Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 269
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
Аз да попитам по колко инхалации може на ден и през какъв интервал ?
А какво съотношение за 22кг дете инхалации вентолин с физиологичен?
За малкия ми син за 14кг 2мл физ+0.2мл Вентолин.

# 166
Барбалена, защо не назначиха една снимка? То вече няма нужда де, щом правите инхалации с всичко и ще започвате АБ. Ама аз сигурно нямаше да издържа така, един път с хрипове, един път без хрипове, да се чудя постоянно на кой лекар да вярвам, много е гадно.
Аз да питам друго. Дъщеря ми от известно време се оплаква от болки в краката, на прасеца отпред (не се смейте, не знам как точно се казва), където няма мускули май, само кост. В повечето случаи е само единия крак, днес каза и двата. Нашата педиатърка се връща чак май месец, не ми се занимава със заместничката, че хич не се разбираме с нея. Някои да има идея от какво може да е?

# 167
Хоуп, какво да ти кажа... Това дете е прегледано от 6-ма лекари 10 пъти сумарно за 20 дена. Като трима от лекарите разполагат и с рентген в болницата, всичко става бързо, лесно.

Все пак, оказа се, че не е ОК само инхалации с вентолин, както вчера ни изписаха, а трябва да има включен и пулмикорт... Много заплетено се получи при нас, но имахме и влизане в болницата с каката за 5 дена, не всички лекари имат свободни часове, когато имаш нужда... И ходиш когато, където има свободен час. И това все пак не са случайни лекари, избрани според първия свободен час... Но си направихме изводите и ние. Поне стигнахме до извода, че нашият личен лекар добре "чува", преглежда и лекува. Единственият минус е, че се чака доста, ако си без час. Но поне е адекватен, което ме радва доста. Точно, за да не чакам по 100 часа с две деца сред други болни, първите три пъти ходихме при друга лекарка и оттам всичко се разви ужасно... Също така, оттук нататък ще гледам да записвам часове при пулмолози пред педиатри...

Да не е болка на растежа? Дъщеря ми периодично се оплаква, но по-скоро от болка в коляното

# 168
За Пулмикорта и Вентолина на малкия на 5 г. са изписвали по 3 пъти на ден и от двете  ампула П и 7 капки вентолин.

# 169
За Пулмикорта и Вентолина на малкия на 5 г. са изписвали по 3 пъти на ден и от двете  ампула П и 7 капки вентолин.
Нашият Вентолин се дозира от шишенце, а Пулмикорта ни е от ампула от 2мл.
П.С. и големият ми син е на 5г.

# 170
А през колко часа? В болницата бяхме през 6 часа, а сега ни ги изписаха през 8 часа и едната инхалация се пада по време на сън. Че после и зъби и лице трябва да се мият...

# 171
Когато има включен вентолин е минимум през 6 часа, на нас сега са ни изписани 3 инхалации - сутрин и вечер с пулмикорт и вентолин, на обяд само вентолин. Ако е с физиологичен р-р само може и през час.

# 172
На мен пък лекаря при който ходихме първия път, като го попитах през колко часа да правя инхалациите с вентолин той ми каза минимума е 4 часа. Аз ги правя през 6, като сутрин и вечер от днес включих и пулмикорт х 1мл.
То да се чудиш на кой лекар да вярваш, уж всички частни работят в болници, но кой чува и кой не, не се знае.

Моята и падна температура на 36,4 от 37,2, кашлицата рязко намаля и се моля да се оправя, което ще се разбере в четвъртък и да се размине този път АБ, че за два месеца пи 3.

# 173
Вентолин се прави и на 4 часа, ако детето е с тежък спазъм. После минава на 6ч, после на 8ч и накрая на 12ч и след това се спира. Пулмикорт стандартната доза е сутрин и вечер, ако състоянието е тежко и детето има ларингоспазъм може до 4 пъти за деня да се прави.

# 174
За Пулмикорта и Вентолина на малкия на 5 г. са изписвали по 3 пъти на ден и от двете  ампула П и 7 капки вентолин.

На моят син същата схема, когато беше на 3 год, само че капките бяха 6.

# 175
  • shumen
Барбалена,аз ако бях нямаше да изтрая толкова време.Досега щях да съм направила снимка на своя глава.АБ започнахте ли в крайна сметка?
Хоуп,да не са болки на растежа.Моя е голям и се оплаква,но го болят по скоро колената.
За ларингит съм давала калциев глюконат и съм вадила детето на терасата да диша хладен въздух.
Пулмикорт педи ни е изписвала 2 пъти на ден.Вентолин сироп съм давала,но много разхлопва сърцето и от него подивя моя тогава.

# 176
Здравейте, да попитам този RSV с червено гърло ли  започва.
Мойте са с червено гърло и температура и леко подкашляне суха кашлица...
Днес бяха на лекар директно изопринозин им изписаха.
Правих тест но мисля,че беше рано още след 7 часа от температурата, даде отрицателен мисля утре да направя още един ли...не знам..
Температура нон стоп до 39 стига и са с зачервени очи също.

# 177
Идеи за отпушване на запушен нос на 5г момче? Освен с ксилометазолин ( не стана) как мога да му помогна? И с влажна кашлица и с температура е вече 38.0.

# 178
За отпушване на нос при моите работи промивка (и дърпане с прахосмукачка, ако са по-малки и не могат да издухат хубаво) + виброцил или назик кидс. Поне 2-3 часа спасява положението.

За болките в краката - консултация с ортопед и снимка, ако се наложи. Моето имаше болка отзад на сгъвките на коленете - казаха ми, че само снимка може да отхвърли нещо “лошо” на костите и я снимахме. После ни казаха, че няма нищо и ако продължава - ревматолог и/ли невролог.

Аз май съм с възпален синус. Реве ми се 😩

# 179
Здравейте, да попитам този RSV с червено гърло ли  започва.
Мойте са с червено гърло и температура и леко подкашляне суха кашлица...
Днес бяха на лекар директно изопринозин им изписаха.
Правих тест но мисля,че беше рано още след 7 часа от температурата, даде отрицателен мисля утре да направя още един ли...не знам..
Температура нон стоп до 39 стига и са с зачервени очи също.

Това по-скоро на грип Б ми прилича, направете тест утре.

Общи условия

Активация на акаунт