

# 227
Габи, аз го научих като ми се инати и излизам от стаята. Ефекта не е поразителен, но в доста случаи помага. Има доста плюсове - първо детето се научи, че не е хубаво това, което прави и второ ако много ме ядоса има опасност да му викна, а това въобще не е добре. Даже, милия, толкова не е свикнал да повишавам тон, че вчера ми седна на толкова пазения болен крак и аз извиках от болка /не мчного силно, но той се разплака... Сега като се тръшне и тръгна само да ставам и веднага престава. А и никога не ме е сломявал с ината си та милия незнам що го прави

# 228
  • София
Здравейте, мами! Hug

ЧРД на всички рожденници които сме пропуснали!   bouquet Hug Да са живи и здрави дечицата и само да ви радват!  bouquet
Аз скоро не съм се включвала ама баткото ни беше болен а и малчо все мрънка с тия зъбки - та не ми остава време дори да ви изчета! Embarassed

Мами, моля да споделите къде в  София може да се потанцува на хубава музика  newsm78- утре имам рожден ден и ми се иска малко да поизлезем с приятели ама за беда на мен такава случка не ми се е случвала от почти 3 години та съм доста назад с материала? #Crazy

Предварително много ви благодаря и хубав ден на всички!

# 229
Веси, аз гледах, че нали точно тогава се влачех по лекари да видя изостава ли ми детето или не  Joy Joy Joy - та гледах много внимателно всички дечица да видя разлика има ли... Тогава Мишо на Катето крачеше доста уверено хванат само за една ръка. Така крачи моят мъник в момента - тоест след месец и нещо... Та като гледам те кога проходиха стабилно мойт синковец сигурно ще мине толкова с тези темпове, с които се развива

Герчо , споко  Winkи Ели още  ходи само хваната за ръчички.Едва от вчера се пусна с едната ръка , но няма никаква опора. .Аз си мислех , че ще проходи бързо , защото докато пропълзи и на втория ден се изправи и тръгна да се придвижва по мебелите , но вече трети месец сме в абсолютен застой.Което не ме притеснява , нито пък си мисля , че изостава.Просто я наблюдавам , как малко по малко става все по-чевръста и не и помагам абсолютно с нищо.Вечер баща и я погва да ходят за ръчички а цял ден нарочно я оставям да щъка след мен както намери за добре. Лично аз смятам , че така си израства по-самостоятелна и прохождането ще си дойде от самосебе си , когато тялото и мозъкът и са готови за това.Както и друг път съм казвала  -  стана доста предпазлива , защото знае , че няма никой около нея да я пази и ако не друго - се научи как да пада и да сяда.
nyc  , аз също бях впечатлена от катерушките и от гледката зад тях.

# 230
Здравейте, мами! Hug

Мами, моля да споделите къде в  София може да се потанцува на хубава музика  newsm78- утре имам рожден ден и ми се иска малко да поизлезем с приятели ама за беда на мен такава случка не ми се е случвала от почти 3 години та съм доста назад с материала? #Crazy

В Брилянтин пускат и от нашето време  Wink, като изключим навалицата повечето случаи музиката е била ОК  Peace  и да се забавлявате много  Hug

# 231
 Виждам че сте започнали тема за непослушните деца. Аз също не ги обичам особено (а кой ли ги обича), но все повече си мисля, че понякога родителите просто са безсилни. Когато Али беше бебе, правех забележка на майките чиито деца упорито тичаха и крещяха до количката. Те ми отвръщаха, че са ги извели на игра и нищо не могат да направят. А факта че ние сме дошли първи в тази част на парка, него отчитат. Седят по пейките, пият кафе и дори на правят забележка на техните диванета. Но този случай обаче родителите са виновни.
 Другото което не обичам е някоя майка да ми каже на детето не пипай, тези играчки са си наши. Това се случи преди няколко седмици. Али е много общителна и все тича след децата. Едното с което бяхме излезли, ходи много отдавна. Докато го преследваше разбрах, че му иска играчката ( от онези които се бутат, има ги в магазините по левче ). Преместих я че не е редно и отидохме при другото дете. То е още малко и не ходи, но пък има същата играчка. Когато Али посегна, майката каза не пипай, ние не си я даваме. Така ми стана неприятно. Малко след това си тръгнах и й купих същата. Е вече не я искаше...

# 232
Привет мами!

По темата: аз си мисля,  че за всичко си е виновен родителя, децата са си деца но ако някои основни неща не са им обяснени както трябва, положението излиза извън контрол. И при мен имаше един подобен случай - една девойка на около 3 години бутна Анна-Мария нарочно, направих и няколко пъти забележка, но тя го направи отново и отново, навсякъде накъдето ходеше моята девойка, натам и другото момиче и все я буташе. Накрая я бутна доста силно и Анна-Мария падна и се разрева. Поогледах за майката но така и не разбрах коя от всичките седнали на пейката е въпросната, никой не се оглеждаше за детето си. Много се ядосах зашото 100 пъти казах на момиченцето, че така не е редно, че така не се прави с по-малките, но след като Анна-Мария падна така се ядосах и и казах, че аз ако я бутна ще падне лошо и ще плаче много. Грубичка бях ама много ме ядоса това девойче . След което си тръгнахме като така и не разбрах коя е майката. Така, че според мен всичко е до родителя и начина на възпитание.

Даника, зависи каква музика ти се слуша. Ако искаш музика от 70, 80те -  аз като Катето препоръчвам Брилянтин, ако ти се ходи на пиано-бар - много хубав е този в Изток - Lime bar (май така се казваше), клубна музика - Ялта, Ескейп. Барове и дискотеки в София има за всеки вкус Simple Smile   

# 233
темата е станала страшно интересна
Цеци  Hug случая на детето на кумувете ви ме потресе не толкова поведението на детето(щото на 2 години още неразбира),колкото тяхното  Shocked
и то при условие,че са ви приятели
иначе една от приятелките ми има също 2 годишно дете и на питката на друга обща приятелка това 2 годишно момиченце така зверски ощипа новороденото бебе ,че щях да припадна от изумление а майката на щипещото не го гледаше а клюкареше.тя е преуморена и само гледа да е в компания, където все някой ще хвърля по някой поглед към дъщеря и а тя ще си позволи да се откъсне от нея ,но това не я извинява.същата майка ми разправяше,как щерка и обичала толкова животинките ,че като и попаднели животинчета как ги галела(щипела-по моему)-това ми напомни" За мишките и хората"

Калаза Hugтия девойчета обаче на 4-5 години са си достатъчно големи и разбират, какво правят.отвратителна случка.възхищавам ти се за самообладанието

Нели Hugтова "не пипай"също много грозно

за съжаление в днешно време да си Възпитан означава да ти се качват на главата
аз няма да бъда възпитана за сметка на детето ми

Габи  Hugмоляте недей да се притесняваш
Симонка е бебче ,тя те скубе от обич,просто по бурно изразява любовта си
а за Не-то и Бобката не изпълнява,но мен това не ме притеснява -сега се самоосъзнават ,като отделни личности,това противопоставяне е естествено Hug

Зори Hugизобщо не си била груба-даже мила ,аз щях да побеснея #2gunfire

# 234
  • София
Аз пък все си мислех, че това осъзнаване като отделни личности става около 2-рата годинка.../тогава нистина децата стават и по-агресивни/ но може би е това и аз съм си го мислела, защото в един период, в който уж по-не разбираше реагираше адекватно на думите ми и по специално на не-то, а сега виждам, че в най-добрият случай се прави, че не чува. ooooh!

# 235
За НЕ-то, Али ту разбира, ту се прави, че не знае какво означава. Иначе като й се скарам реве и иска да я гушна

# 236
Веси, аз гледах, че нали точно тогава се влачех по лекари да видя изостава ли ми детето или не  Joy Joy Joy - та гледах много внимателно всички дечица да видя разлика има ли... Тогава Мишо на Катето крачеше доста уверено хванат само за една ръка. Така крачи моят мъник в момента - тоест след месец и нещо... Та като гледам те кога проходиха стабилно мойт синковец сигурно ще мине толкова с тези темпове, с които се развива

Герчо , споко  Winkи Ели още  ходи само хваната за ръчички.Едва от вчера се пусна с едната ръка , но няма никаква опора. .Аз си мислех , че ще проходи бързо , защото докато пропълзи и на втория ден се изправи и тръгна да се придвижва по мебелите , но вече трети месец сме в абсолютен застой.Което не ме притеснява , нито пък си мисля , че изостава.Просто я наблюдавам , как малко по малко става все по-чевръста и не и помагам абсолютно с нищо.Вечер баща и я погва да ходят за ръчички а цял ден нарочно я оставям да щъка след мен както намери за добре. Лично аз смятам , че така си израства по-самостоятелна и прохождането ще си дойде от самосебе си , когато тялото и мозъкът и са готови за това.Както и друг път съм казвала  -  стана доста предпазлива , защото знае , че няма никой около нея да я пази и ако не друго - се научи как да пада и да сяда.
nyc  , аз също бях впечатлена от катерушките и от гледката зад тях.
цеци, моят синковец сигурно от 2 седмици прави по някоя самостоятелна крачка, но ги ситни като балерина и прави най-много по 7-8 самостоятелни - тоест не повече от 1 метър. Иначе като го държа за една ръка и прави едни големи крачки /е, понякога както си крачи уверено и като ми увисне за ръката и ми изкарва акъла/. А допреди половин месец не можеше да ходи и за двете ръце като го хвана. Явно просто си му дойде времето, но за същинско прохождане още не става и на въпрос. Иначе след стреса, дето всички ми повтаряха, че ще проходи след година и два и даже и по-крайни мнения направо ми се вижда като маратонец с неговите 76-8 крачки.

# 237
Борива много ми е мъ4но за Преско Cry,как все на вас се слу4ва Cry
Дейзи според мен трябва да я приу4иш твоята девойка на пове4е самостоятелност.Аз Дани винаги съм го оставяла сам да се оправя и се справя перфектно,в крайна сметка не можеш цял живот да я предпазваш Peace
Относно агресиите незнам какво да кажа,защото не съм се сблъсквала с такива де4ица.Само веднъж едно моми4енце блъскаше Дани и той падна,но той го прие със смях и на игра.Като я попитах защо го прави ми каза,4е Дани и се радва много грубо и я наранява.Стана ми много неудобно,на него нищо не мога да му кажа,защото още не ме разбира и на майка и не казах,защотот тя много и се кара.

# 238
За НЕ-то, Али ту разбира, ту се прави, че не знае какво означава. Иначе като й се скарам реве и иска да я гушна
много добре разбират според мен, Михаил като чуе не от баща си се спира и го гледа, чака да се разсее и продължава, на мен не ми реагира изобщо в общия случай се смеее и продължава каквото е започнал  Joy напоследък като си чуе името от баща си вика "НЕ "  hahaha явно постоянното повтаряне "не Михаиле, не Мишо ...", е прието като нещо което трябва да научи  Joy и да повтаря.

# 239
Здравейте!
Форумът нещо ми се е прецакал днес...Тъкмо реших да пиша и аз нещо...

Елина също ми се тръшка, като не стане по нейното и както е седнала ляга с все сила назад. Но аз не отстъпвам на плача й...Гадно от моя страна, ама няма как

Иначе и аз ходя след Елина да я пазя, че все ме е страх, че лошо ще падне. Казвам си да я оставям , ама като ме е страх.
Поздрави от нас

Общи условия

Активация на акаунт