Избор на телефон - 3 тема

• 14 426
  • 446
  •   2
Отговори
# 345
в dxomark 14-ката има 133 точки за камера, а 15 има 145 точки. основната камера на 15-ката е с по-добър сензор. процесорът е по-добър и батерията е малко по-издръжлива. вече при снимане всичко е субективно - едни харесват повече естествени цветове, други по- наситени и т.н.

# 346
  • СОФИЯ
Здравейте,някой с отзиви за моторола рейзър 40? Ще се използва за стандартни неща,фейсбук,интернет ...нищо особено ,без игри .Батерията малко ме спира,като издръжливост .Благодаря

# 347
Моделът е вече на 2 години. Процесорът е среден клас. Батерията наистина с 4200, поне 5000 е трябвало. Ако го купувате на много изгодна цена...
Иначе конкуренцията предлага доста модели

# 348
Кой от двата модела да избера Samsung Galaxy A25 5G 256 8 или Xiami Redmi Note 14 5G 256 8? На шиомитата ми харесва, че има опция сканиране на баркод, Самсунг предлага ли я? Ползвам основно приложения за онлайн пазаруване и на разни магазини, букинг, плъкси, информационни канали за четене на новини - телеграмм, тик ток, ю туб, Инстаграм, фейсбук и разбира се бг-мама. Да правя селфита не ми е приоритетно. Имам и няколко игрички. Като цяло целта ми е да имам стабилна батерия и да не се налага да сменям скоро апарата, понеже хич не обичам.

# 349
  • Out of the Mix
На кантар са.

А защо не изчакаш малко и не вземеш Redmi Note 15 Pro.

Аз това бих направил.

# 350
Кой от двата модела да избера Samsung Galaxy A25 5G 256 8 или Xiami Redmi Note 14 5G 256 8? На шиомитата ми харесва, че има опция сканиране на баркод, Самсунг предлага ли я? Ползвам основно приложения за онлайн пазаруване и на разни магазини, букинг, плъкси, информационни канали за четене на новини - телеграмм, тик ток, ю туб, Инстаграм, фейсбук и разбира се бг-мама. Да правя селфита не ми е приоритетно. Имам и няколко игрички. Като цяло целта ми е да имам стабилна батерия и да не се налага да сменям скоро апарата, понеже хич не обичам.
Слаби за днешните стандартни. По принцип отново щях да предложа Poco F6, но не го намирам на разумна цена вече. Той е 2-3 пъти по-добър за 640-650лв.
Poco X7(марка на Xiaomi) е по-добър от двата изброени от теб https://www.pazaruvaj.com/p/xiaomi-poco-x7-5g-256gb-8gb-ram-dual … 92775/#overviews/

# 351
samsung като отворите приложението за камера и директно разбира, че е qr код и сканира - без допълнителни приложения. има honor magic 6 lite ( или 7 lite) с много издръжлива батерия ( според dxomark са с едни от най-добрите батерии). за самсунг а35/а55/ а36

# 352
  • Out of the Mix
Какво означава "слаб" за среден клас телефон?
То по тази логика всичко до 500-600 лв. "не става".
Естествено, че S-ките, Ябълките и топ моделите имат върхови камери и т.н., но не на всеки му трябва чак толкова, или пък не всеки играе игри. Убеден съм, че болшинството от потребители дори не използват пълния капацитет и възможности дори на среден клас апарат.

# 353
Относно въпроса колко мощен телефон ми трябва, доскоро ползвах служебен Самсунг Галакси а34 и имаше и повече екстри от колкото са ми необходими. Търсех същия, но вече е изчерпан варианта 256 8, за това се насочих към тези модели, не намерих особена разлика в характеристиките. В момента имам един личен шиоми редми 6 на повече от 5години и ми върши работа, но вече му е зле батерията. И това ми е идеята да го сменя, страх ме е да не откаже отведнъж и да ми се изтрие информацията, но и все пак искам да го ползвам пак дълго време. А и като пътувам ми се иска да имам стабилна батерия. Ще погледна и другите телефони, които ми препоръчахте.

# 354
Какво означава "слаб" за среден клас телефон?
То по тази логика всичко до 500-600 лв. "не става".
Естествено, че S-ките, Ябълките и топ моделите имат върхови камери и т.н., но не на всеки му трябва чак толкова, или пък не всеки играе игри. Убеден съм, че болшинството от потребители дори не използват пълния капацитет и възможности дори на среден клас апарат.
Слаб за парите от 500-600лв. Както виждаш съм дал за пример телефон за 500лв., а не за 2000лв.  По принцип е логично, че телефон за 200лв. е бавен, но не е само в това компромиса, а във всичко. Например едно от важните неща е дисплея, който при по-скъпите модели OLED, а не LCD.

# 355
  • Out of the Mix
Xiaomi всички са с ОЛЕД, особено note pro сериите.
Факт, задължително е да е ОЛЕД, 120hz опресняване.
Всичко живо вече е с поне 6/8 рам, памет под 128 гб няма, вече сякаш стандарт е поне 256 гб, което смятам е достатъчно. Приличен стерео звук с пищялки и отгоре, не само отдолу. На мен ми е достатъчно. Камерите вече в най-новите са много прилични и с OIS на основната. Очаквам вече в 16-та догодина да има и пълна поддръжка на 4к 60hz на основната и селфи камерите с OIS, a видеото да е с EIS, и добър нощен режим. Все още съм доволен и си ползвам 10-ката, а 15-ката със сигурност поне, като камери ще е една идея по-добра, все пак 5 поколения разлика.
Не виждам иначе, като процесори и колко по-бързо може да работи един телефон. Изключвам игри, не играя.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 09:31 от Revoker

# 356
Избирате според бюджета си: с възможно най много рам и вътрешна памет. Най нова версия на андроид и процесор. Защото приложенията стават все по тежки и големи и заемат все повече рам памет и вътрешна памет . А телефона не е компютър за да добавим рам или нещо друго.
Телефонът е техника и си е на късмет. Така че, каквото ви хареса. Като меню дизайн и т.н. и на първо място техническите характеристики

# 357
Xiaomi всички са с ОЛЕД, особено note pro сериите.
Факт, задължително е да е ОЛЕД, 120hz опресняване.
...

Не виждам иначе, като процесори и колко по-бързо може да работи един телефон. Изключвам игри, не играя.
Не всички Xiaomi са с OLED. Ето за произведените 2024/2025г. https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2024&fDisplayInch … 0&idDisplayTech=1 А и аз говорех кардинално за ниската ценова категория(без значение от марката), че е с IPS LCD, а не OLED.

Като вземеш два телефона - един от 200лв., а друг от 500лв. ще разбереш разликата в бързината особено при няколко отворено приложения. И пак казвам, че е важно да се вземе максимално най-доброто за дадената сума, а не каквото и да е.

# 358
при цена на телефон на свободна продажба: телефон от 200 лева при няколко приложения може да замръзне ( блокира) и чакате, този от 500 лева може да има леки забавяния ( може и да няма). разликата в инсталиране и работа с приложенията е много по-бърза при този от 500. с течение на времето и трупане с приложения този  от 200 може да стане толкова бавен, че почти неизползваем

# 359
  • Out of the Mix
Съгласен съм за сравнението на мега бюджетен, орязан и такъв среден клас.
Аз визирам само среден клас и нагоре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт