Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 699
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Рейна, за какво да поемем отговорност?
Че децата ни са кекави ли?  
Как се поема отговорност за нещо, което не зависи от теб?
Но виж, има си неща, за които може да се поеме отговорност и това да пазиш околните е едно от тях.
Наистина последно пиша по темата, хора сме, различни сме, но егоизъма и високомерието няма да приема за нормални качества никога.

Юзлем, аз бих завела на преглед отново, въпреки, че вече е минало време, щом детето няма оплаквания вероятно нищо че няма.

# 661
Teriska, коксаки ли се оказа при вас? Оздравя ли детето?

# 662
Yuzlem, според мен си струва да отидете до населено място с по-добри специалисти, да се повтори скенера и да се вземат мерки ако е необходимо.
Не знам от къде сте, но аз бих запалила към София, въпреки че е буквално на другия край на България.
Детето няма оплаквания от 5дена,не повръща,адекватен е,и според педиатъра няма нужда освен покой да пие нещо или лечение,и според неврохирурзите.Иначе отиването до София или където и било не е проблем то 2,5път ни е на нас,но не мисле че ще го приемат някъде ако няма симптоми,поне така разбирам аз.Исках да знам дали се пие нещо за по нататъчни увреди като цяло,,Мисля че адекватно реагирах,скенер пожелах и буквално със зор влезнах във болницата,според лекарите не беше нужно,сега ако търся невролог не знам кога ще ми дадат час.Блогодаря

# 663
Здравейте. И двете ми деца страдат от чести ларингити. В момента са с ларингит номер 5 от началото на учебната година / на 4 години са/. Според вас има ли нещо, което да послужи за превенция. Омнибиотик Имун Д дали ще даде някакъв резултат?!

# 664
  • Varna
Моето на ясла е ходила най -много 20 дена. Накрая направи пневмония от сополите и я отписах. Непрестанно сополи, кашлица и тн. Писах в групата на родителите, молих се . Никой не му пукаше и ходеха едни и същи сополиви деца. Аз я държах по месец, да не пръдне, да не кихне и я пусках на ясла. След седмица беше пак болна. Първа група в градината беше същото. Бронхит след бронхит заради сополите.У дома си беше добре. Отидеше ли на градина, три четири дена и хайде пак. Чувах ги как бухат в стаята. Кихат си сополие във съблекалнята и влизат при другите деца. Пак на родителски срещи повдигах въпроса.В групата писах. Никой не се трогва. И вече втора група почнах да я водя и аз така.Остатъчен сопол, остатъчна кашлица и това е.Спрях да бухам постоянно със антибиотични капки. Смисъл няма. Лекувам, чиста като сълза я пускам и след седмица е скапана. Ми тя не успя да ходи на градина първата година. Честно казано, не ми пука за никой вече. Ако няма температура и не повръща, заминава. Естествено говора за лека кашлица. Апропо, на площадките е същото. Сополи до брадата. Подкашлящи деца.

# 665
Малкият ми син често прави ларингити и ларингоспазми, буквално всяка кашлица е с начало ларингоспазъм, аз го овладявам с пулмикорт и противоалергично, но превенция не мисля, че има. Ако изпусна момента и не включа веднага ударно пулмикорт се влошава и веднъж стигнахме до болница на урбазон. Неговия рекорд на ясла за сега е 3 седмици, батко му го постигна това чак в 3та група.

# 666
Да това с площатките мен ме изкарва извън нерви ,айде на градина притиснат си да ходи от дадена ситуация по го разбирам ,но на площатка вече си е чист непукизъм,егоизъм безрасътство и нз вече там който и да ме убеждава не приемам че е нормално,да болно е детето 4,5 дена е по зле седи си вкъщи  после е по добре да излезе да то не е вампир все пак има нужда от въздух светлина ,ама пречи ли ми като родител да го хвана за ръка и да се разхождаме или да играе пред блока на пейките ,а не по площатки да ръси вируси между децата,по пързалките да си бърше сопола ,ами на мен не ми пречи и не вярвам на някой мислещ човек със съвест също.

# 667
Не говорете глупости, моля ви, че трябва да спра с АБ капки и да работя в посока подобряване на имунитета. Как да му подобря имунитета, когато бактерията не е "ниско" количество в носа, е  масово? Когато е малък и в яслата е пълно с вируси, той изкара грип а, грип б и РСВ за месец и малко, как очаквате детенце на 2 години да се справи с бактерии след толкова серия от тежки боледувания? Как, по дяволите, да му подобря имунитета, когато непрекъснато някой сополив му предава нещо? То няма кога да се възстанови. Паралелно с това аз се скъсах да отсъствам от работа и се разорих от прегледи и лекарства.  Понеже другите са безотговорни и сакън да не си оставят още 2 дни детето вкъщи, аз трябва да страдам...Извинете ме, ама не е така. Спирам по темата, явно няма как да излезем на глава.

DK86, четох, че това с ларингитите се израства след 6 годинки някъде. И моят прави лесно, третирам с пулмикорт и противоалергично. Понякога давам и калциев глюконат, но рядко. Няма да е винаги така...стискайте зъби.

# 668
Рейна, за какво да поемем отговорност?
Че децата ни са кекави ли?  
Как се поема отговорност за нещо, което не зависи от теб?
Но виж, има си неща, за които може да се поеме отговорност и това да пазиш околните е едно от тях.
Наистина последно пиша по темата, хора сме, различни сме, но егоизъма и високомерието няма да приема за нормални качества никога.
Поемаш отговорност за твоето дете. Поемаш отговорност за твоята психика. Не е нужно да си съгласна, но за теб и твоето дете е по-добре когато не търсиш вината в други майки за състоянието на твоето дете.
Моето 6-та седмица е болно, всичи знаем какво е да трябва да работиши да се притесняваш на всичкото отгоре. Аз мога да обвинявам съучениците, мога да обвинявам техните родители, мога да обвинявам лекарити, че не си вършат работата и да мрънкам. Мога обаче и да приема нещата, да си променя нагласата за да ми е на мен по-добре. Мога да опитам каквото зависи от мен за да е по-добре. Мога да го заведа на още 5 лекаря и тнт.
И това което пиша важи за толкова много неща в живота. Работете върху нагласата си заради вас самите. Да приемеш дадено нещо дори когато не си съгласен с това нещо променя много неща. Да приемеш, че детето ти е кекаво и това не зависи от другите майки. Въобще не става въпрос за егоизъм. Не очаквай другите да се грижат за здравето ви.

# 669
Не говорете глупости, моля ви, че трябва да спра с АБ капки и да работя в посока подобряване на имунитета. Как да му подобря имунитета, когато бактерията не е "ниско" количество в носа, е  масово? Когато е малък и в яслата е пълно с вируси, той изкара грип а, грип б и РСВ за месец и малко, как очаквате детенце на 2 години да се справи с бактерии след толкова серия от тежки боледувания? Как, по дяволите, да му подобря имунитета, когато непрекъснато някой сополив му предава нещо? То няма кога да се възстанови. Паралелно с това аз се скъсах да отсъствам от работа и се разорих от прегледи и лекарства.  Понеже другите са безотговорни и сакън да не си оставят още 2 дни детето вкъщи, аз трябва да страдам...Извинете ме, ама не е така. Спирам по темата, явно няма как да излезем на глава.

DK86, четох, че това с ларингитите се израства след 6 годинки някъде. И моят прави лесно, третирам с пулмикорт и противоалергично. Понякога давам и калциев глюконат, но рядко. Няма да е винаги така...стискайте зъби.

За това аз няколко пъти натъртих, че моето дете в яслата беше нон стоп болно. В градината е по-добре. Моето дете в яслата е ходило 40 дена за 7 месеца.

# 670
Извинявам се, пак се включвам, надявам се този път наистина за последно по тази тема, а и като цяло по темата с боледуването.
Рейна, защо според теб аз/ние трябва да поемем отговорност за всичко изброено от теб, но ти/вие не можете да поемете отговорност , когато детето ви е болно да си го държите вкъщи?
Как така?
Иначе, да, тия психо глупости и клишета звучат много поучително, много ми е интересно на родител, на който му се е наложило да влезе в болница с детето си, заради някое дете на безотговорен родител, така ли ще му обясниш нещата от живота.

Извинявам се на всички в темата, много подпалих, но за мен лично това е изключително вредно и  изкривено мислене, което единствено може да служи за успокояване на съвестта на някой си.

Хайде бъдете здрави!

# 671
Няма два месеца за три години. Говорете ми.

# 672
Докато не разберем, че не сме сами на тази планета и не започне да ни пука един за друг....винаги ще има страдащи,във всеки аспект.
Човек трябва да може да осъзнае,че е част от общество и не може да гледа само себе си,колкото и да му е трудно.
Докато сме с пораженческо мислене, "ми аз се примирих и не обвинявам никой", никога нищо няма да се промени.
Само дето положението,за нашите внуци и пра внуци ще бъде,не искам да знам какво....Докато отглеждаме децата, с това мислене да се примиряват,да не се борят или поне да опитват да променят това,което не е редно,не е правилно и не е нормално!

# 673
Моето на ясла е ходила най -много 20 дена. Накрая направи пневмония от сополите и я отписах. Непрестанно сополи, кашлица и тн. Писах в групата на родителите, молих се . Никой не му пукаше и ходеха едни и същи сополиви деца. Аз я държах по месец, да не пръдне, да не кихне и я пусках на ясла. След седмица беше пак болна. Първа група в градината беше същото. Бронхит след бронхит заради сополите.У дома си беше добре. Отидеше ли на градина, три четири дена и хайде пак. Чувах ги как бухат в стаята. Кихат си сополие във съблекалнята и влизат при другите деца. Пак на родителски срещи повдигах въпроса.В групата писах. Никой не се трогва. И вече втора група почнах да я водя и аз така.Остатъчен сопол, остатъчна кашлица и това е.Спрях да бухам постоянно със антибиотични капки. Смисъл няма. Лекувам, чиста като сълза я пускам и след седмица е скапана. Ми тя не успя да ходи на градина първата година. Честно казано, не ми пука за никой вече. Ако няма температура и не повръща, заминава. Естествено говора за лека кашлица. Апропо, на площадките е същото. Сополи до брадата. Подкашлящи деца.
Симона при нас е същото
Незнам как ще си пусне родител детето на градина.
Първо във градината няма да се чувства добре детето.
За сега малкия е здрав.
Но давидим до кога.
Попринцип градината не е ли до края на Май месец.След това не излизат ли във ваканция.
Или може да са във сборна група.
Искам вече да не боледува .
Много често виждам, че в градината има деца със сополи.

# 674
Моята падна лятото от една катерушка,но тя беше в безсъние за малко.Скенера излезе чист,но почна да повръща лежахме три дена и после пи някакви лекарства,но не помня какви.
Колко пъти повърна?В Какво се състоеше лечението във болницата?И след нея вкъщи като цяло?Той повърна 3пъти,после му мключиха една система и след като и скенера беше чист по малко от 48часа ни изписаха

Общи условия

Активация на акаунт