Избор на телефон - 3 тема

• 28 869
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Въпростъ ми не беше Андроид или айфон, а какво точно на конкретни айфони да гледам.
Личното ми мнение е, че на петокласник кусур му е айфон, приказката за жабата и вола важи в пълна сила за него. Решил е, ще си вземе, но като съдействам поне да не са съвсем хвърлени на вятъра пари, че някои уроци струват скъпо.
Благодаря на изказалите конструктивно мнение, докато си събере сумата (следващите три месеца до РД) и, ако все още държи да е айфон ще гледаме и 13, и 14, освен 12-ката, която е гледал. И май ще е по-добре да е про макс, да има памет 256 и батерията да е 90% или направо да вземем нова. На Флип дават опция с нова батерия + около 70 лева. Ако има чуденка между конкретни апарати ще пусна пак линкове и ще попитам за конкретните оферти мнение.
Пак лично мнение - за дете телефонът трябва да е прежалим като цена - по-лесно чупят, може да им откраднат или да забравят някъде телефона си. За тийнейджър, особено в гимназията, вече може нещо по-така, т.е среден клас. За висок клас и скъпи телефони, в това число айфони като започнат да се издържат или поне като студенти вече. До сега това ми вършеше работа у дома, сега вече се пропука.

# 646
И аз искам iphone, ама няма... за разлика от много деца, и то малки, притежаващи го. Disappointed Relieved

Имам нужда от нов телефон. Внезапно изключи моето Xiaomi, което се оказа непоправима дънна платка.
Тъкмо се бях навила за Honor 400 lite и ме разколебаха с Redmi 15 pro 5G.
Да пиша тук да ви питам спрямо извит и нормален екран кой бихте взели?
Мен нещо този извития не ме кефи на Redmi - то. Но ако има предимства и това е новото поколение ще бъде то.

Много си харесах също и един Samsung S24 - уникален в ръката Purple Heart. Освен да взема да посъбера пари за него Smiley

# 647
Айфоните са за компютърни маниаци,защото са нарочно направени и програмирани сложно (менюто и т.н.). Това е всичко.

# 648
Айфоните са за компютърни маниаци,защото са нарочно направени и програмирани сложно (менюто и т.н.). Това е всичко.
Какво имаш предвид под компютърни маниаци? Дребният не се интересува от програмиране, поне на този етап, но пък играе игри на лаптопа.
За децата си е май точно снобизъм, или просто някои родители като сменят своя айфон, дават стария на детето, вместо да купуват нисък или среден клас андроид. А и може би е удобство цялото семейство да са на един вид устройства.

# 649
Лично на мен ми е по-трудно да боравя с айфон,в сравнение със смартфоните. Така ми беше трудно на времето с мобифоните на Моторола...

# 650
Цитат на: deaf link=topic=1757398.msg50653236#msg50653236 date=176718884
[/quote
За децата си е май точно снобизъм, или просто някои родители като сменят своя айфон, дават стария на детето, вместо да купуват нисък или среден клас андроид. А и може би е удобство цялото семейство да са на един вид устройства.
Точно така е. Моят внук получи от нас за 10-тия си рожден ден подарък телефон Моторола  G72. Това му беше първият нов телефон, до тоя момент ползваше мой стар. След има няма година майка му си смени Айфона с по-нов модел и той реши да е в тренда. Взе нейният стар Айфон. Ползва го малко повече от година и реши отново да се върне на Андроид. На 12 години е. Бързо си менят мнението. Имало повече неща на Андроид, каквото и да значи това. И той играе игри, футбол предимно. Пожела отново Моторола.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 16:48 от vilka43

# 651
  • Козлодуй
Имам от много години телефон време мие да си купя нов не бързам защото искам да е възможно най-голяма батерия и с възможно най-дълги ъпдейти на Андроид. Моля кажете ми кои марки подържат Андроид със сигурност? Защото чух че имало други операционни системи маскирани като Андроид и въобще не мога да се ориентирам бюджета няма таван.

# 652
Моторола са на андроид, ползвам такъв, непрекъснато получавам ъпдейтите, т.е следващият андроид. За мен в момента се оказа минус, че телефонът ми е с една физическа сим карта + една е-сим карта (виртуална/ електронна), а по определени лични причини ми е нужен апарат с две физически сим карти. Взех си РОСО Х7 про, щерката е на по-бюджетен вариант на РОСО ( на Ксаоми/Шаоми са) от 10 месеца, има андроид, макар, че е през някаква китайска система. Работи нормално без никакви ограничения. Нейният се води глобална версия, дойде с меню на български настроен, чисто нов, фабрично запечатана опаковка. Моят е от местен склад (Германия) в понеделник ще видя как ще дойде и работи, не беше посочено изрично глобална версия.

# 653
Имам от много години телефон време мие да си купя нов не бързам защото искам да е възможно най-голяма батерия и с възможно най-дълги ъпдейти на Андроид. Моля кажете ми кои марки подържат Андроид със сигурност? Защото чух че имало други операционни системи маскирани като Андроид и въобще не мога да се ориентирам бюджета няма таван.
За Honor 400 Pro казават, че ще има 6 години поддръжка на Андроид и 6 години секюрити ъпдейти. Поне за мен това си е добър период и за това го избрах и съм доволна как се държи.

# 654
  • Мадрид / София
Чревоугодник имам представа от сегашните Андроидни смартфони въпреки, че не ги ползвам всекидневно. Подобрени са, да. Но айфона е моя телефон.
И айфоните СА смартфони, Deaf.
Mama Ru спора за Айфон/ Андройд е от отдавна и няма много общо към запитването ти, затова не го приемай лично.

# 655
  • Козлодуй
Благодаря за препоръките ще ги погледна Simple Smile И двете препоръки са с Андроид 15 а не 16 и само 5000 батерия - ще търся по-високи параметри...

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 07:12 от pvacheva

# 656
Чревоугодник имам представа от сегашните Андроидни смартфони въпреки, че не ги ползвам всекидневно. Подобрени са, да. Но айфона е моя телефон.
И айфоните СА смартфони, Deaf.
Mama Ru спора за Айфон/ Андройд е от отдавна и няма много общо към запитването ти, затова не го приемай лично.
Спорът е безсмислен, защото 99% от ползващите iPhone познават Андроид (включително ние с теб), а 1% от ползващите Андроид познават iPhone и се връщат към Андроид, защото не могат да свикнат с iOS. Но пък имат мнение и то е “единствено вярното”.
Колкото за последния “спор” - въпросът беше “Кой от двата iPhone”. Ние с теб отговорихме на въпроса, а многоуважаемите капацитети й обясниха колко греши във възпитанието на децата си.
Така че… да са живи и здрави, да си ползват Андроид-а и да се почувстват значими с главно “М” и в реала.

# 657
Здравейте!
Бихте ли си взели телефон от olx без гаранция, защото е стар модел. Става дума за iPhone 15 pro или 15 pro max.
15 про нов не мога да намеря, а про макс е около 50% по-евтин втора ръка, отколкото в Емаг.

# 658
Лично аз никога не купувам електроника,(смартфон,компютър,телевизор...) втора употреба...

# 659
Така че… да са живи и здрави, да си ползват Андроид-а и да се почувстват значими с главно “М” и в реала.
Знаеш ли какво потвърждаващо пристрастие? Дамата каза, че хлапето е скочило на 12 про макс който беше топ устройство преди 5 години. В момента заради развитието на технологията е на нивото на среден клас телефон и съответно струва толкова. Отделно е втора употреба.  Едно поко Ф6 го слага в джоба по характеристики и производителност. Ново.
И двете го посъветвахте да мине на 13 чиста или 13 про които второто е една идея по-добро от 12 макс, но цената вече става друга. Което вдига и класата на андроидите, ф6 про, гт6 на realme не е просто убиец, направо мачка във всяко едно отношение.
Разбира се това няма никакво значение щом става дума за iPhone. Каквото е решил, това ще бъде. Но позволи все пак да изкажем мнение, че покупката на телефон на 4 години е набутвация.

Общи условия

Активация на акаунт