МАРТЕНЧЕТА спрятат си купони с много гости, торта и балони!

• 7 845
  • 266
  •   1
Отговори
# 60
Честит празник на Алис, Маги и Стела - радост, щастие и любов! Весело детство!

Аз да се отчета от вчерашната консултация - иван е отслабнал 100 грава и е 9.300 и 80 см! Добре, че милото не се е родило прасенце, че при толкова храна и такъв прираст да са му теглили ножа  Joy Joy Joy. Взеха му кръв и урина и пуснах и изследване за кръвна група, че на 6м забравих.

Сега се връщам да чета, че доста пропуснах от вчера

# 61
  • In the jungle out there..
Герда, най-искрени съболезнования Confused Бъди силна!

Честит рожден ден на Маги, Алис и Стела! Бeзгрижно детство и много късмет в живота!

# 62
Хайде пак да се отчета - прочетах всичко!
По повод забелването - освен съветите, които вече са дадени за реванола, моето педи препоръча като не иска да пишка да го слагам в леген с топла вода да пишка във водата. Много помогна. При нас нямаше кой знае ква драма - нощта спа спокойно, но на следващия ден рева при пишкане. До вечерта отшумя.
Дейзи, аз обожавам разстояние между зъбите - може би познавам само изключително красви хора с такова и то им придава някакъв допълнителен чар!
Да питам за прохождането - значи от 1 седмица малкия прави по 5-6 крачки сам, от вчера и по повече, но аз като че ли очаквах по-бързо да стане стабилен и да забрави лазенено. При проходилите бебета как беше? В момента е супер смешен, защото като види, че го чака по-дълъг път от 5 крачки сяда и почва да лази, но вече не лази като нормалните деца, а с едното краче се избутва на пръсти, а само с другото лази. Как го обясних... дано сте ме разбрали.Иначе крачките са му като на балерина - супер дребни.
За говоренето - като не се движеше толкова до преди месец казваше много думички, след това голямо затишие, в което казваше само аза /кучето/ и айде и некви несвързани, от което чат пат се разбираше дай, тата и дете ама сега пак е на вълна говорене - бъбри по цял ден, но трудно му разбирам отвреме намреме по нещичко - дет се вика в момента се опитваме да си върнем репертоара преди лазенето и ходенето  Joy. Иначе продължава нищо почти да не разбира - като му кажа ела и идва, като му кажа ей сега ще те хвана и лази в обратната посока и знае, че от дистанционното се пуска телевизора, но само случойно успява да го включи или загаси. Иначе като направи нещо ново и му казвам бравоооо и той се хили с глас. Казва чао само когато му изнася - тоест маха с ръка и пляска пак само като му изнася.
На консултацията у провериха топките - всичко е наред!

За разтройство - моето педи ме предупреди, че не трябва да се дава нищо млечно или мазно! Имайте го предвид - ако се дава мляко то е или лечебна хумана или друг вид лечебна храна - има май на почнти всички марки, ама моя само хуманата яде.
И не на последно място да се похваля, че май иван не пишка нощно време. Значи от доста време забелязвам, че памперса не е жълт сутрин, но пък има топка отпред  newsm78 newsm78 newsm78. А то май ще се окаже, че прсто от запотяване или нещо такова като спи и гела в памперса реагира. Вчера спа цяла нощ с колектора за да събера урина и на сутринта колектора чист, а памперса пак твърд отпред. Та по голо дупе и с колектор седя един час. На финала леко отчаяна му дадах да пие вода до насита и за секунда напълни целия плик - много смешно беше, че аз пчнах да викам баща му, че бяхме на леглото, а целия плик се напълни и щеше да прелее, но спря навреме. Изпишка повече от 150 мл, които си ги е стискал нощта. Май ще трябва да се въоража с търпение и да се пробвам някой ден без памперс
За кърмата - аз кърмих само месец и половина, но като стисна продължава да има по някоя капка. ходих на мамолог преди месец някъде и не каза, че не е нормално  newsm78.

# 63
Честит Рожден Ден на Алис,Маги и Стела. Мили дечица бьдете здрави и щастливи .

Милички много ви благодаря за поздравленията. Аз се бях притеснила вече с тези зьби,ама и нас ни огря най-накрая. Да ви се похваля,че тази седмица най-накрая взехме колата,та ще се опитам да дойда за партито. Hug

# 64
Герчо Hug за ходенето-Бобата още пада по дупе и понякога ходи, като пиян моряк и аз вървя след него притеснена,че ще падне,защото в къщи е с теракот , но пък като го пуснах на ливадата на вилаета не  ме беше страх,щото и да падне е на меко и там той се развихри,ходи ,тича ,гони ме и беше супер стабилен обикаляйки сам огромната ливада
откак проходи изобщо не лазеше,докато не се видяхме с Денис(който си лази ) и Бобата след срещата почна и той от време на време малко да лази Joyплагиата дребен Joy

а за разбирането-бебо Иван а и всички бебоци вече са на етап в който разбират около 30-40 думи(туй го четох някъде и съм сигурна)затова не се притеснявай изобщо той си разбира всичко,но още неможе да ти го покаже Peace

Дейзи Hug предполагам знаеш за разтройството-при кърмачетата не се спира кърменето,то лекува

Кремче Hugчестита кола

# 65
GerDa, Геринце много съжалявам  Sad
Съпричастна съм към болката ти и знам колко много боли и колко невероятно е , че това се е случило.
Много ми е мъчно  Sad
Обади ми се ако имаш нужда да поговориш за това.

# 66
Честит Рожден Ден на Алис,Маги и Стела. Tada newsm38 nbirthday

# 67
  • София
Добро утро! Hug

Честит Рожден ден на Алис,Маги и Стела!!!Да растът здравички,умни,красиви и щастливи госпожици!!!

За забелването, при нас изобщо нямаше драма,тъй като забелвахме постепенно и полекичка и той така и не разбра Simple Smile.На 3 месеца вече беше с напълно забелен пишок,предимно баща му се занимаваше с тая процедура,че мен ме беше шубе.

Герчо,Дани направи първите си самостоятелни крачки в края на 9-ти месец,а проходи в началото на 11,при нас този процес стана по-бавничко,през цялото време пробваше,но предпочиташе да пълзи.Но пък при всяко детенце е различно,така че той си знае най-добре,като се почувства сигурен все повече ще предпочита ходенето пред пълзенето WinkМен още ме е страх да го пусна вънка,откакто падна и си ожули носа и челото,и все го държа за качулката отзад.

Дани също разбира доста неща,понякога много ме изненадва с реакциите си,хич не трябва да ги подценяваме Wink

Креми,айде честито ви зъбче и кола!Много са ти хубави тортичките!

Калина,честито возило и на теб,и без аварии вече!

Мами на момченца,теститисите на вашите дечица в торбичката ли си стоят?Нашите май са асансьорни и все като го преобувам или къпя торбичката е празна SadМного ми е притеснено,защото педито каза,пък и аз четох,че до годинката трябвало да си слязат окончателно където им е мястото,иначе се правела операция,за да няма проблеми по нататък  и да може да си има дечица.

айде цунки на всички! Hug

# 68
Честит Рожден Ден на Маги, Алис и Стела! Да растат здрави и лъчезарни дечица, и весело изкарване!

# 69
  • София, център
Честит Рожден Ден на Маги, Алис и Стела! Да сте здрави,щастливи и много обичани!

# 70
Здравейте Мами!

Не ми е останало време да чета, ще го направя малко по късно, но искам да благодаря на всички за поздрвленията!!!

Ние вчера празнувахме в тесен семеен кръг, което ще рече ние тримцата. Вечерта дойдоха едни приятели, та и с тях отбелязахме рожденния ден. Детското парти ще бъде след 2 седмици, така решихме, въпреки грандиозните ми планове, просто почти всички дечица сега са болнички, а и нашия татко е с температура та затова...

Много целувчици от нас!

Честит рожден ден на днешните рожденници! Желая им прекрасно детство, да са здравички и много да радват мама и тати!!!

# 71
Благодаря за пожеланията, мами  Hug  Heart Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА АЛИ И СТЕЛА!!! newsm59 newsm67 nbirthday baloni bdbaloni

Герчо, Маги забрави лазенето за о/о 3-4 седмици. Но до тогава си лазеше доста. Особено, както казваш ти, като има повече за ходене или иска да стигне бързо някъде  Grinning

# 72
Честит рожден ден на Маги, Алис и Стела! newsm59  ura

Герчо, Благо проходи стабилно за около месец, преди това на по-дълги растояния пълзеше, той и сега понякога си пълзи де Peace

Благито послучай утрешния рожден ден е със сополи, сутринта като станах и го видях направо  Cry
на капки и нурофен сме, излезе единия горен зъб, сега и другия чакаме, ужас и на долните зъби беше същата работа Cry
Креми честито ви зъбче и честита кола! Калина честита кола и на теб!  bouquet
За говоренето Благо казва мама, деде, тата, маха с ръка за чао, разбира повечето неща, ама се прави на щур Wink и хитрува само. Като види че някои прави нещо веднага го прави същото, но само когато си реши той, а акто го карам да го направи неще.
Лек ден

# 73
4естит рожден ден на али,маги и стелада растат здрави4ки,весело и безгрижно детство им пожелавам

А за деизи,веси и анетка

Зои, дечицата в двуезични семейства наистина има тенденция да проговарят малко по-късно, но това зависи до голяма степен от темперамента на детето, от една страна, а от друга може би ще ти е интересно да знаеш, че до около 5-6 годишна възраст тези дечица възприемат двата езика като един и на практика при тях няма н.нар езикова бариера, която се получава при "превключването" от един език на друг. След това дечица, които от малки говорят повече от един език, лесно усвояват и повече, с две думи да чакаме полиглоти Simple Smile
Тук не мога да се съглася,понеже познавам много двуези4ни де4ица,които на 2/3 годинки говорят и двата езика и не ги мешат Peace
Ади аз къпя Дани всеки ден и ще продължа така,все пак и аз се къпя всеки ден и смятам, 4е това е нормално,а и това му е 4аст от ритуала за приспиване.
Относно забелването аз най сетне питах нашата педиятърка и тя ми каза,4е в Португалия забелването отдавна не се практикува,просто се из4аква детенцето да стане на 5г и ако дотогава слу4аино не се е забелила само се слага един крем и сами4ка си се забелва,та поне тази грижа ми отпадна.
Кетито кажи ги какви са тия игри и ние да пе4елим Joy
Герчо, Маги забрави лазенето за о/о 3-4 седмици. Но до тогава си лазеше доста. Особено, както казваш ти, като има повече за ходене или иска да стигне бързо някъде  Grinning
За Дани важи абсолиутно същото.

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 11:37 от zoui

# 74
  • Русе
Честит рожден ден на Маги, Алис и Стела!

Здрави и щастливи дечица да растат!!!!

Аз отивам да чета назад  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт