Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 188
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
Айде и аз пак да се разпиша...от неделя вечерта като заспа започна да сумти и да хърка носа на голямата...малката по-малко,баща им също го чух то не се спи....все на тръни.
Какво ли не давам трето шише дефендил основно,от 17 синулан(бебето от 7 беше на аб)та дано минем само с носа сега....
Иначе съм доволна от март от 4 като я пуснах ходи ....спирам я за ден два ако вали или имаха тържество,че изпусна всичко по него и така ....закрепих я да видим какво ще стане тези дни...

# 151
Здравейте!
През нощта ни приеха в детско отделение с остър ларингитен пристъп. За пръв път ни си случва такова нещо и много се изплаших, детето трепереше цялото и не можеше да диша - включиха му кислород в Спешното, после му биха и Урбазон, в момента го лекуват с два вида антибиотик , защото и гърлото било много зачервено и с надути сливици.

Наистина ли лечението е антибиотично? С какво да съм подготвена, ако пак се случи да направи пристъп? Това, че веднъж е направил такъв, означава ли, че ще го направи отново?
По принцип кашлица при него никога не минава без антибиотик, оставим ли така нещата и веднага хрипове.. ЛЛ все казва, че е с ларингитна кашлица, но така като снощи никога не е било.

# 152
Попринцип ларингит се лекува с инхалации ,противоалергично,но щом сте в болница нямате право на избор ,пък и все си мисля въпреки че сме се сблъсквали с доста некъдърни лекари,че поне един знае какво прави и помага.Колко е голямо детето,Вие се успокойте и следете лечението то сега и друго няма какво да направите де.Къде е болницата.?

# 153
Калциев глюконат, противоалергични, инхалации с Пулмикорт, хладен въздух. Ако нищо от това не помогне - Урбазон.

# 154
  • София
Здравейте!
През нощта ни приеха в детско отделение с остър ларингитен пристъп. За пръв път ни си случва такова нещо и много се изплаших, детето трепереше цялото и не можеше да диша - включиха му кислород в Спешното, после му биха и Урбазон, в момента го лекуват с два вида антибиотик , защото и гърлото било много зачервено и с надути сливици.

Наистина ли лечението е антибиотично? С какво да съм подготвена, ако пак се случи да направи пристъп? Това, че веднъж е направил такъв, означава ли, че ще го направи отново?
По принцип кашлица при него никога не минава без антибиотик, оставим ли така нещата и веднага хрипове.. ЛЛ все казва, че е с ларингитна кашлица, но така като снощи никога не е било.

При първият ларингитен пристъп на моето дете, беше на 2г, ни приеха в Токуда. Лечението беше с урбазон, пулмикорт и физиологичен разтвор.
Следващите й няколко пъти, в които прави кризи, вече бях подготвена и веднга запопвах вкъщи с пулмикорта, и повече не се е стигало до болници. Едва тази година, вече е на 4г, успявме да минем даже без него. Даже в момента е на физиологичен разтвор само и хомеопатия и почти се е оправила. Но не става веднага това "израстване"...

# 155
Благодаря!
Ще се заредя с всичко изброено, пък дано не се налага да ги използваме!
А той преди да се събуди с този пристъп дори не кашляше - имаше хрема лека и прикашляше няколко пъти на ден, но нищо сериозно. Изобщо не съм очаквала, че може да се случи такова нещо.

# 156
  • София
Това е характерно за ларингита- лягаш здрав и нощем те удря спазъмът. И аз първият път бях в шок, детето едва взимаше въздух...

# 157
Ние се върнахме от преглед... Продължавам да бъда объркана. Не се чуха хрипове, бяхме при детски пулмолог. Отказах часа в Александровска, защото на смяна беше млад педиатър, но не разбрах дали има специализация детска пулмология... Дали инхалацията с Вентолин и Пулмикорт 3 часа и половина преди това са причината да не се чуват хрипове? Дотук ту ги има, ту ги няма, но и двата пъти, в които не се чуваха, бяха съответно час и половина и три часа и половина след вентолин.

Също така потвърди, че е добре да се почне АБ на фона на високите левкоцити, подути лимфни възли на вратлето, температура 37.1, стрептококите и микоплазмата при каката. Назначи изследвания и чакаме резултатите, за да види какъв АБ точно да изпише.

# 158
Барбалена, за прегледа час и половина след вентолин със сигурност не се е чуло заради него. За до 2 часа съм сигурна, че не се чува, обаче от там нататък 3 и повече не съм сигурна как стоят нещата. Дано да са овладяни хриповете вече.

# 159
Поне 4 часа след последен вентолин са ни казвали на нас, но мисля че има значение възрастта на детето. Също винаги ни питат кога съм правила последна инхалация преди преглед.

За ларингита при силен пристъп, в който детето не може да диша - изкарва се навън на студен въздух. Овиваш в одеало и на терасата. Инхалация с пулмикорт също.

# 160
Благодаря, момичета, това обяснява всичко...

И аз знам, че при ларингит се изкарва на студено, ама ако е лятото няма да помогне, че не е достатъчно студено, нали? Какво се прави в такъв случай?

# 161
Здравейте. Синът ми е болен от четвъртък 20.03. На инхалации с пулмикорт беше за 3 дни и сега продължаваме с инхалациите,но с чист физиологичен разтвор. Вдигаше температура по един път на ден -20,21,22. Спря да вдига и тази сутрин след 3 дена пак е с температура, на обяд отново вдигна. Нормално ли е да вдига ,какво ме съветвате ,не ми се иска да стигаме до антибиотик Sad

# 162
И аз знам, че при ларингит се изкарва на студено, ама ако е лятото няма да помогне, че не е достатъчно студено, нали? Какво се прави в такъв случай?
Отваря се камерата/фризера и детето диша студения въздух.

# 163
Аз да попитам по колко инхалации може на ден и през какъв интервал ?

# 164
Аз да попитам по колко инхалации може на ден и през какъв интервал ?

Ако са само с физ. разтвор педиатър ми е казвал до 4 на ден е ок. За тези с пулмикорт и други лекарства не мога да дам мнение, там е по преценка на лекаря Simple Smile

Моят син уж е здрав, обаче подшмърква.. духаме някакви прозрачни и много странни сополи. Може би някаква пролетна алергия. Леко бузките са му зачервени, нетипично за него. Други оплаквания няма

Общи условия

Активация на акаунт