Подхождате ли си с вашия партньор по външния ви вид?

• 2 685
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
Това са си лично твои комплекси, които трябва да превъзмогнеш. Кой какво казал, помислил, коментирал - това е абсолютно субективно чуждо мнение. Хората непрекъснато дрънкат какво ли не. Къде от скука, къде от злоба, нека си говорят. Важното е какво мислиш ти за себе си и друго, не по - малко важно, изясни си защо тяхното мнение толкова много те засяга и ти влияе. Пишеш, че си се обидила и разревала. Защо? Твърде пропусклива си от към емоции и това е единствено и само твой проблем, не на хората около теб.
И последно, това което изпитваш и те тревожи, няма нищо общо с партньора ти и дали си подхождате визуално.

# 31
  • София
Ама ти наистина много бебешки разсъждаваш. Вероятно родителите ти са ти насадили комплекс.

# 32
Това с детето ми е много странно. Не само защото е невъзпитано поведение, а защото децата са много по-толерантни, нямат предразсъдъци и възприемат света такъв, какъвто е.

По темата, да, подхождаме си. Аз имам съвсем малко повече кг, но не и наднормени, просто искам да съм с 3,4 по-малко. На сходна възраст сме, като млади много хора са ни казвали, че сме красива двойка, без всеки поотделно да е някаква уникална красота. За прилика, не си приличаме, но си подхождаме. Но имаме една снимка(той по принцип не обича да се снима), на която и двамата изглеждаме като ингушети Joy Аз наистина имам съвсем леко дръпнати очи, но за него никога не съм забелязала това. Снимката е след 20+години брак.

Сега, ясно че последното, по което хората се събират е външният вид. Но някъде бях чела, че двойки, при които има драстично разминаване във външен вид, имали изключителна хармония, не зная колко е вярно.

# 33
Всъщност, още от ранна възраст подмятанията на роднините, коментарите за външен вид и характер оформят представата на подрастващия за това как изглежда и как е възприеман от околните. Нали възрастните - леля, баба, чичо - са един вид авторитет в очите на детето. Щом те ми казват, че съм еди каква си, значи наистина съм такава. Изпитала съм го лично на гърба си. От малка ми подмятаха, че съм дебеличка, че обичам да ям, че все яденето гледам, че се сърдя лесно, че те майтап си правели, а аз се обиждам. Това  дълги години ми влияеше и имах лошо мнение за себе си. Защото щом близките, които ме обичат, го казват, няма начин да не е така. Не е така, не е вярно. Това са просто думи, празни думи.
Крайно време е да пораснеш и да спреш да се оправдаваш с мнението на хората около теб.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 11:34 от мекичка*

# 34
Подхождаме си, дебелеем еднакво.
А ти си в някакво капсуловано общество от злобни глупаци. По-добре си тръгни оттам. То хубаво да не се връзваш на хорските приказки, но ако изобщо няма нормални хора наоколо, си е тегаво.

# 35
Съветът ми към авторката е да порасне най-после и да спре да се вълнува чак толкова кой какво бил казал.

# 36
Няма с какво да ви засегнат и това измислили. Детето го чува от възрастните, явно са такива все да коментират хората. Пълна глупост да се връзва човек.

# 37
  • Поморие
Подхождаме си, дебелеем еднакво.
А ти си в някакво капсуловано общество от злобни глупаци. По-добре си тръгни оттам. То хубаво да не се връзваш на хорските приказки, но ако изобщо няма нормални хора наоколо, си е тегаво.
Ако е в малък град, така е, голяма мъка е. Всеки се храни със злоба и клюки и се чуди на кого и как да направи мръсно. Който не е такъв, а е жертва, направо могат да го разболеят психически. По-заможните пък се мислят за недосегаеми богове и все едно живеят в някакъв си техен малък Холивуд и за тях е немислимо и дума да разменят с обикновени хора и имат мания за показност. Наистина е като капсулована общност.
Определено понякога е трудно човек да издържи в родния си град и мнозина хващат пътя към големите градове.

# 38
Това са си лично твои комплекси, които трябва да превъзмогнеш. Кой какво казал, помислил, коментирал - това е абсолютно субективно чуждо мнение. Хората непрекъснато дрънкат какво ли не. Къде от скука, къде от злоба, нека си говорят. Важното е какво мислиш ти за себе си и друго, не по - малко важно, изясни си защо тяхното мнение толкова много те засяга и ти влияе. Пишеш, че си се обидила и разревала. Защо? Твърде пропусклива си от към емоции и това е единствено и само твой проблем, не на хората около теб.
И последно, това което изпитваш и те тревожи, няма нищо общо с партньора ти и дали си подхождате визуално.
Много лесно се доверявам на всеки, като почвам на работа веднага гледам приятелски на колегите и колежките, а те веднага ме разочароват. Гледам с добро на всеки и си мисля, че и те са като мене, не им казвам лоша дума, но те си позволяват. Моите роднини също си имат кусури, че кой няма, но аз не им казвам нищо за техните. Една леля пък, директно като ме видя ми каза хич не си пораснала, даже здравей не ми каза. Аз също можех да и отвърна, но не мога да се подигравам с някой друг.

# 39
Много наивно.

# 40
Wudu, когато си твърде добър, така се случва - качват ти се на главата.

Затова е добре да не си винаги добър и понякога да показваш зъбки, за да си пазиш границите.

Не знам колко си нисичка и не знам как ръстът влияе на възприятията на другите, защото с моите някъде 1.70 не се вписвам в тази графа. Роднини обаче редовно си ме тормозят, че трябва да ям повече, че им се струвам тъничка и на някои просто мразя да им ходя на гости, защото решават, че за едно ядене трябва да ме угоят Joy Така че знам що е то уж добронамерен тормоз!

И на ръст точно не са ме чакали да порасна, ама бюстът ми така и не стана F, което е малко минимум сред жените в родата. Няколко братовчедки са си намаляли бюстовете, защото са им прекалено големи и тежки.

# 41
По-скоро когато си мълчи. Хората по принцип не са особено добрички, просто не могат да затворят устите на определени други хора. Примерно авторката тук одумва разни познати, но наживо не може да им го каже, там ù е грешката. 2-3 коментара и много бързо млъкват всички.

# 42
Просто трябва да си приемеш външния вид.
Че изглеждаш дребна и умалена.
И да не ти пука.
Много важно кой какво казвал. Това си е твоя живот и някакви външни/странични хора е все тази как виждат нещата.
Игнор.
//
Подхождаме си доста – да. И двамата сме високи/атлетични/високомерно красиви.

# 43
По-скоро когато си мълчи. Хората по принцип не са особено добрички, просто не могат да затворят устите на определени други хора. Примерно авторката тук одумва разни познати, но наживо не може да им го каже, там ù е грешката. 2-3 коментара и много бързо млъкват всички.
Мълча винаги, не съм от хората, които говорят много.
Не казвам нищо, щото съм възпитан човек и не искам да си развалям устата. На двама съм казала всичко в лицето им, едната ме изкара, че не съм понасяла шеги, а другата директно прекъсна общуването с мен

# 44
Така е, но все пак някои са си по-злобни, завистливи, злонамерени, критикуващи, а други са по-мили, приемащи, толерантни, приятни.

Имам познати, които буквално се подиграват и оплюват всеки един и такива, които са сложили розовите очила и всички са им хубави, добри, мили, без да им е маска това. Малко тип като Хилда Казасян, ако приемем, че нейната позитивност не е поза. 

Бях гледала, между другото, едно проучване, където на осъдени психопати от затвора дават да гледат видео от преминаващи хора и ги питат кои биха си набелязали за жертва и кои не. Интересното беше, че мненията им напълно съвпаднаха.

Съгласна съм иначе, че авторката с неконфронтиращото си поведение вероятно влиза в тази категория от хора, на които другите безпроблемно мислят, че могат да дават оценки.

Общи условия

Активация на акаунт