Избор на телефон - 3 тема

• 20 763
  • 536
  •   2
Отговори
# 510
Здравейте,

Пиша за съвет.
Много бих се радвала да ме насочите кой телефон от тези трите модела да избера:
- Samsung Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Flip 7
- Apple iPhone 16

Служебния ми телефон е iPhone 15 и се чудя дали и личен да си взимам на iphone. Това което ми е най-важно е да прави хубави снимки, защото го ползвам телеофна основно за снимки при пътувания а през другото време почти не му обръщам внимание.

# 511
  • Пловдив
Наскоро си взех Iphone 15 точно заради камерата. Вчера бях на едно събитие и всички колежки искаха да ги снимам с моя телефон Grinning Вярно е, че чета и гледам клипчета как да снимам по-добре, в каква позиция, под каква светлина и това допринася за хубавите снимки, но с предишните ми телефони не е било такова качеството. А всички са били добри модели, не е като да сравнявам с много по-евтини. Единствено на Huawei снимките ми допадат много и още си пазя един стар телефон, с който снимам от време на време, но там пък по други съображения не харесвам марката.

# 512
  • София
Наскоро си взех Iphone 15 точно заради камерата. Вчера бях на едно събитие и всички колежки искаха да ги снимам с моя телефон Grinning
Приятелка има 15 и 17 - най-новият, дойде си от Америка с него, ами разликата между това двата как снимат е направо .. брутална. Паказа ми нагледно. Аз съм потребител на Андроид, но от известно време се замислям дали да не си взема ябълката - изглежда доста удобна и с много топ качество.

Самсунг - имам горчив опит с тях и не посягам към тази марка.

# 513
Не разбрах кой снима по-добре, 15-ката или 17-ката?

# 514
  • Out of the Mix
Xiaomi 17 Pro или Max.

6.3 дисплей срещу 6.9.

Не виждам смисъл да плащам двойно за ябълка или S-ка.

# 515
  • Разпиляна във въображението
Аз си взех от Черен петък Xiaomi 14 Pro+

# 516
  • Out of the Mix
За колко го взе и откъде?
Интересна ми е цената да видим колко реален е този Черен петък.

# 517
За 616 лв. Емаг.

# 518
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз съм с Honor X8c и съм много доволна. Бюджетен вариант, нямам забележка за снимките.

# 519

По спомен преди излизането на Xiaomi 15Т и Xiaomi 15T Pro преди месец-два Xiaomi 14T Pro беше 1000-1100 лв при българските търговци. Дори и с "поевтиняването" на миналогодишния модел като излезнат наследниците си е оферта.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 23:45 от negat1ve_

# 520
Аз си взех от Черен петък Xiaomi 14 Pro+
Имаш предвид Xiaomi 14 Note Pro+. Разликата е космическа спрямо 14 моделите БЕЗ Note.

# 521
  • Out of the Mix
Зачудих се за Redmi Note 14 Pro+ ли става дума, защото за 440 със зарядното (самият телефон за 390 лв.) го взех за майка ми миналия месец.
За парите си е чук, няма по-добро.

Но явно дамата говори за флагмана, защото го намирам за ~ 700-750 лв., та може и със 100 лв. надолу да е бил за "Черен Петък", не е невъзможно.

Така обичам и аз да купувам телефони - може да не е на Черни петъци, но само онлайн с максимален дискаунт.

От операторите не е изгодно - трябва да си на най - скъпия им пакет, за да си струва, но пак е на кантар.

От Технополиси и такива не е изгодно, с надценки, или някаква "средна" цена.

Нямам нужда все още да сменям телефона, дори смятам да си го ползвам до откат, обаче ще дебна догодина по това време евентуално, ако за ~ 360 EUR намеря Xiаomi 17 Pro, ще се замисля много сериозно. LEICA оптиката им е прекрасна, не отстъпва по нищо на флагманите на Епъл и Самсунг на 3-йни цени.

# 522
Извинявам се за непълната информация. Става въпрос за Xiaomi Redmi Note 14 Pro+, 12GB RAM, 512GB

# 523

От операторите не е изгодно - трябва да си на най - скъпия им пакет, за да си струва, но пак е на кантар.

От Технополиси и такива не е изгодно, с надценки, или някаква "средна" цена.

Ами и двата варианта е малко относително. За операторите, мога да споделя опит, че при плащане на устройството в кеш и с договор, дори на евтините планове (съпругът ми е с план Unlimited100, таксата му е около 35 лв +/- 2 лв. след увеличението от преди няколко месеца) излиза много изгодно. С посочения план, си взе Нокия G 42 (за № на модела не съм баш сигурна), та беше от месец някъде по магазините и цената бе около 400 лв, а на него му излезе 195 лв. Но ако беше на изплащане излизаше около 350 - сещам се, че консултанта много се изненада като видя разликата, защото 10 минути обяснява, че няма разлика в цената кеш и вноски, ама с вноски нямало да го усети за 2 години.
А за Технополис, сега не знам как е, макар да предстои да си търся телефон, но последните ми 2 телефона са купени от там по великденските намаления и двато пъти цената беше от най-ниските сравнено и със сайтове, а за Realmе -то, бяха един от малкото магазини, които го продаваха с 3 години гаранция, както беше обявено от Realme. Simple Smile
В общи линии отново извода е, че следене на цени, търсене, сравнения (като при операторите дори за договори нещата опират до посещение на няколко офиса, защото всеки консултант "вади" различна цена и така докато не си намериш "точния") и т.н. си остават най-важното за изгодна покупка, на каквото и да е.

# 524
  • Somewhere far away
Xiaomi 17 Pro Max - защо не се предлага в България?

Общи условия

Активация на акаунт