Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 229
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
Не знам, Дани, явно има начин да се даде за престоя + 30 дни. Защото колежката ми си маха полип на дебелото черво и получи 1 болничен за 34 дни. 4 за болнично лечение и 30 за домашно, дадоха й го от болницата.

# 256
Малко встрани от темата, момичета някоя слагала ли е на детето си менингококова ваксина? Честно казано, аз днес разбрах, че има такава и започвам да се замислям. Мисля да говоря с педиатърката, за да чуя и нейното мнение.
Ние сложихме есента и на тримата менингококовата срещу типовете A,C,W и Y.
Миналия месец сложихме на баткото първа доза против тип B, утре ще я поставят и на голямата ми дъщеря, а другия месец и на малката.
https://apteka.framar.bg/30030677/%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD … -0-5-%D0%BC%D0%BB
Здравейте.
Тази ваксина ли поставиха .
И искам да попитам сега може ли да се поставя.

# 257
  • Sofia
Малко встрани от темата, момичета някоя слагала ли е на детето си менингококова ваксина? Честно казано, аз днес разбрах, че има такава и започвам да се замислям. Мисля да говоря с педиатърката, за да чуя и нейното мнение.
Миналия месец сложихме на баткото първа доза против тип B, утре ще я поставят и на голямата ми дъщеря, а другия месец и на малката.
https://apteka.framar.bg/30030677/%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD … -0-5-%D0%BC%D0%BB
Здравейте.
Да, това е едната - срещу типовете A,C,W и Y. Стига детето да е здраво, можете да я поставите.
Другата, срещу тип В, не се продава в България. А според изследвания това е най-разпространения тип менингококи.

# 258
Здравейте.
Да, това е едната - срещу типовете A,C,W и Y. Стига детето да е здраво, можете да я поставите.
Другата, срещу тип В, не се продава в България. А според изследвания това е най-разпространения тип менингококи.
Скоро правихме носен секрет и излезе следното Streptococcus pneumoniae.
Сега му е запушен носа .
Промивам му го.
Какви изследвания трябва да пуснем за да видим състоянието на организма за да се прецени дали може да сложим тази ваксина.
Много благодаря.

# 259
  • Sofia
Не са ни искали никакви изследвания.
Просто детето да няма температура и грипоподобни симптоми.

# 260
Има една друга ваксина като Нименрикс, моят педиатър нея препоръчва. Тя давала по-голяма защита в проучванията.
Голямото мисля е по-добре с вторият АБ. Първият явно въобще не подейства, едно време на сиропчета пак не действаше, венозно се повлияваше супер. Това го бях забравила, щях да му го спестя единият. Така и не е ясно къде е инфекцията, оплаква се от ухо и гърло, трима лекари го гледаха и нищо няма ни на уши, ни на гърло.
За антителата при микоплазма които излезнаха положителни ми обясни, че по тях сега не може да се разбере. Увеличени са, но трябвало да се пусне след примерно 10-14 дни още веднъж и ако са увеличени означавало, че инфекцията е прясна.

# 261
И коя е ваксината? Няма друга в БГ.

# 262
И коя е ваксината? Няма друга в БГ.
MenQuadfi

# 263
Към каралите наскоро вирус с кашлица има ли някой със субфебрилна температура след антибиотик? При вируса на сина януари имаше такава и според педиатър се дължала на ниски левкоцити след вируса. Само че сега левкоцитите са гранични - 11 за дете на 14г като лимфоцитите са на долна граница а неутрофилите на горна но пък CRP e 2.3. След 2 дни засичане 37.2 следобед и тези резултати казаха че е нормално. Днес следобед е 37.5. Мисля да пусна нова ДКК утре да видя как се движат показателите. Не спряхме антибиотика на 7 ден заради тази лека следобедна темп, до 5 ден нямаше такава. Имаме антибиотик за 10 дни. Странно как при започване на антибиотика свали температурата вдигната на 4 ден, нямаше 5 дни и после пак ...

# 264
Ами моят дълго време си беше така, след антибиотика, но според лекарите е нормално.. Аз ПКК пуснах само веднъж, в началото на боледуването, та не знам от антибиотиците как са се повлияли показалите. Иначе детето добре ли е?

# 265
Ами моят дълго време си беше така, след антибиотика, но според лекарите е нормално.. Аз ПКК пуснах само веднъж, в началото на боледуването, та не знам от антибиотиците как са се повлияли показалите. Иначе детето добре ли е?
Добре е, почти не кашля вече

# 266
При нас от 37.1 преди антибиотик, на втори и трети ден от началото на приема на АБ, температурата спадна до 36.7 и вчера пак измерих 37.0 Rolling Eyes

Момичета, имам нужда от съвет от по-опитните... Вторник пулмолог назначи инхалации с вентолин и пулмикорт за 3 дена през 8 часа. След това 14 дена пулмикорт по два пъти дневно. Контролният преглед е вторник.

Знаете, това дете от 2 седмици ту му чуват хрипове, ту не. Предвид това и че идват почивни дни, днес го заведох при личния лекар и каза абсолютно чисти гърди. Имах късмета малко по-късно да го преслуша и педиатър, когото много харесвам, също каза, че дишането е чисто и да спирам пулмикорта и вентолина и да правим инхалации с чист физиологичен разтвор само.

Да, обаче мен ме е страх да го спирам, а от друга страна не искам и да го тровя вече с тия инхалации. На вас за по колко дена ви изписват инхалациите при бронхиолит? Вторник пулмологът също не чу никакви хрипове, но каза че не може да игнорира мнението на двамата колеги, които в понеделник потвърдиха, че има хрипове. Вчера беше контролният преглед на каката, помолих да преслушат и брат й, и се чуха хрипчета. Вече съм тотално объркана, но съм склонна да вярвам на днешните лекари, че гърдите са чисти. Дали да не направя и тази вечер инхалация с В и П?Rolling Eyes

# 267
На моя мъник за бронхиолит му изписаха инхалации с вентолин 5 дни. Успех, Барбалена! Кашля ли още?
Аз и днес бих направила инхалация.

# 268
И моят малкият е с бронхит, четвъртък бяхме на контролен и на мен ми казаха 5 дни по 3  инхалации с вентолин и пулмикорт, после две само вечер с пулмикорт и да ги спирам. Той обаче е и на АБ. И на мен не ми се дават, но предпочитам така, отколкото да остане нещо недоизлекувано и после да се наложи втори АБ. В интерес на истината никога не съм се презастраховала, обаче след тези спазми при малкия, сега ме е страх.

# 269
Ами той не кашля, момичета. Обаче снощи в полунощ му сложих 2 мл пулмиморт, вместо 1 и се разкашля малко. На сутрешната инхалация с вентолин също се изкашля няколко пъти. Иначе преди това не е кашлял.

Той от 17.03, понеделник, до 21.03, петък, беше по 3 пъти на Вентолин (без пулмикорт). След това от 22.03 до 24.03 само на пулмикорт. И от 24.03 вечерта след прегледа при пулмолога е на вентолин и пулмикорт. Т.е не е само 3 дена на такива инхалации, но 10 дена беше или само на пулмикорт, или само на вентолин.

Освен това е на Аугментин от 25.03 вечерта...

Общи условия

Активация на акаунт