Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 200
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Да, пипките приличат на ухапано от бълха.

# 361
Да като каза мм бълха и се сетих,че като малка на мен и братовчед ми на село(най-кривите и кисели 😃)така ни ставаше след ухапване, а на брат ми и братовчедка ми едни големи патлаци(пъпки)
Хелсалгина с рецепта ли е имам малко въпроси как се дава и при колко висока т.Само това нямам вкъщи

# 362
За градината може би можете да пуснете с бележка, че е пребоюедувало детето.
В Русе не изписват деган  на деца до 16 г. заради странични реакции, имали са няколко тежки случая в болницата.

# 363
Здравейте. Имам почти 18 години опит като майка. През всякакви вируси и болести сме преминали с децата. Аз съм много спокоен човек. Не изпадам в паника, не мисля черни сценарий, как детето ще се влоши. Нормално е да боледуват. Мъжът ви е страшна паника, не мисли логично и спокойно, когато децата са болни
Синът ни, преди години падна лошо с колелото. Беше със сътресение и загуба на паметта. Докато чакахме пред кабинетите в Пирогов, говореше безсмислици, а аз се смеех. Виждах, че е добре. Мъжът ми ревеше през това време и молеше хората пред кабинетите да ни пуснат първи.
Дъщеря ми беше на 3 месеца, когато получи алергичен шок и бяхме на морето. Тогава се изплаших много, даже пропаднах, когато за кратко време спря да диша. 3 дни не мръднах от нея. Стоях по бански( защото така бях облечена като направи шока), не ходех и до тоалетната докато беше в интензивно отделение.
Днес прибрахме , предсрочно дъщеря ми от зелено училище с повръщане и температура. Винаги , когато някое от децата е болно спи в моето легло. Аз, естествено,  не спя по цяла нощ. Меря температура, давам сироп за кашлица и така. Сега съм се заредила да гледам един сериал и да чета книга тази нощ. А утре ходя като вампир вкъщи.

# 364
Интересна тема сте засегнали. Аз не съм себе си, откакто а детето боледуваме нон стоп. Принципно съм жилава и жизнена, но съм срината психически и физически. Натоварва ме, че 3 седмици сме болни и двамата (винаги лепвам от него), опитвам се да работя така. После той св оправи, казвам си, че сега ще живна, ще наваксам в работата, ще намеря време за себе си, но БАМ. Нова драма и изпитания. Кабинети на лекари, лекарства, притеснения, сякаш е кошмар. Дано разредят тези боледувания вече...

# 365
  • shumen
Боледува ли и аз не съм на себе си.По цели нощи не спя с Т ли е или повръща.После през деня съм като зомби.А за болница не ми се говори-за 12 години сме лежали поне 7-8 пъти и понеже моя е много страхлив и бесен наложи ли се косата ми се изправя.
Пуфе,да се оправя скоро твоята.Майка ми и тя е болна и 7 дни пие АБ и сироп за кашлица,а още казва,че и свирят гърдите и кашля.Днес пак ще ходи на лекар.Уж беше с бронхит,но тая кашлица не спира и това я притеснява.
Ооор,благодаря.За сега е добре моя и се надявам да изкараме без екстри.

# 366
С голямото сме имали доста тревоги и няма как това да не ми се отрази вкл сънна апнея първата година.
Сега тъкмо прехвърлих малкото в неговото легло, сложих свещичка, че не спи сокойно, с доста висока температура е. Не е имала температура и кашлица едновременно. Мен от температура не ме е страх, тя е симптом, но когато не знам какво е се притеснявам.
Къде ми трябваше да чета за случаите на менингит.
Сега и аз ще отворя една книга, то е ясно, че няма да се спи.

# 367
И аз съм от Русе,но вчера докторкато изписа деган мускулко ако  продължи да повръща.Лятото като бяхме в болницата пак и слагаха деган венозно.

# 368
И аз не съм спала ...ставах давах сиропи,капки,пи ги детето какво да прави....добричка е....
Сега мигам на парцали ...едната аларма събуди бебето в 6....и така...сега всички спят аз се кокоря и едва гледам....🥱ще си правя кафе
Голямата спи вече 12ч.темп й изхаби силите...искам пак да й се карам да ляга.  ....
Добро утро!💥
Честит първи април🌼
Да сме здрави!!!✨❤️

# 369
На мен ми се скараха, че съм дала на моят син деган, когато повръщаше без да спира и отлагах колкото можах, но бях извикала бърза помощ и не идваха, а детето не спираше да повръща, така че го дадох, нямах избор. И спря да повръща след него, повърна половин час след това и после час след предното повръщане и приключи, а преди това беше буквално непрекъснато. Бърза помощ дойде 3ч30мин след повикването. Вече беше започнал и да поема по глътка течност през 5-10мин, но беше много обезводнен, устните му бяха съсухрени, а езика му бял и сух.
Та на мен ми препоръчаха да давам свещички вомакур, малък бил за деган, на 12г. и 45кг.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 21:53 от sweet_memory

# 370
Аз пък искам да ви питам друго. Повечето сте с по две дечица. Колко години разлика имат? Simple Smile

# 371
Моите са с 4 години разлика.
Миналата година като се роди бебето извадихме някакъв невероятен късмет и голямата изкара един ларингит и едни сополи за цялата зима. Съответно и бебето беше здраво. Тази година - ад.
Днес времето е толкова гнусно, сякаш сме средата на ноември. Другата седмица - сняг! А преди 2 седмици 30 градуса. Просто нямам думи.

# 372
  • Враца
Децата ми са с 2г 6м разлика. Това време наистина е ужасно сбъркано този месец. Тотално ми разбърка и имунитета, вече месец ме можем да се излекуваме от всякакви вируси, грипове, кашлици. Момичета, случвало ли Ви се е от стрес да Ви е много обилен и дълъг цикъла?

# 373
Аз вече писах, моите са с 9г6м разлика. На мен ми се е случвал много обилен цикъл, но когато е обилен приключва по-бързо. Последният ми цикъл беше такъв и свърши за 4 дни, обичайно е 5-6. Доколкото знам смяната на сезоните оказва влияние, но ако е прекалено обилен и продължителен бих отишла на лекар.

# 374
  • shumen
На мен също педи ми беше казвала,че е малък за деган и беше изписала натриев цитрат.Моя го пие без проблем него.
Аз си останах с едно дете(с баща му сме разделени),но и да имаше мъж до мен за 2 не знам дали щях да помисля.

Общи условия

Активация на акаунт