Аз вече незнам кой ден поред не успявам да взема урина.......пробвах на чешмата , с колектор....единия ден докато се обърна за буркана , тя се изпишка на земята
.вече ми писнаЗА Агресията - аз също съм възмутена от поведението на по-големите деца.От една страна съм съгласна , че винаги важи закона на джунглата , и нашите дечица още са малки и трябва да получат доста шамари от живота , докато се научат да се отбраняват , но наистина идва момента , в който родителите нехаят за поведението на децата си и дори ги толерират.
Забелязала съм , че Ели се свива и гледа учудено когато някое по-голямо дете и вземе нещо.Ако съм аз - ще се разплаче , но иначе дава всичко , само мир да има.Да ама , аз не съм съгласна така.Ще ви разкажа следния случай:
Отиваме на гости в кумовете ни , те имат две годишно дете.Естествено то усеща , че е на своя територия и започна със злоба да взема всичко от ръцете на Ели , дори и нейните играчки , тя го фледа , гледа и накрая спря да му обръща внимание.Той обаче продължаваше да усеща заплаха и постоянно се чуди как да я докопа и да я удари , при което баща му казва: "Ами той така е свикнал да се бият с братовчед си за играчките".... Аз го намерих за нормално за неговата възраст , но все пак очаквах да му направят забележка , а майката ми вика: -"Гледай Ели да не и направи нещо , защото аз и да му кажа той не разбира
С две думи: Ами моето дете се отбранява - ти пази твоето
Пак си премълчах , но виждах в очите на мъжа ми силно безпокойство и яд. Мина известно време и другото дете докопа една стъклена чаша.Баща му сто пъти предупреди да я вземат от ръцете му , но ......пак нехайство.Наблюдавах как момчето малко по малко доближава (уж разсеяно Ели) и се усетих , че иска да я удари с чашата.Само докато стигна до нея , той се намести над Ели и пусна чашата(уж случайно)
.Незнам на кого и на каво да препиша тази агресия.След две седмици ще кръщаваме заедно двете деца и ми е леко притеснено какво ще изживее пак детето ми
легнах си в сто часа, и съм спала като претрепана, даже не помня Али колко пъти се събуди през нощта, по някое време нощес си свалила ританките и краката й естествено бяха ледени, завъртяла се с краката към мен и в 6 сутринта ми каза айде ставай с един шут с ледена пета в окото
Тя като посегнеше за някоя играчка в неговите ръце, той доброволно й я даваше, защото "е мъничка и ще й бъде по-интересна отколкото на него". Тя естетсвено се възползва от отстъпчивостта му и му се качи на главата (като една достойна жена). Но не всички деца са лоши все пак. Той си строеше разни неща с нейните кубчета, а тя ходеше и всичко разваляше, но той нито за миг не прияви раздразнителност, а се смееше - и тя с него. Голяма игра падна. Накрая същия този малчуган, поиска да вземе една от книжките на Криси, за да си я разглежда у тях. Е как да не му я дам ....
. Вчера баща ми изкоментира колко много е надобрял иван с ходенето, защото не го беше виждал една седмица, а на мен ми се струва, че не е мръднал на йота през последната седмица. Просто явно като съм всеки ден с детето и не ми прави впечатление, но е далеч още от думата стабилен, а и след моето падане съм твърдо решила прощапулника да е като е доста стабилен, че аз квато съм - от право положение мога да падна, не искам и той да е като мене
, винаги когато има опасност да нарани някого му казвам да внимава и не знам колко ме разбира, но обяснявам какво може да причини, досега никой не е проявявал агресивно поведение към детето ми и не знам как ще реагирам, но той нали е най-малкия сред децата на приятелките ми и те се радват на бебето, но не може да стои винаги изолиран от външния свят
, давам му дистанционни, телефони, книги, чаши, каквото пожелае, в началото стоях до него и внимавах да не ги счупи или повреди, той сам губи интерес след извесно време. Е резултата е, че когато пожелае нещо, което баба му или баща му не позволяват той започва да крещи мама мамаммама

Първо постоянно обикаляха около нашата маса, сипваха ни захар по чашите, взимаха от солетите на децата, играчките им, абе все едно ние сме на тяхната маса...ужас! Но най-фрапиращото беше, когато пуснах Ники от количката да се разходи и вървя плътно след него защото ги виждам, че са много невнимателни и ще го съборят, и както си се разхождаме, едната кака идва до него, започва да му дърпа бастуна (това топче с дръжка, дето се търкаля по земята, не знам как се казва